Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Thursday, 31 August 2017

STICKY POST: BERITA BAIK BUAT PELANGGAN SHAKLEE DI SARAWAK. READY STOCK AVAILABLE UNTUK C.O.D

Pengedar Shaklee Kuching


Untuk order dan sebarang pertanyaan...

Hubungi saya segera:

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

Wednesday, 16 August 2017

Jana Pendapatan Sampingan @Side Income Dengan Bisnes Shaklee

Ada tak kawan-kawan yang tengah usha-usha bisnes online untuk jana pendapatan sampingan @ side income ?? Tak kiralah yang bekerjaya atau surirumah..nak buat full time atau part time..Kalau ada teruskan membaca entry nie..kerana mungkin anda terpikat untuk tambah pendapatan sampingan @ side income dengan bisnes shaklee...


Alhamdulillah..telah 4 tahun bersama bisnes shaklee..asalnya beli suplemen untuk anak-anak yang kerap demam dan kebetulan masa tu tengah menyusukan anak ke-3..saya beli juga set untuk ibu menyusu..

Pembelian pertama..saya layak dapat Free membership..rasa macam best..apa tidaknya..dapat harga ahli..dapat free member lagi..ehhh ada lagi..bulan depannya terus dapat bonus rm30++ ...buat beli susu anak sepaket memang lepas tu.. sapa nak bagi kan?

Mula dalam hati ada rasa ingin tahu lebih lanjut tentang bisnes shaklee nie.. tambahan lepas sebulan anak- anak ambil Suplemen nie..kesihatan mereka bertambah baik dan saya sendiri sangat berpuas hati dengan Set Menyusu yang saya ambil pada masa tu..

Dari situ saya mula berkongsi kebaikan produk shaklee dengan rakan-rakan dan cuba untuk sharing di Facebook..alhamdulillah..sambutan amat menggalakkan..dan saya fikir why not saya teruskan bisnes shaklee nie untuk tambah pendapatan sampingan..

Okay..berbalik pada sharing saya hari nie..Jana pendapatan sampingan atau side income bersama shaklee..Perlu tak untuk buat side income?? Kalau tanya pada saya..Walaupun saya ada pendapatan hakiki...memang perlu bagi saya untuk ada side income..untuk bantu ekonomi keluarga..

Ikuti perkongsian rakan bisnes shaklee saya..Fatimah Azzahra dalam video nie..bagaimana dan kenapa beliau terbuka hati untuk terus menjalankan bisnes online shaklee



Bak kata Puan Fatimah..Tambah dengan keadaan ekonomi sekarang..kos sara hidup yang tinggi...semua harga barang naik..minyak naik..

Kita pun asyik mengeluh je..mengeluh pun tak dapat apa kan..jadi jalan terbaik ialah dengan mencari side income untuk tampung perbelanjaan keluarga..dan nasihat saya..carilah bisnes yang mudah..sesuai dan selamat macam bisnes shaklee...😊

Bisnes Shaklee..Bisnes Online Yang Sangat Mudah

Kenapa saya kata mudah..Sebabnya

1) Bisnes Shaklee boleh dibuat 100% secara online..

Gunakan medium online yang ada..FB, Instagram, blog untuk buat sharing @promosi...Bila customer order..kita klik saja Shopping di Shaklee2u..Shaklee akan poskan barang ke alamat customer..barang akan Gdex/CityLink hantar sampai depan pintu rumah..kalau nak buat sedikit stock d rumah pun boleh..memudahkan untuk customer yang minta untuk cash on delivery...

2) Modal Yang Rendah

Tak perlu keluarkan duit beribu-ribu...tak perlu buat loan untuk beli stock..hanya untuk bayar yuran keahlian saja..

👉 Bayar RM80 (Semenanjung)/ RM90 (Sabah Sarawak) utk keahlian

ATAU

👉 Keahlian PERCUMA dgn pembelian produk sebanyak RM800 ke atas@200uv

3) Masa Yang Fleksibel

Dengan berbisnes online ini..kita tidak terikat dengan masa...Bila-bila masa boleh jenguk kedai online kita..nak buat order ke..nak daftarkan ahli ke..boleh buat anytime..malam-malam pun still boleh buat order untuk customer..tak perlu nak keluar rumah..melainkan ada customer yang minta untuk cod..itupun sekejap saja masa untuk jumpa customer..

4) Ada group support yang sentiasa memberi sokongan


Celikvitamin Group

Walaupun berhubung dari jarak jauh..kebiasaannya kami akan berhubung dan berkomunikasi setiap hari dalam satu group khas melalui online...banyak ilmu yang dikongsi bersama..bukan saja ilmu tentang bisnes..tapi juga ilmu kerohanian..beruntung sangat kalau anda juga bersama kami..bermula dari zero..u will be hero..

Bagaimana nak dapat income dari bisnes Shaklee ??

Dalam bisnes Shaklee..kita akan dapat 2 jenis keuntungan..

1) Untung runcit dari jualan harian vitamin...
2) Bonus bulanan yang Shaklee bagi berdasarkan sales@ jualan bulanan..akan dikira mengikut point dan bonus kita akan dapat pertengahan bulan berikutnya..

