Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Thursday, 30 November 2017

STICKY POST: BERITA BAIK BUAT PELANGGAN SHAKLEE DI SARAWAK. READY STOCK AVAILABLE UNTUK C.O.D

Pengedar Shaklee Kuching


Untuk order dan sebarang pertanyaan...

Hubungi saya segera:

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

Tuesday, 7 November 2017

Elak Masalah Resdung Jadi Lebih Kronik

Assalamualaikum..semoga hari ini lebih baik dari hari semalam..dikurniakan kesihatan yang memuaskan..inshaaAllah..

Nak tanya..ada tak antara kawan-kawan di sini yang mengalami Masalah Resdung..bila bangun pagi je asyik bersin..alahan..sensitif dengan habuk..

Klik untuk baca TANDA-TANDA MASALAH RESDUNG

Okay..bagi yang ada masalah resdung nie..saya sangat-sangat rekomen Set Resdung Shaklee nie untuk membantu mengurangkan simptom atau merawat masalah resdung untuk mengelakkan daripada menjadi lebih kronik..


Alfalfa Complex

1) Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung (sinuisitis).

2) Ramuannya yang kaya dengan sumber klorofil dapat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis).

3) Mereka yang menghidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil alfalfa sebagai suplemen.

Muka Berjerawat Teruk Akibat Resdung Kembali Pulih Dan Lebih Flawless Dengan Set Resdung Shaklee

B Complex



1) Kandungan B6 dalam B Complex berperanan penting untuk memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan.

2) Bertindak sebagai anti-stress. Apabila resdung menyerang, B Complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka.

3) Membantu dalam membina protein dalam tubuh.

Vitamin C

1) Ia berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imuniti) seseorang menghadapi serangan penyakit.

2) Mempercepat proses penyembuhan tisu tubuh.

3) Vitamin C memastikan proses pemuliharan proses metabolisme dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna..

Masalah Resdung Tiada Lagi Dengan Set Resdung Shaklee..jom tonton video nie...


Antara Testimoni Set Resdung Shaklee



Hubungi saya untuk order dan konsultasi




♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ FB Page : Mamaanisshop
♥ Email : salmiah80@gmail.com


Saturday, 4 November 2017

Cucur Ikan Bilis Di Hujung Minggu

Salam hujung minggu semua..Semoga sentiasa dalam rahmat Ilahi dan kasih sayangNya..Aamiin..

Apa plan hujung minggu nie..? Dah breakfast ke..

Alhamdulillah..kami breakfast ringkas je pagi Ahad nie..en suami request benda yang paling senang di dunia..hihi..inilah kejadiannya..laju dan pantas...cucur ikan bilis yang rangup..feberet kami sekeluarga...mengenyangkan...


Tak lupa chinch shake dan vitamin feberet everyday pagi-pagi..Vitamin C dan B Complex standby siap2..lepas breakfast terus telan..

Apa2 pun...
Sunday!! ..kedai shaklee MamaAnisVitaminShop tetap open ya..yg nak order just wasap k..Tq..Have A Great Sunday olls !!!!

Nak order Vitamin Shaklee..hubungi saya..


♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ FB Page : Mamaanisshop
♥ Email : salmiah80@gmail.com


Sunday, 22 October 2017

Omega Guard Shaklee Sumber Omega 3 Terbaik Untuk Kanak-Kanak

Mencari supplement untuk perkembangan otak anak anak..jom baca manfaat Omega Guard Shaklee untuk anak-anak kita..Omega Guard Shaklee merupakan sumber Omega 3 yang terbaik untuk kanak-kanak !!!!



Apakah Manfaat OMEGA-3 kepada Kanak-kanak ?

➜ Meningkatkan sistem imun & paru2 yang sihat - sgt sesuai jika anak anda sering selsema, demam & cerewet dalam pemakanan.

Kenapa OmegaGuard Shaklee? kerana OmegaGuard Shaklee diekstrak dari ikan laut air sejuk di perairan negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan. OmegaGuard adalah 3x lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.


➜ OmegaGuard dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanafaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum dan bahan kimia industri yang sangat toksik yang terdapat dalam kebanyakan jenis lain.

➜ Kenapa OmegaGuard Shaklee ? kerana kandungan EPA dan DHA dalam Shaklee OmegaGuard adalah lebih tinggi. Anda boleh tengok perbezaan Shaklee OmegaGuard dengan brand lain.


➜ Perbezaan ini di buat supaya kita tahu memilih yang mana yang terbaik untuk anak2 kita dan diri kita sendiri.

