Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Tuesday, 31 October 2017

STICKY POST: BERITA BAIK BUAT PELANGGAN SHAKLEE DI SARAWAK. READY STOCK AVAILABLE UNTUK C.O.D

Pengedar Shaklee Kuching


Untuk order dan sebarang pertanyaan...

Hubungi saya segera:

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

Sunday, 15 October 2017

Tips Kecantikan Mama Anak Lima

Siapa kata wanita anak ramai tak boleh Gojes?

Haa.. tengok nie..mama anak lima tapi body solid dan kulit pun cantik...nak tau apakah Tips Kecantikan Mama Anak Lima nie..


Rahsianya tentulah pada pengambilan Vitamin Shaklee yang konsisten especially The Radiant 4 Set...

Makin berusia makin bergaya.
Alhamdulillah kerana kesihatan anugerah terindah...

Kulit Cantik Berseri...
Rawat dari dalam...dengan The Radiant 4 Shaklee

The Radiant 4 ini sesuai untuk sesiapa yang mempunyai masalah:

πŸ˜“ Parut jerawat yang berlubang
πŸ˜“ Masalah jerawat
πŸ˜“ Kesan pigmentasi dari sinaran UV yang buat kulit muka bertompok tak sekata
πŸ˜“ Kulit ada garisan kedut di lingkaran mata dan dahi
πŸ˜“ Kulit kusam dan berjeragat.

The Radiant 4 terdiri daripada

✔ Minuman protein ESP yang membina kulit gebu
Collagen Powder yang mengekalkan keanjalan kulit wajah dan payudara
Vitamin C yang bertindak mengaktifkan penghasilan kolagen dalam kulit dan sebagai antioksidan
GLA Complex yang mempunyai efek vitamin E dan menjadi supplemen awet muda

Khasiat The Radiant 4 

πŸ’› Memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
πŸ’› Merawat jerawat
πŸ’› Menghilangkan jeragat
πŸ’› Menghaluskan pori
πŸ’› Mencerah dan gebukan kulit
πŸ’› Memudarkan parut
πŸ’› Mengatasi masalah keguguran rambut
πŸ’› Membantu proses detoksifikasi
πŸ’› Mengurangkan keradangan
πŸ’› Menyokong baik pulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
πŸ’› Merapatkan keintiman wanita yang lepas bersalin
πŸ’› Menegangkan semula payudara yang dah kendur

Memang best! Memang berkesan

Kulit makin cerah dan gebu. Parut makin pudar dan kedutan makin hilang.

Lihat hasil mereka yang telah mengambil The Radiant 4 Set 





Boleh hubungi saya untuk order 



♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ FB Page : Mamaanisshop
♥ Email : salmiah80@gmail.com





Friday, 13 October 2017

Kebaikan Set Ibu Menyusu Bajet Shaklee

Hari nie nak cerita tentang Set Ibu Menyusu Bajet Shaklee..apa kebaikan yg akan kita perolehi bila ambil Set Ibu Menyusu Bajet Shaklee nie..alhamdulillah..saya sendiri punyai pengalaman mengambil set nie masa menyusukan anak ke3..Masa anak pertama dan kedua saya belum kenal lagi produk shaklee nie..

Ok..Set Ibu Menyusu nie..merupakan antara produk shaklee pertama yang saya ambil..walaupun saya tak ambil full set pada masa tu..Saya Cuma ambil Set bajet iaitu Esp..Ostematrix dan juga Alfalfa..tetapi saya sangat berpuas hati..sebab nya

1) Susu badan meriah..
2) Rasa lebih bertenaga sepanjang hari
3) Rasa mengenyangkan..
4) Susu lebih pekat..anak cepat kenyang..
5) Kulit ibu dan baby lebih halus..gebu

Lagipun..ianya lengkap dengan serat..protein dan juga kalsium..yakni nutrisi asas untuk penghasilan susu ibu..kalau ibu menyusu kekurangan nutrisi menjadi satu faktor penting menyebabkan berlakunya kekurangan pengeluaran susu badan atau pengeluaran tidak stabil dan kurangnya kualiti susu ibu..