Hasil untung runcit dari jualan vitamin..boleh reward untuk belanja anak-anak makan..teman setia mamanya time cod nie..anak2 pun happy..


Kenapa Anda Perlu Pilih Bisnes Shaklee..?

1) Disamping jana pendapatan kita juga dapat amalkan produk shaklee..alhamdulillah..tiap bulan bonus shaklee saya dapat reward untuk beli suplemen untuk seisi keluarga..jaga kesihatan itu penting..

2) Sebuah company yang bertahan lama..Produk keluaran Shaklee sudah pun berada di pasaran sejak lebih 50 tahun lampau dan sehingga ke hari ini ia konsisten dalam membantu jutaan manusia untuk kekal sihat bersama Shaklee...Lebih tepat lagi, produk Shaklee adalah produk yang bersifat global dan bukan syarikat suplemen yang baru beberapa tahun diperkenalkan...

3) Merupakan suplemen yang SEMULAJADI, BERKESAN & SELAMAT

4) Syarikat yang mempunyai landmark study dan suplemennya terbukti berkesan melalui kajian ini

5) Suplemen yang dihasilkan telah melalui pelbagai ujian klinikal dah disahkan selamat

6) Semestinya HALAL

Alhamdulillah...dengan bisnes shaklee..bermula dengan pendapatan 2 angka..kemudian 3 angka dan hingga sekarang bonus 4 angka setiap bulan..alhamdulillah..dapat tampung apa yang patut..kalau saya boleh..anda juga pasti boleh..!!

Bagi kawan kawan yang ingin mencari side income..tapi tak tahu nak pilih bisnes apa..dialu2kan untuk menyertai team Shaklee saya...Jangan malu malu..bagi si isteri yang nak buat bisnes untuk tambah pendapatan keluarga..dapatkan restu dari suami dulu ya..inshaAllah lebih berkat..

Langkah seterusnya...Hubungilah saya untuk daftar ahli shaklee & InshaAllah saya akan membantu kawan kawan untuk mulakan bisnes...Ingat..yg penting "NAK & INGIN BERJAYA"...!!!!!

Your Bisnes Mentor 

♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ FB Page : http://www.facebook.com/Mamaanisshop
♥ Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

Tuesday, 15 August 2017

Masalah Toksin Berlebihan Dalam Badan : Atasi Dengan Set Detox Shaklee

Pernah tak anda alami masalah seperti badan berbau..mulut berbau..sering penat dan letih..masalah jerawat..sembelit..selalu sakit kepala...

Ahhaa..Simptom-simptom ini berkemungkinan anda mempunyai masalah toksin yang berlebihan dalam badan..Toksin jika dibiarkan lama-lama terkumpul boleh menjadi racun yang merosakkan tubuh badan kita...Jadi..sangat penting untuk kita buang toksin dalam badan sebelum ia mengundang pelbagai penyakit yang lain..


Sebelum kita lihat apakah simptom-simptom toksin berlebihan dalam badan seseorang dan bagaimana Set Detox Shaklee membantu mengatasi masalah toksin..saya jelaskan dulu apakah yang dimaksudkan dengan toksin..

Apakah itu toksin?

Toksin adalah bahan kimia atau racun berbahaya yang boleh merosakkan struktur dan fungsi sel badan..

Ia adalah hampir mustahil untuk anda mengelakkan daripada toksin kerana ia berada di mana-mana sahaja..dalam udara yang kita sedut..makanan dan minuman...Anda juga terdedah kepada toksin dalaman, sisa metabolik yang dihasilkan dalam badan disebabkan tekanan hidup dan cara pemakanan yang tidak seimbang...

Punca- punca toksin 

1)Apabila sisa makanan yang tidak dicerna sepenuhnya
2) Pemakanan ubat-ubatan kimia
3) Merokok
4) Pengambilan minuman keras
5) Pemakanan yang tidak seimbang


Pelbagai masalah kesihatan akan timbul akibat daripada pengumpulan toksin di dalam badan. Antaranya, tumor, kanser, migrain dan sebagainya. Di dapati, kebanyakkan kes penyakit yang dirujuk, hampir 90% adalah berpunca daripada toksin dalam badan..


Simptom-Simptom Toksin Yang Berlebihan Dalam Badan


1) Kerap sakit kepala
2) Badan akan berasa letih tanpa sebarang sebab.
3) Susah bangun tidur.
4) Bahagian keliling mata gelap.
5) Bahagian-bahagian tertentu di permukaan kulit seperti di bahagian bawah lengan, celah paha dan sebagainya juga akan kelihatan gelap daripada warna asal kulit.
6) Banyak angin, alahan, inflamasi pada sendi.
7) Sinus.
8) Berat badan meningkat.
9) Kehadiran selulit.
10) Masalah jerawat dan banyak lagi..

Cara yang paling berkesan untuk atasi masalah toksin berlebihan dalam badan ialah dengan Detox..


Apa Itu Detox ??