➜ Membantu perkembangan otak & memori anak-anak - kerana kandungan DHA & EPA. sebiji Omega Guard Shaklee mampu membekalkan 905mg asid lemak Omega-3 EPA & DHA.


➜ Bagus untuk kulit kerana kandungan Omega-3 sangat sesuai buat kanak-kanak masalaheczema.

➜ Membantu mengurangkan tekanan - sesuai budak kanak-kanak hiperaktif & penyakit schizophrenia (sakit otak or mental yang teruk)

➜ Mengawal paras kolestrol so anak-anak tidak lah obes nanti.

Seawal usia setahun pula kanak-kanak sudah boleh mula mengambil minyak ikan ini tetapi dengan dos yang telah ditetapkan ..

Antara Testimoni Omega Guard Untuk Kanak-Kanak 







Boleh hubungi saya untuk order 



♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ FB Page : Mamaanisshop
♥ Email : salmiah80@gmail.com


Sunday, 15 October 2017

Tips Kecantikan Mama Anak Lima

Siapa kata wanita anak ramai tak boleh Gojes?

Haa.. tengok nie..mama anak lima tapi body solid dan kulit pun cantik...nak tau apakah Tips Kecantikan Mama Anak Lima nie..


Rahsianya tentulah pada pengambilan Vitamin Shaklee yang konsisten especially The Radiant 4 Set...

Makin berusia makin bergaya.
Alhamdulillah kerana kesihatan anugerah terindah...

Kulit Cantik Berseri...
Rawat dari dalam...dengan The Radiant 4 Shaklee

The Radiant 4 ini sesuai untuk sesiapa yang mempunyai masalah:

😓 Parut jerawat yang berlubang
😓 Masalah jerawat
😓 Kesan pigmentasi dari sinaran UV yang buat kulit muka bertompok tak sekata
😓 Kulit ada garisan kedut di lingkaran mata dan dahi
😓 Kulit kusam dan berjeragat.

The Radiant 4 terdiri daripada

✔ Minuman protein ESP yang membina kulit gebu
Collagen Powder yang mengekalkan keanjalan kulit wajah dan payudara
Vitamin C yang bertindak mengaktifkan penghasilan kolagen dalam kulit dan sebagai antioksidan
GLA Complex yang mempunyai efek vitamin E dan menjadi supplemen awet muda

Khasiat The Radiant 4 

💛 Memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
💛 Merawat jerawat
💛 Menghilangkan jeragat
💛 Menghaluskan pori
💛 Mencerah dan gebukan kulit
💛 Memudarkan parut
💛 Mengatasi masalah keguguran rambut
💛 Membantu proses detoksifikasi
💛 Mengurangkan keradangan
💛 Menyokong baik pulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
💛 Merapatkan keintiman wanita yang lepas bersalin
💛 Menegangkan semula payudara yang dah kendur

Memang best! Memang berkesan

Kulit makin cerah dan gebu. Parut makin pudar dan kedutan makin hilang.

Lihat hasil mereka yang telah mengambil The Radiant 4 Set 





Boleh hubungi saya untuk order 



♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ FB Page : Mamaanisshop
♥ Email : salmiah80@gmail.com





Friday, 13 October 2017

Kebaikan Set Ibu Menyusu Bajet Shaklee

Hari nie nak cerita tentang Set Ibu Menyusu Bajet Shaklee..apa kebaikan yg akan kita perolehi bila ambil Set Ibu Menyusu Bajet Shaklee nie..alhamdulillah..saya sendiri punyai pengalaman mengambil set nie masa menyusukan anak ke3..Masa anak pertama dan kedua saya belum kenal lagi produk shaklee nie..

Ok..Set Ibu Menyusu nie..merupakan antara produk shaklee pertama yang saya ambil..walaupun saya tak ambil full set pada masa tu..Saya Cuma ambil Set bajet iaitu Esp..Ostematrix dan juga Alfalfa..tetapi saya sangat berpuas hati..sebab nya

1) Susu badan meriah..
2) Rasa lebih bertenaga sepanjang hari
3) Rasa mengenyangkan..
4) Susu lebih pekat..anak cepat kenyang..
5) Kulit ibu dan baby lebih halus..gebu

Lagipun..ianya lengkap dengan serat..protein dan juga kalsium..yakni nutrisi asas untuk penghasilan susu ibu..kalau ibu menyusu kekurangan nutrisi menjadi satu faktor penting menyebabkan berlakunya kekurangan pengeluaran susu badan atau pengeluaran tidak stabil dan kurangnya kualiti susu ibu..