Kebaikan Set Menyusu Bajet Shaklee 

ESP Shaklee

πŸ’– Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
πŸ’– Memekatkan susu ibu
πŸ’– Sebagai milk booster
πŸ’– Bantu hilangkan parut jerawat di muka
πŸ’– Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih
πŸ’– Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
πŸ’– Memberi rasa kenyang yang lama sekaligus membantu dalam pengurusan berat badan
πŸ’– Menyokong kesihatan imunisasi badan
πŸ’– Mengawal paras kolesterol
πŸ’– Menyokong kesihatan jantung dan prostat
πŸ’– Membantu penyerapan vitamin lain dengan lebih baik

Alfalfa complex

✔ Untuk ibu yang menyusukan bayi pula, alfalfa merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat
✔ Membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim
✔ Sebagai agen detox. Melawaskan
✔ Merawat keputihan

Ostematrix

🍡 Membekalkan kalsium yang cukup pada badan ibu dan baby..kekurangan kalsium boleh menyebabkan ibu mengalami osteoporosis..
🍡 Sebagai milkbooster..ibu menyusu memerlukan sekurang-kurangnya 1000mg-1200mg sehari untuk tampung kalsium ibu dan bayi
🍡 Mengurangkan lenguh2 badan, lutut, pinggang, sakit sendi, simpul biawak, kebas otot, cramp kaki..

Untuk ibu ibu yang selalu alami bengkak susu tu boleh ambil LECITHIN sebagai tambahan. Lecithin membantu mengatasi bengkak susu.

Set ibu menyusu shaklee sangat-sangat membantu ibu lebih bertenaga..dapat membantu menstabilkan hormon emosi sekaligus memelihara kesihatan ibu..kalau ada bajet lebih..digalakkan untuk mengambil Set Lengkap Ibu Menyusu Shaklee..lebih banyak manfaatnya...


Jika ada Ibu-ibu di luar sana yang tengah mencari Set Penyusuan yang terbaik..boleh ambil Set Ibu Menyusu Shaklee nie..

Testimoni Set Ibu Menyusu Shaklee





Jangan lupa hubungi saya untuk order dan sebarang pertanyaan..



Your Bisnes Mentor 

♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ FB Page : Mamaanisshop
♥ Email : salmiah80@gmail.com





Tuesday, 10 October 2017

Mengapa Orang Berjaya Itu Berjaya ??

1. Sikap mereka berbeza
*************************
Mereka tak suka komplen, mengeluh atau merungut. Orang berjaya sentiasa bertindak, mereka tidak menunggu sesiapa. Mereka tidak pernah duduk saja.


2. Mereka sentiasa pantas
***************************
Pantas buat keputusan, pantas buat tindakan.
Tahu atau tidak, mereka buat saja. Nak bisnes buat aje. Tak pernah fikir masalah. Jadi atau tak jadi itu nombor dua. Yang penting mereka bertindak.

3. Mereka sentiasa invest utk kejayaan
***************************************
.Invest ilmu
.Invest wang
.Invest tenaga
.Invest masa
.Invest pengorbanan


4. Mereka sentiasa membina networking
*****************************************
Apa maksud networking ?? Anda adalah siapa kawan anda. Bulatan kawan-kawan yg berjaya, mereka pasti berjaya. Jadi upgradelah lingkungan bulatan kawan-kawan kita. Jangan sembarangan memilih kawan.

5.Mereka buat keputusan dari awal untuk berjaya
******************************************
Sebelum bertindak, mereka dah set dalam minda untuk sukses dan hebat.

6. Mereka berkawan dgn orang yg betul
****************************************
Mereka belajar cara orang yang dah berjaya lakukan. Mereka percaya kepada result.
Siapa rakan kita itulah kita juga.

7. Mereka tidak bertangguh
****************************
Mereka tidak memberi alasan. Kejayaan adalah kepantasan. Bisnes adalah kepantasan.
Fast action fast result.


8. Mereka tidak terpengaruh dengan kata orang
************************************************
.Jangan melayan cakap orang.
.Mereka tidak hiraukan perkara remeh temeh.
.Mereka tidak melayan kutukan dan hinaan orang.
.Mereka jalan terus

9. Mereka konsisten dan persisten
**********************************
.Tak mudah putus asa.
.Tak mudah mengalah.
.Mereka sentiasa excited dan melakukan yg   terbaik untuk diri mereka
.Sentiasa yakin diri
.Percaya dan yakin dengan rezeki ALLAH... InsyaAllah..