Detox atau detoksifikasi adalah merupakan suatu proses pembersihan dari segala macam kotoran dan racun-racun yang secara tidak sengaja atau tanpa kita sedar telah masuk di dalam badan kita dalam jangka masa yang lama.

Detox merupakan proses penyingkiran bahan toksik atau buangan dari tubuh badan manusia.. Badan manusia mempunyai sistem detox sendiri iaitu hati, usus dan ginjal. Apabila kita berpuasa, badan akan melakukan proses detox semulajadi...

Detox dilakukan untuk memastikan sistem penghadaman usus bekerja dengan sepatutnya dan memastikan kulit bersih serta segar. Selain itu ia juga turut memastikan sistem buah pinggang kita berjalan dengan lancar...

Manfaat Detox


1) Sistem pencernaan berjalan lancar
2) Membuat racun atau toksin dalam tubuh
3) Menguatkan ketahanan tubuh
4) Tubuh sentiasa cergas, dan tenaga meningkat
5) Otak cergas dan lebih fokus
6) Organ tubuh bekerja secara maksima.
7) Pembakaran kalori dan lemak berjalan lancar
8) Menampakkan bentuk tubuh yang lebih ideal
9) Mencegah penyakit
10) Melambatkan proses penuaan
11) Rambut sihat
12) Kulit lebih sihat..cantik berseri-seri.

Bagaimana Set Detox Membantu Mengatasi Masalah Toksin Berlebihan Dalam Badan ??


DETOX bersama Shaklee

Shaklee juga ada Set detox lengkap yang boleh membantu mereka yang nak lebih sihat dan pada masa yang sama turunkan berat badan...

1) Alfalfa Complex 

Agen detox seluruh tubuh. Ia membantu menyingkirkan lemak dan kolesterol. Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol jahat, memelihara kesihatan jantung dan mengurangkan risiko strok.

Alfalfa juga bertindak untuk mencuci hati, darah dan usus disampingkan membersihkan toksin dari badan. Selain itu Alfalfa ini boleh menghilangkan masalah bau badan yang biasanya disebabkan oleh toksin yang banyak pada tubuh.

Pengambilan Alfalfa Complex mestilah disertakan dengan air kosong yang banyak untuk memudahkan proses penyingkiran bahan kumuh.

2) Herb-Lax 

Merupakan agen detox yang kedua. Iaitu ia menggalakkan pembersihan usus secara lembut, ia merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan.

Herb-Lax boleh membantu masalah sembelit, di mana ia adalah berpunca dari najis yang sudah tersimpan lama di dalam tubuh. Individu yang mengalami masalah perut buncit juga digalakkan untuk mengambil Herb-Lax dengan aturan yang betul inshaAllah anda akan berpuas hati dengan hasilnya.

3) DTX Complex 

Ini pula adalah agen detoksifikasi untuk hati. Ia melindungi hati daripada toksin, racun dan bahan kimia. Kandungan toksin yang banyak pada tubuh boleh mengganggu kadar penyerapan nutrien pada tubuh, DTX Complex membantu meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi.

DTX Complex juga mampu memperlahankan pembentukan toksin. Kepada individu yang ada masalah sembelit juga boleh mengambil DTX Complex sebagai ikhtiar kerana ia bertindak sebagai julap lembut.

4) Peppermint Ginger Plus 

Melegakan senak perut, loya, gastrik, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.

5) Vivix 

Supplement anti-penuaan terbaik. Mengawal kerosakkan DNA dan pengawalan genetik...Ia juga menghasilkan tenaga apabila kecekapan mitochondria menurunkan fungsi sel...Ia juga mampu melambatkan pembentukan protein AGE dimana AGE akan menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel..

Jom lihat video Testimoni Master Fahmy Suhaimi yang mengambil Set Detox Shaklee dimana Program Detox Shaklee telah mengubah hidup beliau 360°...ikuti perkongsian beliau...saksikan ya..


Menarik kan program Detox dengan Set Detox Shaklee..badan rasa lebih ringan..kulit yang kusam jadi semakin berseri..masalah tak dapat tidur semakin baik..berat badan pun turun..badan semakin bertenaga dan rasa lebih sihat...

Jom Atasi Masalah Toksin Dengan Set Detox Shaklee Sekarang !!!!




Your Shaklee Independent Distributor

♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ FB Page : http://www.facebook.com/Mamaanisshop
♥ Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)






Osteoarthritis : Kenali Tanda-Tanda Dan Cara Mencegahnya Dengan Set Sendi Shaklee

Pernah dengar tentang Osteoarthritis? Hari nie saya nak share tentang Osteoarthritis nie..Apakah tanda-tanda Osteoarthritis dan cara mencegahnya dengan Set Sendi Shaklee...Osteoarthritis atau lebih mudah dikenali juga sebagai sakit sendi...

ok..Selalu kan kita dengar orang-orang tua mengadu sakit lutut..sakit belakang..sakit sendi-sendi..tapi sakit sendi nie boleh juga terjadi pada mereka yang berusia seawal 20-an akibat penggunaan sendi yang kerap...


Penyakit ini datang seiring dengan peningkatan usia..golongan yang obesiti dan juga ahli - ahli sukan yang aktif...juga sering menggangu pekerja yang kerap mengadap komputer dan pemandu kenderaan untuk jarak yang jauh...

