STICKY POST: BERITA BAIK BUAT PELANGGAN SHAKLEE DI SARAWAK. READY STOCK AVAILABLE UNTUK C.O.D

Pengedar Shaklee Kuching


Your Shaklee Independent Distributor

Salmiah Othman

 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

Apa Yang Best Bila Daftar Ahli Shaklee Dengan Team Hebat Saya

Apa Yang Best Bila Daftar Ahli Shaklee Dengan Team Hebat Saya

➡#MamaAnisEmpire



Okay..nak buat bisnes kena ada mentor..ada guide yang betul..tak la tersasar nanti..inshaAllah saya akan bantu anda serius berminat untuk join bisnes Shaklee..sebelum tu kena daftar ahli dulu dengan saya..πŸ˜‰πŸ˜‰

Nak introduce sikit siapa saya ?

✔ Ibu kepada 3 org anak dan isteri kepada suami penyayang

✔ Effective Senior Supervisor dengan income 4 angka sebulan di Shaklee Malaysia..

✔ Saya masih bekerja dan buat bisnes shaklee serentak..So kelebihan nya kat sini..saya ada strategi berbisnes tanpa mengganggu waktu kerja...

So kalau ada kawan2 yang bekerja tapi nak jugak ada side income 3-4 angka..jom saya tunjukkan jalannya...Rahsia kita2 aje. hihi 😁

✔ Mempunyai team yang hebat..aktif..dan sentiasa support each other..sangat bestπŸ‘

✔ Berpengalaman 5 tahun dalam bidang blogging..dan kerap mendapat sales daripada blog...

✔ Saya seorang yg independent..positif dan bersemangat tinggi!!

Jom mendaftar bersama team #MAEmpire

Jangan bertangguh..."FAST ACTION FAST RESULT"

Awak-awak takkan nak tengok je?

Masih tak terlambat utk bertindak!

Jumpa anda di puncak kejayaan!πŸ’ͺ

Shaklee is the best, and nothing comes second 😘


Hubungilah saya untuk daftar ahli shaklee & InshaAllah saya akan membantu ANDA untuk mulakan bisnes Shaklee..


Kalau anda berminat untuk menyertai team saya..
Boleh hubungi saya terus untuk Mendaftar Sebagai 
Ahli Shaklee dan juga sebarang pertanyaan..



SMS | Call : 019-8769412
Shaklee ID : 949800
FB Page : Mamaanisshop

 Email : salmiah80@gmail.com

KLIK DI BAWAH UNTUK MENDAFTAR AHLI SHAKLEE





KLIK UNTUK BACA JUGA






Pengedar Shaklee Kuching Sekitar Area Matang Dan Petrajaya

Alhamdulillah Pengedar Shaklee Kuching Sekitar Area Matang Dan Petrajaya kini berada di tempat anda!

Hari ni saya nak perkenalkan salah seorang lagi anak Shaklee saya yang berada di Kuching iaitu Puan Salfarina..Jadi orang-orang Kuching sekitar area Matang, Petrajaya, Tabuan dan kawasan berhampiran  ini berita baik untuk anda untuk mendapatkan produk shaklee.


Bagi anda yang sedang mencari produk Shaklee ataupun nak bertanya lebih lanjut mengenai produk Shaklee, boleh lah menghubungi Puan Salfarina.. Puan Salfarina sedia memberi perkhidmatan COD serta consultation yang terbaik dalam pengambilan supplement Shaklee dan info-info tentang kesihatan untuk anda semua..

Dan sekiranya anda berada di luar kawasan Kuching..tetapi mahukan khidmat nasihat yang terbaik..Jangan risau, anda boleh juga membuat pembelian vitamin Shaklee dengan beliau kerana perkhidmatan pos melalui Gdex, City Link dan Pos Laju juga ditawarkan untuk seluruh Semenanjung Malaysia..Termasuk juga Sabah dan juga kawasan luar Kuching.

InshaaAllah..Puan Salfarina menyediakan READY STOCK vitamin shaklee untuk penghantaran segera di sekitar Kuching, Petrajaya, Matang dan juga Tabuan.

Jaminan khidmat nasihat EKSLUSIF untuk setiap pembelian produk shaklee juga bagi memastikan anda mendapat khasiat dan manfaat yang optimum dari  Shaklee..

Cara Menghubungi Puan Salfarina

Hubungi beliau di talian 013-8388287 untuk pembelian beserta konsultasi..Puan Salfarina juga bersedia menerima anda yang juga berminat untuk menjana pendapatan bersama Shaklee.