Fikir-fikirkanlah

#shakleemotivasi
#shakleeleader
#cvgians

Your Bisnes Mentor 

♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ Email : salmiah80@gmail.com




Sunday, 8 October 2017

Cerita Di Hari Ahad Semalam

Nie cerita semalam..memang dah plan nak bawak anak2 syurgaku g jalan2..dari hari sabtu lagi dh si kakak ajak kluar..memandangkan saya ada program sebelah pagi dan juga sebelah petang nya..tak dapat la bawak dieorg jalan2..so..janji la hari ahad pula...seronok bukan main lagi budak2 nie bila dengar nak bawak jalan2..

So..pagi ahad..awal2 lagi saya dah siapkan breakfast untuk suami dan anak2..Taraa..Kuey Teow goreng basah..


Nampak sedap kan?? Hehe..air tangan ibu..x sedap pun anak2 bilang      “ermmm..sedapnya mak masak”..alhamdulillah..

Kejutkan anak2..dieorg bngun lambat pulak pagi nie..pukul 8 bru bngun..kesian pulak nak kejutkan..hari sekolah dah kena bngun awal..hujung minggu bolehla nak bngun lambat pun..siap mandi..breakfast..sy pula masih settlekan kja rumah..basuh bju .sidai baju..alhamdulillah..nasib baik cik suami tlg masak untuk lunch..tlg menolong..kerjasama gitew..haa..jgn tak tau..cik suami kalau masak lagi sedap dr yg sy masak..hihi..masak awal..boleh makan dulu sebelum kluar..

Nape la excited betul nak kluar jalan2..nak tau hujung minggu nie baru nampak muka bapa dieorg dok rumah..kalau x sabtu ahad sebelum2 nie..bapa kena duty je..kalau x duty kena outstation..kesian budak2 nie..Saya pulak kalau bapa dieorg xde..mmg x la kluar mana2..budak2 pun dok rumah je lah..

Lepas makan tengahari..solat zohor..siap2 nk keluar..nampak muka happy semua..😊



Kita nk pegi mana tue..haa..budak2 nie suka playground..paling suka main gelongsor..jadi ..kita pilih utk pegi Bolevard Shopping Mall..tempat nya luas..bayar masuk pun murah utk perkids..


Jom layan gambar dulu..








Haa..seronok dieorg main..berlari2..Mak & bapa jadi pemerhati je..boleh date berdua..hihi..mereleasekan tension dari kesibukan..


Dah puas bermain..dah letih..boleh balik dah..budak2 enjoy..happy..mak & bapa pun happy..

Tu je cerita semalam..Daaaa...

Tuesday, 3 October 2017

Testimoni Set Berpantang Dan Set Penyusuan Shaklee

Petang-petang nie..saya nak share satu Testimoni Set Berpantang Shaklee Dan Set Penyusuan shaklee dari Puan Jumaati Ahmad..

Beliau telah mengambil produk shaklee dari berpantang anak pertama..seterusnya mengambil Set kehamilan dan Set berpantang Shaklee sehingga anak yang ke3..ikuti perkongsian beliau yang sangat berpuas hati setelah mengambil ketiga-tiga Set ini..

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 4
TESTIMONI 28 : JUMAATI AHMAD

[MISI PENYUSUAN BERJAYA]


Assalamualaikum semua. Saya Jumaati Ahmad berusia 39 tahun. Saya mengenali produk Shaklee sejak anak pertama lagi tetapi ketika itu saya belum lagi makan apa-apa supplemen Shaklee ketika hamil. Saya hanya melihat seorg rakan Facebook yang sentiasa update produk-produk Shaklee di Facebooknya ketika itu.

Kerana sentiasa diwar-warkan tentang kebaikan produk Shaklee, saya tertarik untuk ambil beberapa supplemen Shaklee bila berpantang untuk pertama kalinya. Masa tu saya ambil ESP dan OSTEMATRIX. Agen tu bagi jugalah Zinc Complex utk 30 biji free Vitamin C klu tak silap dalam beberapa biji untuk test je.

Selepas pantang, saya ambil Alfafa dan Lecithin utk susu dan dalam masa yg sama nak kurus. Aim saya satu je utk ambil supplemen Shaklee SBB nak susukan anak tanpa susu formula.

Tapi kerana pengalaman pertama, semuanya mungkin nampk sukar tp Alhamdulillah saya dapat menyusu anak saya sehingga usia setahun lebih walau pun campur gak susu formula. Mungkin ilmu di dada blm mencukupi.