Osteoarthritis ini merupakan sejenis penyakit sendi yang mempunyai ciri keradangan...Sendi pula ialah bahagian badan di mana dua tulang berlainan bertemu..


Ia berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus... Ini akan menyebabkan sendi menjadi bengkak..sakit dan kebas dan menjadi punca kepada kemerosotan sendi tulang yang progresif (penyakit degeneratif sendi).

Keradangan berlaku kerana darah (tidak cukup khasiat) yang dibekalkan kurang meskipun seseorang itu sihat...Ini kerana..tubuh badan tidak boleh menghasilkan zat makanan yang mencukupi bagi menyelaras dan memastikan kadar pemulihan dan pembaharuan yang diperlukan.

Sendi yang selalunya berlaku keradangan adalah lutut...Ini kerana.. lutut adalah sendi yang menampung berat badan kita dan sentiasa digunakan sepanjang hidup kita..


Akibat daripada Osteoarthritis..aktiviti-aktiviti harian turut menjadi terbatas seperti mencangkung..melutut..duduk di atas bangku dan kadang-kadang sakit tersebut menjadi bertambah serius...Pesakit osteoarthritis juga akan merasa sakit dan sukar untuk bergerak apabila ingin bangun dari kerusi dan mula berjalan...

Berikut adalah tanda-tanda penyakit Osteoarthritis 

1) Sakit pada sendi yang terlibat..terutamanya bila bergerak..
2) Rasa lenguh2 dan kebas yang berlarutan..
3) Mudah kejang dan tegang pada sendi..
4) Kesukaran untuk membengkokkan atau meluruskan sendi akan berlaku..kadang bunyi berkeriuk pada sendi..
5) Sesetengahnya akan mengalami kebengkakan..
6) Adanya pembesaran tulang sendi...

Golongan yang berisiko tinggi mendapat penyakit Osteoarthritis..

1) Golongan tua dan sudah berumur.
2) Golongan obesiti.
3) Sukan yang menyebabkan impak yang berulang dan memerlukan
pergerakan pantas seperti bola sepak.
4) Mengangkat barang-barang yang berat.
5) Lemah otot paha (quadriceps).
6) Abnormal tibial rotation.

Banyak punca terjadinya osteoarthritis @ sakit sendi..antaranya iaitu 

1) Kesakitan ringan mungkin disebabkan oleh terseliuh atau ligamen atau otot yang terkoyak sedikit. Hal ini terjadi mungkin disebabkan oleh aktiviti yang berat seperti mengangkat berat, postur badan yang tidak elok, kecederaan atau pergerakan tidak betul..

2) Berat badan yang berlebihan.
3) Kecacatan tulang belakang atau tangan dan kaki
4) Kecederaan (kemalangan, bersukan dan sebagainya)
5) Penyakit sendi seperti arthritis
6) Sakit dari pangkal saraf (seperti saraf yang terhimpit)
7) Penyakit tulang
8) Ketumbuhan
9) Jangkitan kuman
10) Masalah mental seperti kemurungan, tekanan dsb.
11) Penyakit kronik
12) Ubat-ubatan

Apa yang boleh dilakukan untuk mencegah osteoarthritis

1) Buat latihan atau senaman secara teratur.

Senaman dan latihan sangat baik untuk menghindari osteoarthritis..ini dapat menguatkan otot dan sendi..Lakukan latihan atau senaman yang low impact seperti yoga..berenang..berjalan dan aktiviti regangan yang akan menguatkan otot dan melonggarkan sendi..

2) Postur tubuh yang betul

Berhati hati ketika duduk dan berdiri..Bagi osteoathritis lutut...elakkan mencangkung dan duduk di atas lantai. Apabila duduk di atas kerusi.. pastikan kerusi itu di paras lutut dan tidak terlalu rendah...Gunakan kerusi yang ada pemegang tangan untuk membantu anda bangun dari kerusi

3) Hindari stres atau tekanan berlebihan pada sendi

Olahraga-olahraga high impact boleh meningkatkan risiko cedera pada sendi..Jika olahraga yang Anda lakukan melakukan gerakan tertentu secara berulang-ulang dan terasa sakit...hentikan latihan tersebut atau lakukan latihan lain yang tidak terlalu memberi tekanan pada sendi.

4) Jagalah berat badan Anda

Osteoarthritis biasa terjadi pada mereka yang obesiti..Lutut bertanggung jawab untuk membawa berat badan dan berat badan yang berlebihan dapat memberikan tekanan pada bahagian lutut dan sendi pinggul..selain dapat mengurangkan risiko osteoarthritis..dengan menjaga berat badan..akan dapat menghindari berbagai penyakit yang lain..

5)  Pengambilan Suplemen

Untuk mencegah kesakitan pada sendi..pengambilan suplemen juga dapat membantu..Suplemen biasanya mengandungi nutrisi dan zat tertentu yang dapat mencegah sendi kekurangan cairan sinovial dan mempertahankan kepadatan dan kekuatan tulang serta mengurangkan radang sendi...