Sehingga kita berjumpa lagi..


Pengedar Shaklee Kuching Sarawak


Sms | call : 013-8388287
Shaklee ID :1300188
FanPage : Diari Vitamin Cantik

Thank you 😊


Tips Menjalankan Perniagaan Secara Online Di Facebook

Nak tahu tak Tips Menjalankan Perniagaan Secara Online Di Facebook.? Alhamdulillah tahun 2018 merupakan tahun ke 5 saya aktif sebagai pengedar shaklee yang aktif menjalankan perniagaan Shaklee Secara Online di Facebook..5 tahun lalu saya mengambil Shaklee hanya untuk anak-anak dan kesihatan diri terutamanya untuk penyusuan anak ketiga..Sepanjang 5 tahun berniaga secara online memang banyak asam garam yang ditempuhi  tapi dengan niat nak bantu lebih ramai orang untuk sihat melalui pemakanan produk kesihatan yang halal saya tetap teruskan usaha ini..


Bermula dari zero..saya memang tak tahu macam mana nak mula..tiada kepakaran dalam bab-bab berniaga nie..tapi saya ambil keputusan untuk terus aktif dalam bisnes Shaklee nie setelah berpuas hati dengan produk yang saya dan keluarga consume hingga sekarang..

Pada mulanya..saya buat sharing menggunakan medium yang paling ramai orang guna pada masa sekarang..iaitu Facebook..hari-hari saya  asyik share pasal produk shaklee..tentang bisnes shaklee di Facebook saya..seronok pulak rasanya bila kita share benda baik nie..berkongsi dengan kawan-kawan, keluarga tentang kebaikan produk shaklee..

Selain share di facebook..saya juga share di fanpage.. iaitu Mamaanis Vitaminshop..pada yang dah like tu..terima kasih banyak-banyak ya..yang belum like  sila-sila melawat dan bagi 1 Like..

Pada kawan-kawan  yang buat bisnes online menggunakan medium Facebook nie..saya suggest jugak untuk buat FB page nie..FB page nie macam kedai kitalah..kita share semua pasal bisnes..apa produk yang kita jual..kalau kita asyik share pasal bisnes kat FB personal..ada yang rimas nanti..asyik-asyik share bisnes je..lagipun Fb Page nie tiada had friendlist macam FB personal..

Ok..Saya nak kongsikan di sini dengan anda semua beberapa Tips dalam menjalankan Bisnes Secara Online nie..

Tips Menjalankan Perniagaan Secara Online Di Facebook

1) Ceritakan Pengalaman

Dalam FB Personal..kita seeloknya ceritakan pengalaman kita..contohnya setelah mengambil produk shaklee..apa yang kita alami atau effect atau testimoni  setelah mengambil produk..Inilah yang kita sebut ‘soft-selling’..kita jangan nampak sangat menjual over-over sangat atau orang sebut sebagai ‘hard-selling’..

Penting ye..sebab kalau kita terus ‘hard-selling’ akan menyebabkan robot FB tahu kita tengah menjual..engagement post kita tu dengan orang lain akan menjadi slow...orang lain seolah tak nampak post-post kita tu..rugikan..dah penat-penat tulis..tapi  prospek “tak nampak” apa yang kita post tu.

Kalau yang ada Fanpage..kena post selalu..baru nampak bisnes kita aktif..post la pasal testimonial..gambar aktiviti..stock..kongsi video @ tips-tips yang berkaitan dengan produk yang kita jual..

2) Gambar Yang Menarik

Bila kita buat bisnes online..gambar memainkan peranan yang penting..menarik minat prospek untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk yang kita jual tu..bila prospek Like dan komen kat post kita tu..mereka akan tarik engagement ke atas iklan yang kita post..Lagi satu..profil picture kita tu letak la gambar yang bersesuaian..gambar yang menarik..yang menunjukkan personal branding kita sebagai peniaga online..

3) Kerap Dan Konsisten Buat Posting @ Sharing

Waktu yang kita nak kena post iklan kita yang berunsur ‘soft-selling’ tu pada waktu yang sesuai..Peak hours. Dan semestinya kenalah kerap dan konsisten..Ada waktu-waktu yang sesuai untuk kita post panjang-panjang cerita kita..atau ada jugak waktu tertentu yang post kita cuma perlu pendek aje.

Sebolehnya kita plan apa yang kita nak fokus..dan post pada esok hari nya tu..Plan dan tulis siap-siap bagi yang bekerja atau suri rumah pun boleh buat macam ni.