Bila hamil anak kedua, saya teruskn pengambilan ESP dan Vitamin C secara konsisten. Masa tu saya masih blm jd agen lagi. Just beli dgn kwn. Tetapi kerana saya percayakan kebaikan yg ada kat produk Shaklee sy terus decide nak jd ahli sbb nak beli full set pantang Shaklee bila melahirkan anak kedua.

Alhamdulillah asbab mkn Shaklee atau mmg Allah nak mudahkan saya, semasa melahirkan saya xkena jahit langsung. Dan bila berpantang dgn Shaklee saya terasa cergas seperti tidak berpantang. Apatah lagi masa tu pun saya kena berpantang dgn menjaga anak yg seorg lagi. Seminggu berpantang pun saya dah masak sendiri.

Supplemen Shaklee sgt membantu sy cergas dan punye tenaga utk melakukan kerja2rumah. Lagi2 B Complex sgt membantu menjauhkn saya dari tekanan juga Ostematrik yg buat saya senang utk membuang ketika dlm pantang.

Aim saya tetap utk penyusuan bila dah melahirkan anak kedua ni. Niat di hati saya nak susukan dia sehingga umur 2 tahun. Tetapi rezeki Allah, selepas 3 bulan saya disahkn hamil utk anak yg ketiga.
Kerana masa ni dah jadi member, utk hamil anak ketiga saya mmg ambil full set kehamilan. Kalau sebelum ni saya mmg xambil Vitalea. Tp utk kehamilan yg ketiga ini, saya ambil Vitalea dan Omega Guard. Alhamdulillah bacaan HB saya sgt baik juga berat badan xnaik sgt pun.

Sekali lagi, saya tidak koyak pun ketika melahirkan dan tidak perlu jahitan juga. Alhamdulillah. Mungkin kerana jarak anak yg setahun seorang. Utk pengetahuan, sy melahirkan anak stp tahun dr tahun 2014, 2015 dan 2016.

Selepas setahun, Alhamdulillah anak yg ketiga ni mmg full breastfeeding exclusively tanpa campur susu formula. Masa awal2 bulan lagi, saya nampak saya punye stock susu semakin byk yg mana saya terpaksa beli deep freezer utk simpanan stok EBM.

Dan yg paling buat saya bangga dgn diri saya juga, saya buat stok susu EBM anak saya menggunakan kaedah MARMET sahaja. Saya tak perlu mesin pengepam yg canggih utk buat stok EBM. Alhamdulillah. Kerana itu saya rasa saya sgt berjaya dgn misi penyusuan.

Insha Allah dgn set penyusuan Shaklee saya percaya saya akan berjaya mencapai target saya menyusu anak saya dgn susu saya sehingga usia 2tahun.

Mudah2an. Inilah Shaklee effect utk saya.


Kalau ada rakan-rakan di luar sana yang sedang mencari Set Berpantang..saya amat mengesyorkan anda untuk mencuba Set Berpantang Shaklee..inshaaAllah anda pasti berpuashati !!!

Hubungi Saya segera untuk order dan sebarang pertanyaan.

Your Shaklee Independent Distributor



♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ FB Page : Mamaanis Vitaminshop
♥ Email : salmiah80@gmail.com

Sunday, 1 October 2017

Kebaikan Set Berpantang Shaklee

Malam nie saya nak berkongsi tentang Set berpantang Shaklee yang semakin popular sekarang..ramai ibu-ibu telah memilih Set Berpantang Shaklee...bukan saja dimakan time berpantang...lepas habis pantang pun bagus untuk teruskan pengambilan..

Jom kita lihat apakah Kebaikan Set Berpantang Shaklee nie..

πŸ’Boleh terus di ambil sejurus selepas bersalin
πŸ’ Sesuai utk czer/ normal
πŸ’ Tidak mengganggu bayi
πŸ’ Tambah tenaga ibu
πŸ’ Percepat sembuh luka
πŸ’ Elak sembelit
πŸ’ Melancarkan penghadaman
πŸ’ Melancarkan peredaran darah
πŸ’ Mengecutkan rahim
πŸ’ Mengeluarkan angin
πŸ’ Mengelakkan urat di masuki angin
πŸ’ Mengeluarkan darah kotor
πŸ’ Membantu menurunkan berat
πŸ’ Menambah susu ibu
πŸ’ Menyerikan wajah

Paling bestnya Set Berpantang shaklee ini, ia termasuk sekali dengan Set Menyusu, Set kulit basic dan Set kurus.