InshaAllah..dengan mengambil suplemen shaklee untuk sakit sendi dapat membantu merawat dan mengurangkan kesakitan pada sendi secara selamat dan semulajadi...

Bagaimana Set Sendi Shaklee Membantu Mencegah Osteoarthritis? 


1) Vivix

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan sendi...Vivix diperbuat daripada bahan botani semulajadi tiada bahan kimia bahaya..membantu memperbaiki kesihatan menyeluruh..

2) Omega guard

Omega Guard adalah omega3 yang melambatkan degradasi tulang rawan. ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi..jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi... omega juga bertindak sebagai pelincir... ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.


Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja.

Omega juga membantu melincirkan saluran darah dan peredaran darah yang lancar..

3) Ostematrik..

Kalsium adalah elemen yang penting untuk mengekalkan kesihatan tulang, otot dan ligamen...Pengambilan kalsium disertai magnesium yang mencukupi dapat mengurangkan gejala Osteoarthritis...

Selain menguatkan tulang..Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

4) Collagen Powder Shaklee

Kolagen diperlukan untuk memperbaiki dan menyelenggara tisu-tisu lembut di sekitar sendi...Sebab kalau tisu-tisu ini rosak, itulah yang buat sendi rasa bekeriuk.. berbunyi.. sengal dan sakit... Secara ringkasnya kolagen dapat :

1) Membantu menyokong pergerakan yang lebih lancar dan stabil.
2) Meningkatkan metabolisme dan memberikan tenaga.
3) Mengurangkan rasa sakit belakang dan kesakitan ketika bergerak.
4) Memberikan fleksibiliti kepada sistem sendi dan tulang..

Jom kita saksikan video ini..Sakit Osteoarthritis ayah kepada Puan Nursilawati kian pulih setelah konsisten amalkan Set Sendi Shaklee..



Ikhtiar pengambilan set sendi shaklee secara konsisten disertai dengan sabar dan tawakal..inshaaAllah membantu melegakan kesakitan akibat Osteoarthritis dan juga pelbagai masalah kesihatan yang lain...

Jika ada yang ingin mencuba Set Sendi Shaklee nie..boleh terus hubungi saya..nak hadiahkan pada orang tersayang ke..sebelum sakit sendi jadi lebih teruk..boleh juga amalkan suplemen nie sebagai vitamin harian...

Cegah Sebelum Parah !!!




Your Shaklee Independent Distributor

♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ FB Page : http://www.facebook.com/Mamaanisshop
♥ Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)



Sunday, 13 August 2017

Vitamin Tambah Tenaga Shaklee : Atasi Masalah Keletihan dan Penat Melampau Lelaki Dan Juga Wanita

Alhamdulillah..bersua lagi di hari isnin..setelah cuti pendek d hujung minggu..bermula kembali rutin harian..rasa nak tambah cuti je kan? Masih belum hilang penat dan letih..kalau yang bekerja hari sabtu..rest cuma pada hari Ahad untuk charge balik tenaga..Memang perlukan suplemen @vitamin untuk tambah tenaga bagi atasi masalah penat..letih dan lesu tu kan..


Kalau nak cerita rutin harian saya setiap hari..memang agak penat dan letih..selepas subuh dah bersiap siap keluar rumah..hantar anak-anak ke sekolah..then masuk ofis..kemudian tengahari hantar ambil anak dari sekolah hantar ke rumah penjaga..

Petang..balik kerja..ambil anak-anak..sampai di rumah..uruskan anak-anak..siapkan kerja rumah lagi..pasti ramai yang rutin harian nya sama macam saya..Tenaga kita guna dari awal pagi hingga lewat malam..penat memang penat..betul x ??

Tapi setelah mengamalkan vitamin Shaklee nie untuk tambah tenaga..memang terasa perbezaannya..walaupun seharian bekerja..saya tetap bertenaga bila sampai di rumah..tak lesu dan cepat letih macam sebelum kenal vitamin Shaklee…

Jadi..hari nie..saya nak kongsi pada semua Vitamin Tambah Tenaga Shaklee untuk mengatasi keletihan dan penat melampau untuk lelaki dan juga wanita..Vitamin tambah tenaga yang terbaik untuk pastikan badan sentiasa energetic everyday yang saya consume sehingga sekarang...

Antara Vitamin wajib pilihan saya setiap hari ialah..Esp..Vitalea…Vita C..Ostematrix..B Complex..Vivix dan Omega…sebelum sarapan saya minum Esp..lepas sarapan telan Vitalea..B Complex dan Vita C..lepas lunch dan dinner ambil Alfalfa dan Omega..Malam sebelum tidur ambil Ostematrik dan ViVix..

Kalau anda juga nak tahu apa perbezaan lepas ambil Vitamin-vitamin nie..boleh cuba dan rasa sendiri…Pasti anda akan terus jatuh cinta…


Saya sangat sangat syorkan vitamin vitamin nie untuk tambah tenaga..Nak tahu Khasiat Vitamin Tambah Tenaga Shaklee nie…Teruskan membaca…

1) Esp

Adalah protein sihat yang memberikan bekalan tenaga berterusan manakala sifatnya  rendah glisemik indeks yang memberikan rasa kenyang lebih lama.
Pengambilan susu bersama ESP dan kurma memberi badan lebih tenaga untuk bekerja dengan produktif sepanjang hari…

2) Vitalea

Mengandungi kesemua 28 Vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh badan kita termasuk iron

Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.