Kalau takde masa nak post selalu..seeloknya gunakan schedule apps seperti BUFFER..Kalau guna FB personal..share la pasal bisnes dalam 10 kali sehari..2 jam 1 post ke..selang seli kan dengan tips2 ke..tazkirah ke..yang positive ye..

4) Jangan Suka Marah-Marah Di Facebook

Bila kita buat posting kat FB..seeloknya buat post-post yang banyak memberi manfaat dengan kata-kata yang baik..bersemangat..prospek tengok pun suka dan nak follow kita..lama-lama inshaaAllah menjadi potential prospek produk yang kita jual..Jangan asyik post membawang.. perkara yang selalu mentor kami pesan jangan "meroyan" kat FB...Kita just share benda-benda yang baik..positif..kalau boleh elakkan share benda-benda yang negatif ok..

5) Banyakkan Friendlist

Friendlist memainkan peranan yang penting..Sekurang-kurangnya add lah 5000 potential prospek dalam friendlist kita..kebaikannya lebih ramai friendlist..lebih ramai dapat lihat post kita.. jadi lebih ramai potential prospek dan customer kita.

6) Call to Action

Yg last sekali..jangan lupa "Call To Action"..Orang dok sebut  “CTA” ini lah maksudnya.. Call-To-Action.
kita dah cerita macam-macam pasal pengalaman kita..pasal produk yang kita ambik..seeloknya kita ajaklah orang lain untuk memberi respon Contohnya?  “ korang berminat tak dengan produk yang akk ambil nie..boleh contact no di bawah..Letak la nombor untuk dihubungi..kalau tak letak..macam mana customer nak contact..nak order barang..

Ok..itu saja untuk perkongsian hari ini..terima kasih sebab baca sampai habis..semoga terus sukses dalam bisnes online sahabat-sahabat semua..

Kalau ada kwn2 yg tengah mencari suplemen utk seisi keluarga..boleh la contact saya..Untuk ibu-ibu surirumah sepenuh masa..amat saya galakkan untuk join bisnes online shaklee..Sekurang-kurangnya..sambil menjaga anak di rumah..ada pendapatan sendiri dan dapat membantu tambah income keluarg..Masih belum terlambat bagi mereka yang ingin menjalankan perniagaan Shaklee secara online sekarang..


Jom kita sama-sama untung inshaaAllah berganda-ganda hanya dengan Modal Yang Rendah..Langkah seterusnya..Hubungilah saya untuk daftar ahli shaklee & InshaAllah saya akan membantu ANDA untuk mulakan bisnes Shaklee..


Kalau anda berminat untuk menyertai team saya..
Boleh hubungi saya terus untuk Mendaftar Sebagai 
Ahli Shaklee dan juga sebarang pertanyaan..



SMS | Call : 019-8769412
Shaklee ID : 949800
FB Page : Mamaanisshop

 Email : salmiah80@gmail.com

KLIK DI BAWAH UNTUK MENDAFTAR AHLI SHAKLEE





KLIK UNTUK BACA JUGA





Vivix Shaklee Membantu Perokok Tegar Untuk Berhenti Merokok

Semua orang tahu merokok adalah punca banyak masalah kesihatan yang kronik..Antaranya sakit jantung dan juga paru-paru..tapi masih ramai lagi yang belum berhasrat untuk berhenti merokok..sememangnya juga bukan mudah menahan diri dari tidak merokok..lebih-lebih lagi perokok tegar…Tapi kalau individu itu betul-betul berazam untuk berhenti merokok dan tekad untuk tidak sentuh batang rokok..inshaaAllah ia pasti boleh berjaya..hari ini saya ingin berkongsi dengan semua bagaimana Vivix Shaklee dapat membantu perokok tegar untuk berhenti merokok..


Hilangkan Stretch Mark Selepas Bersalin

Hari ini saya nak kongsikan dengan anda semua cara untuk hilangkan stretch marks selepas bersalin..Setiap ibu bersalin pasti akan melalui pelbagai perubahan drastik ditubuh badannya, salah satunya adalah stretch mark atau dipanggil perut berakar selepas bersalin..



Ia tanda normal bagi setiap ibu yang bersalin..Bukan hanya setakat anak sulung, malah dah anak 8 dan lanjut usia pun masih ada stretch mark lagi. Tapi jangan risau kesan stretch mark bukannya penyakit, tapi kesan stretch mark itu mungkin menggangu penampilan di depan suami..

Dengan cuma menggunakan bahan dari rumah, stretch mark anda akan beransur hilang..