Jimat! 4 in 1...best kan ??

✔ Berpantang
✔ Tambah susu
✔ Turunkan Berat badan
✔ Kulit Cantik

Antara feedback customer yg mengambil Set Berpantang Shaklee...

✔ Masalah sembelit semasa berpantang dah tiada..
✔Anak dulu selalu menangis tak cukup susu.. tapi sekarang alhamdulillah dah tak menangis lapar lagi..susu badan meriah...
✔ Lenguh badan dan sakit pinggang sepanjang berpantang dah kurang...
✔ Lebih cergas dan bertenaga...

Alhamdulillah...

Apa yang ada dalam Set Berpantang Shaklee..jom kita lihat satu-satu..


1) Vita-Lea with Iron Formula

Multivitamin dan multimineral yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Mampu menampung nutrisi yang tidak cukup sepanjang berpantang. Ketika bersalin, ibu kehilangan darah. Mengandungi Zat Besi untuk membentuk semula sel darah merah.

*120 biji... Untuk kegunaan 4 bulan.

2) B-Complex with Folic Acid

Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan meroyan ketika di dalam tempoh berpantang (bantu melawan tekanan perasaan atau stress), turut membantu penghasilan susu ibu.

*120 biji. Untuk kegunaan 4 bulan.

3) SR Vita-C Plus

Bekalan vitamin yang berterusan merangsang penyerapan zat besi dan asid folik. Meningkat imunisasi tubuh ibu serta membantu pemulihan semula luka dalaman dan luaran tubuh ibu sama ada luka bersalin normal atau Caesarian.

*180 biji. Untuk kegunaan 3-6 bulan.

4) ESP - Soy Isolated Protein Powder

Protein soya dari sumber Non-GMO (tidak diubah genetiknya, sangat selamat untuk tubuh kita). Tugas protein ini ialah untuk memperbaharui dan membaiki sel-sel tubuh. Badan akan cepat sembuh. Memberi tenaga berpanjangan kepada ibu, dan juga sebagai milk-booster. Juga baik untuk penyembuhan luka dalaman.

*850 gram..Untuk kegunaan 1-2 bulan.

5) OsteMatrix

Mengandungi Kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi yang sihat bag anak dan ibunya. Mengelakkan sakit pinggang dan sembelit ketika berpantang. Mengelakkan kelesuan kerana berjaga malam.

*120 biji. Untuk kegunaan 1 bulan.

6) Alfalfa Complex

Membantu mempercepatkan pemulihan rahim serta mengecutkan peranakan seperti 'kacip fatimah moden'. Bantu hilangkan keputihan, memperbanyakkan susu ibu.

*330 biji (S). Untuk kegunaan 1-2 bulan.

Testimoni mereka yang telah mengambil Set Berpantang Shaklee






Hubungi Saya segera untuk order dan sebarang pertanyaan.




Your Shaklee Independent Distributor

♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ FB Page : Mamaanis Vitaminshop
♥ Email : salmiah80@gmail.com

Saturday, 30 September 2017

Set Shaklee Untuk Masalah Cyst

Kebiasaannya wanita tidak menyedari kewujudan Cyst ni..Tak sedar pun ia wujud dalam badan kita...Tetapi.. jika cyst semakin aktif atau membesar tanda-tanda sudah mulai nampak...

Antara simptoms-simptoms cyst adalah

1) Haid yang tidak teratur / berpanjangan
2) Sakit perut
3) Sakit ketika hubungan kelamin
4) Perut membuncit
5) Pendarahan abnormal

Ikhtiar Kecutkan Cyst Dengan Vitamin Shaklee


Klik Untuk Kenali Tanda-Tanda Cyst Dan Cara Atasinya Tanpa Perlukan Pembedahan


Sekiranya anda atau ada ahli keluarga yang ada masalah Cyst..boleh berikhtiar untuk kecutkan cyst dengan suplemen shaklee..

Hubungi Saya segera untuk order dan sebarang pertanyaan...Cegah Sebelum Parah !!

Your Shaklee Independent Distributor

♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ FB Page : Mamaanis Vitaminshop
♥ Email : salmiah80@gmail.com