Mengandungi beta carotene yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu

Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah..

3) B-Complex

Vitamin B-Complex Shaklee terdiri dari 8 vitamin B penting untuk keperluan harian badan..

B-Complex adalah salah satu vitamin kesukaan saya kerana pengambilan setiap pagi membantu saya lebih tenang (vitamin anti-stress), bertenaga dan bersemangat untuk memulakan hari...B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protien, lemak dan karbohidrat kepada tenaga manakala asid folik dan B12 membantu pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh...

Lengkap untuk keperluan sel, menjadikan sistem tubuh bekerja dengan sempurna. B-Complex dioptimumkan dengan pengambilan bersama vitamin C.

4) Vitamin C 

Vitamin seperti juga B Complex..mudah larut dan musnah dalam badan.
Jadi..bekalan vitamin C yang berterusan amat penting untuk menyokong segala proses dalam badan...

Vitamin C menyokong kesihatan tulang, gusi dan gigi serta kesihatan keseluruhan...
Individu yang sering rasa penat, letih, lesu dan tidak bermaya mungkin kekurangan vitamin C.

5) Omegaguard

Bantu melancarkan peredaran darah serta meningkatkan daya ingatan..kesihatan jangtung..menurunkan kolestrol..

6) Ostematrix

OsteMatrix membekalkan nutrien harian, termasuk kalsium yang penting dalam pembentukan dan pertumbuhan tulang dan gigi.

Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral iaitu zink, kuprum dan mangan untuk mengekalkan kelancaran fungsi tubuh…

Ditampilkan dalam bentuk kaplet kecil bersalut yang mudah ditelan..bagi yg tak suka minum susu..memang digalakkan ambil ostematrix nie..ambil sebelum tidur..bangun pagi memang rasa cergas dan bertenaga..

Tak kenal Maka Tak Cinta..ujar Puan Asmida..jom tonton video nie..Apa yang Puan Asmida lakukan bagi mengatasi masalah beliau yang selalu penat dan letih..


Bagi yang cepat letih..penat..lesu..Saya cadangkan anda mencuba 6 vitamin di atas dahulu tetapi sekiranya ada budget lebih boleh ambil vivix dan vitamin-vitamin lain untuk hasil yang lebih optimum...




Your Shaklee Independent Distributor

♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ FB Page : http://www.facebook.com/Mamaanisshop
♥ Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)


Saturday, 12 August 2017

Cara Mengatasi Masalah Jerawat Dan Parut Dengan Berkesan Tanpa Meninggalkan Kesan Sampingan

Assalamualaikum..salam sejahtera semua..

Pada entri kali nie..saya nak kongsikan dengan pembaca semua bagaimana cara untuk mengatasi masalah jerawat dan parut dengan berkesan tanpa meninggalkan kesan sampingan...


Kalau boleh..semua orang nak kulit muka yang bersih..halus mulus..tanpa sebutir jerawat pun..sebab kehadiran jerawat di muka menyebabkan kita jadi tak keruan dan tak senang duduk dibuatnya..asyik belek muka kat cermin..tangan pulak laju je nak picit..

Memang sensitif masalah jerawat nie..lebih-lebih lagi bagi seorang wanita...betul tak?Tambah pula..kalau jerawat batu besar-besar dan bernanah lagi...Nak keluar rumah pun rasa malu..Nak jumpa kawan pun rasa segan..rasa resah gelisah...Serba tak kena dibuatnya dek masalah jerawat nie..bila jerawat dah hilang..parut pulak yang masih kelihatan..

Lepas tu dah cuba macam-macam produk untuk hilangkan masalah jerawat dan parut tapi masih tak berkesan jugak... Ada yang bertambah kronik bila produk yang digunakan tak sesuai dengan kulit muka..bertambah tambah la rasa stress..

Macam Puan Nor Farizan nie...Lepas 7 tahun muka berjerawat teruk..sekarang kulit muka beliau dah kembali licin dan putih...

Add caption
Tonton video nie untuk mengetahui bagaimana Puan Nor Farizan mengatasi masalah jerawat kronik yang dihadapinya sejak tahun 2006 akibat tersalah mengambil produk....



Stress kan kalau muka naik jerawat..sebelum saya share bagaimana Set Kulit Shaklee nie membantu mengatasi masalah jerawat dan parut...kita lihat dulu punca terjadinya masalah jerawat...

4 Punca Utama Terjadinya Masalah Jerawat 

1) Hormon

Individu di usia 15-27 tahun cenderung mempunyai hormon yang tidak seimbang. Ia berpunca daripada permulaan akil baligh seseorang menyebabkan jumlah hormon testosteron, progesteron dan estrogen berada dalam keadaaan tidak stabil. Ada individu yang mencapai keseimbangan yang lebih cepat, dan ada individu yang mengambil masa lebih lama. Jerawat hormon selalunya tumbuh pada bahagian dagu dan dahi dengan keadaan bengkak merah.