1) Lemon

Buah lemon sememangnya lazim mempunyai kandungan semulajadi yang bermanfaat untuk mengatasi stretch mark, ini kerana buah lemon membantu mempercepatkan proses regnerasi sel-sel kulit baru dan membuang sel-sel kulit lama yang telah mati. Caranya amat mudah, potong buah lemon kepada beberapa keping sederhana nipis dan gosokan secara perlahan pada sekitar kawasan strecth mark. Biarkan seketika dan basuh dengan air suam setelah kering.

2) Aloe Vera

Aloe Vera atau lidah buaya memang dikenali sebagai penawar pelbagai penyakit. Lidah buaya mengandungi kolagen tumbuhan yang sangat bagus untuk pembaikan kulit manusia. Seeloknya gunakan gel yang diperolehi secara terus dari batang lidah buaya. Caranya ambil daun lidah buaya, buangkan duri dan buangkan kulit luarnya. Kemudian keluarkan gel melekit dari bahagian dalam daun lalu sapukan terus gel tersebut di stretch mark anda. Biarkan selama 2 jam kemudian basuh dengan air.

3) Aprikot

Ramai orang menggunakan scrub aprikot yang terjual di pasaran, tahukah anda boleh buat sendiri scrub ini. Caranya adalah sediakan 2 atau 3 biji buah aprikot, potong buah aprikot dan keluarkan biji, lenyekkan buah-buahan untuk mendapatkan pes mereka. Kemudian, tampalkan pes tersebut di stretch mark anda dan biarkan selama kira-kira 15 hingga 20 minit lalu basuh dengan air suam.

4) Ubi Kentang

Khasiat kentang terdiri daripada pelbagai vitamin dan mineral termasuk Vitamin C, B kompleks, kalium, magnesium, kalsium dan zink. Oleh itu, kentang mampu merangsang kolagen dan sintesis elastin, ia berkesan memulihkan stretch mark anda. Caranya ialah dengan mengambil sebiji kentang dan potongnya dalam saiz tebal, ambil sekeping dan sapu perlahan pada kawasan stretch mark anda. Pastikan jus dari kentang disapu di seluruh kawasan stretch mark dan biarkan selama 5 hingga 10 minit.

5) Putih Telur

Putih telur amat kaya dengan kolagen dan vitamin A dan oleh itu ia amat sesuai untuk merawat parut atau luka terbakar dengan berkesan. Caranya amat mudah, pukul putih telur dengan garpu. Boleh juga putih telur itu dicampurkan dengan minyak zaitun kemudian sapukan pada stretch mark. Biarkan selama 15 minit dan bauh dengan air suam.

6) ESP Shaklee

ESP adalah supplement tambahan berasaskan soya. Soya kaya dengan protein. Protein mampu memulihkan kulit kita dan tampak seperti remaja. ESP akan membaiki sel kulit kita yang rosak. ESP juga akan menghasilkan sel kulit baru. Sel kulit yang rosak akan dibaiki menjadi cantik dan akan bergabung dengan sel baru untuk menjadikan kulit kita lebih cantik, berseri dan elastik. Insyallah stretch mark hilang jika ibu bersalin mengamalkan ESP. Boleh baca kebaikan ESP DI SINI

Jom kita lihat testimoni ESP di bawah:




Seronok sangat kan bila stretch mark semakin pudar dan akhirnya hilang terus dengan hanya mengambil Esp Shaklee..Tidak perlu susah payah menyapu minyak pada perut siang dan malam. Badan pun jadi lebih segar kerana kandungan protein yang terdapat di dalam minuman ini boleh memberikan tenaga segera dan berpanjangan khasnya buat ibu hamil..Boleh hubungi saya untuk dapatkan Esp Shaklee..

BACA JUGA : 4 MAKANAN YANG MEMBANTU MENAMBAHKAN TENAGA

Klik Youth Skincare untuk info dan testimoni best tentang Skincare Terbaru Youth Skin Care By Shaklee.. Juga DISINI

 Anda yang berminat untuk mencuba Youth Skincare Shaklee..
atau Vitamin-Vitamin Shaklee..

Boleh hubungi saya terus untuk order dan sebarang pertanyaan..

Pengedar Shaklee Anda 


SMS | Call : 019-8769412
Shaklee ID : 949800
FB Page : Mamaanisshop
 Email : salmiah80@gmail.com

ORDER SET YOUTH SKINCARE SHAKLEE KLIK DIBAWAH


ORDER VITAMIN SHAKLEE KLIK 




 KLIK UNTUK BACA JUGA