2) Wajah berminyak

Minyak yang berlebihan akan mengaktifkan sebum penghasilan minyak dan mencetuskan berlakunya jerawat. Ini kerana wajah berminyak akan lebih mudah memerangkap kotoran pada wajah menyebabkan liang pori-pori tersumbat dan membentuk jerawat. Jerawat disebabkan wajah berminyak selalunya adalah jerawat pasir.

3) Badan banyak toksin

Kandungan makanan yang kita makan setiap hari akan menentukan tahap toksin di dalam tubuh kita. Makanan fast food, berlemak akan menyimpan toksin lebih banyak dalam tubuh kita. Toksin yang tidak mampu dikeluarkan melalui najis akan dikeluarkan melalui kulit kita, terutamanya wajah dan bahagian belakang.

4) Kulit Wajah yang sensitif

Kulit wajah yang sensitif akan menyebabkan jerawat tumbuh pada merata-rata bahagian wajah. Boleh jadi jerawat bernanah, jerawat membengkak dan jerawat batu. Ia disebabkan oleh lapisan kulit wajah yang menipis dan sel kulit yang tidak mampu menjalankan fungsi dengan baik. Penipisan kulit wajah selalunya disebabkan oleh penggunaan skincare yang berasaskan bahan kimia…

Bagaimana Set Kulit Shaklee Membantu Merawat Masalah Jerawat ??

Berikut merupakan Set Vitamin Shaklee yang dikenali juga Set Kulit Shaklee yang sangat penting untuk anda yang mempunyai masalah jerawat..produk yang sangat bagus untuk memberikan kulit yang halus..bersih..cerah..cantik..bebas cela dan dalam masa yang sama memastikan tubuh anda kekal sihat dan cergas....


1) Energizing Soy Protein – ESP

Pengambilan protein atau asid amino yang mencukupi sangat membantu untuk penghasilan kolagen dan juga penting dalam proses membaik pulih tisu-tisu yang rosak. Asid amino juga sangat penting untuk penghasilan sel-sel kulit yang baru. Dan yang bestnya..ESP mengandungi kesemua asid amino yang diperlukan oleh badan..

(Penting pengambilan ESP kerana ianya membantu vitamin lain menyerap dalam badan dengan berkesan dan amalan berterusan dapat membantu cantikkan kulit wajah. Kulit cantik berseri-seri)

2) Sustained Release Vita-C 500 mg

Antioksidan adalah antara komponen penting untuk hentikan jerawat. Antioksidan boleh dijumpai dalam sebum (minyak yang dihasilkan di liang pori muka). Antioksidan ini bertanggungjawab untuk menghalang komponen yang terkandung dalam sebum (squalene) daripada teroksida (squalene peroxide), salah satu punca yang menyebabkan liang pori tersumbat. Oleh itu, sebab itu pentingnya vitamin C dalam merawat jerawat kerana vitamin C adalah number one water-soluble antioxidant.

Vitamin C adalah penyumbang utama electron kepada radikal bebas (ini adalah fungsi antioksidan untuk deactivate radikal bebas). Ia juga mampu melindungi tisu-tisu seperti protein dan lipid daripada teroksida. Tambahan lagi, vitamin C ini secara tidak langsung dapat menghalang liang pori kita daripada tersumbat.

Vitamin C juga melindungi kulit melalui penghasilan kolagen. Dengan cara ini, protective barrier kulit akan lebih kukuh. Ia juga menghalang pigmentasi kulit dan boleh membantu mengilangkan parut jerawat.

3) Alfalfa Complex

Bertindak sebagai agen detoks semulajadi..Membuang segala toksin dari badan..Jerawat berlaku disebabkan kehadiran toksin dalam badan..membantu meneutralkan asid dalam badan dan meningkatkan sistem pertahanan tubuh bagi mengelak pertumbuhan jerawat berulang…

4) GLA Complex

Gla Complex membantu mengekalkan kestabilan bendalir semulajadi dan mencegah kehilangannya dari badan..Gla Complex juga berperanan memastikan kulit sentiasa lembap dan berfungsi memperbaiki sempadan bendalir kulit…Memandangkan ia juga bereperanan mengawal dan mengatur semula hormone tubuh..Gla Complex mampu merencat hormone pada kulit yang boleh menyebabkan jerawat..Antara hormone tidak stabil ialah kemunculan jerawat yang banyak semasa kedatangan haid…

5) Vitamin E  

Vitamin E juga merupakan sejenis antioksidan tetapi fat-soluble. Ia bertanggungjawab dalam 'clear'kan reactive oxygen species (ROS) yang terhasil daripada metabolisme lemak. Ia juga terlibat dalam membaik pulih tisu yang rosak akibat radikal bebas..

6) Vivix

Membantu mencuci toksin yang ada di dalam darah dan tubuh. vivix juga bertindak memperbaiki sel yang rosak dan membantu penghasilan sel baru yang lebih sihat sehingga ke peringkat DNA.

7) Herblax

Membantu mencuci usus. Usus yang kotor merupakan punca segala penyakit. (jika anda ibu menyusu, anda boleh menukarkan herblax kepada alfalfa complex)

Satu lagi video sharing dari Puan Nurul Zunorain di mana beliau juga alami masalah jerawat yang teruk dan telah mengambil Set Vitamin Shaklee..jom kita tonton...


Antara perkongsian Testimoni mereka yang juga berpuas hati dengan Set Jerawat Shaklee



Assalammualaikum…

Hai nama saya Asmida, saya berumur 30 tahun, anak pertama dari lima orang adik beradik. Saya sudah berkahwin dan kini menetap di Alor Setar Kedah. .

OK dipendekkan citer, pada umur 30 tahun ini saya enjoy dengan kesihatan optima hasil istiqamah dengan suplement semulajadi Shaklee. Pejam celik, pejam celik dah 3 tahun saya mengamalkan vitamin Shaklee. Alhamdullilah memang tak pernah ke klinik atau hospital, farmasi jauh sekali. .

Alhamdullilah dengan kesihatan yang Allah berikan, setakat hari ini saya tiada masaalah kesihatan dalaman yang terok, selain masalah luaran iaitu masalah JERAWAT yang banyak di muka. .

Saya memang bukan jenis suka mengunakan produk kecantikan atau krim-krim yang banyak dijual dipasaran sebab saya takot kulit muka semakin teruk. Saya cuma menggunakan pencuci sabun susu kambing untuk membersihkan muka dan compact powder jer bila kuar rumah. .

Saya terjebak dengan vitamin Shaklee nie kerana saya selalu google tentang jerawat, banyak mengatakan sekiranya jerawat banyak ni badan kita banyak toksin dan perlu detoks. Detoks ada banyak jenis jadi saya memilih untuk detoks dengan vitamin sebab berbentuk tablets dan mudah untuk ditelan, jadi saya memilih vitamin shaklee untuk buang toksin dalam badan. .

Sejak dari itu saya mengambil vitamin ALFALFA, VIVIX, VITAMIN C, GLA COMPLEX, GARLIC COMPLEX secara konsistent, bersama 3 liter air putih. Saya mengambil 10 biji Alfalfa, 6 biji Vitamin C, 2 biji GLA Complex dan 1 sudu tea Vivix dalam sehari. .

Selepas 2 minggu pengambilan ia memang memberi kesan yang menakjubkan, jerawat berkurangan dan paling best dapat bonus lain iaitu badan semakin bertenaga, ringan tidak merasa letih dan paling best period teratur serta keputihan tiada. .

Saya amat berpuas hati dengan kesan pengambilan vitamin dari Shaklee. Sehingga sekarang saya masih mengamalkan vitamin Shaklee untuk kesihatan yang berpanjangan. Vitamin ni bila sakit pun boleh diambil. Vitamin ni bukan ubat, ubat kita makan apabila sudah atau semasa sakit, tetapi vitamin perlu dan lebih baik diambil sebelum jatuh sakit. .

Walaupun saya tiada sakit yang terok tapi saya perlu pelihara kesihatan sebagai pencegahan supaya tidak sakit, Sebab bila dah sakit kita terpaksa bergantung dengan ubat. Bagi saya melabur untuk vitamin adalah lebih baik dari terpaksa melabur untuk menanggung kos hospital dan ubatan. .

Alhamdulillah.. Yeahhhhhhhh sekarang saya bebas dari semua masalah kesihatan. Sekian Terima kasih.

ASMIDA FAZELI

Ok..sedikit tips untuk mengelakkan masalah jerawat..

1) Amalkan mencuci muka 2 kali sehari dengan pencuci muka yang sesuia dengan kulit wajah. pada waktu lain, cukup hanya membilas muka dengan air bersih.

2) Elakkan muka anda dari ditutupi rambut kerana minyak pada rambut boleh mengakibatkan berlakunya jerawat.

3) Elakkan dari menggunakan barangan kosmetik dan pelembap berasaskan minyak.

4) Jangan sentuh, picit atau pecahkan jerawat kerana ia boleh menyebabkan parut di atas kulit.

5) Berhenti dari menggunakan pencuci muka atau ubat jerawat yang anda beli sekiranya keadaan jerawat anda menjadi semakin teruk.

6) Jika jerawat anda tumbuh di belakang badan atau dada, anda digalakkan memakai pakaian kapas kerana ia menyerap peluh dan menyejukkan kulit.

7) Jika masalah jerawat anda kronik, dapatkan rawatan pakar di klinik atau hospital berhampiran.

Sekiranya anda dah cuba pelbagai cara dan alternatif...masih juga tidak mampu hilangkan masalah jerawat dan parut..masih juga menyakitkan..jerawat bernanah..parut- parut dan tompok hitam kelihatan pada kulit selepas jerawat kecut..dapatkanlah Set Jerawat Shaklee di atas dengan menghubungi saya segera ....




Your Shaklee Independent Distributor

♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ FB Page : http://www.facebook.com/Mamaanisshop
♥ Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)