Kebaikan Set Menyusu Bajet Shaklee 

ESP Shaklee

💖 Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
💖 Memekatkan susu ibu
💖 Sebagai milk booster
💖 Bantu hilangkan parut jerawat di muka
💖 Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih
💖 Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
💖 Memberi rasa kenyang yang lama sekaligus membantu dalam pengurusan berat badan
💖 Menyokong kesihatan imunisasi badan
💖 Mengawal paras kolesterol
💖 Menyokong kesihatan jantung dan prostat
💖 Membantu penyerapan vitamin lain dengan lebih baik

Alfalfa complex

✔ Untuk ibu yang menyusukan bayi pula, alfalfa merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat
✔ Membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim
✔ Sebagai agen detox. Melawaskan
✔ Merawat keputihan

Ostematrix

🍵 Membekalkan kalsium yang cukup pada badan ibu dan baby..kekurangan kalsium boleh menyebabkan ibu mengalami osteoporosis..
🍵 Sebagai milkbooster..ibu menyusu memerlukan sekurang-kurangnya 1000mg-1200mg sehari untuk tampung kalsium ibu dan bayi
🍵 Mengurangkan lenguh2 badan, lutut, pinggang, sakit sendi, simpul biawak, kebas otot, cramp kaki..

Untuk ibu ibu yang selalu alami bengkak susu tu boleh ambil LECITHIN sebagai tambahan. Lecithin membantu mengatasi bengkak susu.

Set ibu menyusu shaklee sangat-sangat membantu ibu lebih bertenaga..dapat membantu menstabilkan hormon emosi sekaligus memelihara kesihatan ibu..kalau ada bajet lebih..digalakkan untuk mengambil Set Lengkap Ibu Menyusu Shaklee..lebih banyak manfaatnya...


Jika ada Ibu-ibu di luar sana yang tengah mencari Set Penyusuan yang terbaik..boleh ambil Set Ibu Menyusu Shaklee nie..

Testimoni Set Ibu Menyusu Shaklee





Jangan lupa hubungi saya untuk order dan sebarang pertanyaan..



Your Bisnes Mentor 

♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ FB Page : Mamaanisshop
♥ Email : salmiah80@gmail.com





Tuesday, 10 October 2017

Mengapa Orang Berjaya Itu Berjaya ??

1. Sikap mereka berbeza
*************************
Mereka tak suka komplen, mengeluh atau merungut. Orang berjaya sentiasa bertindak, mereka tidak menunggu sesiapa. Mereka tidak pernah duduk saja.


2. Mereka sentiasa pantas
***************************
Pantas buat keputusan, pantas buat tindakan.
Tahu atau tidak, mereka buat saja. Nak bisnes buat aje. Tak pernah fikir masalah. Jadi atau tak jadi itu nombor dua. Yang penting mereka bertindak.

3. Mereka sentiasa invest utk kejayaan
***************************************
.Invest ilmu
.Invest wang
.Invest tenaga
.Invest masa
.Invest pengorbanan


4. Mereka sentiasa membina networking
*****************************************
Apa maksud networking ?? Anda adalah siapa kawan anda. Bulatan kawan-kawan yg berjaya, mereka pasti berjaya. Jadi upgradelah lingkungan bulatan kawan-kawan kita. Jangan sembarangan memilih kawan.

5.Mereka buat keputusan dari awal untuk berjaya
******************************************
Sebelum bertindak, mereka dah set dalam minda untuk sukses dan hebat.

6. Mereka berkawan dgn orang yg betul
****************************************
Mereka belajar cara orang yang dah berjaya lakukan. Mereka percaya kepada result.
Siapa rakan kita itulah kita juga.

7. Mereka tidak bertangguh
****************************
Mereka tidak memberi alasan. Kejayaan adalah kepantasan. Bisnes adalah kepantasan.
Fast action fast result.


8. Mereka tidak terpengaruh dengan kata orang
************************************************
.Jangan melayan cakap orang.
.Mereka tidak hiraukan perkara remeh temeh.
.Mereka tidak melayan kutukan dan hinaan orang.
.Mereka jalan terus

9. Mereka konsisten dan persisten
**********************************
.Tak mudah putus asa.
.Tak mudah mengalah.
.Mereka sentiasa excited dan melakukan yg   terbaik untuk diri mereka
.Sentiasa yakin diri
.Percaya dan yakin dengan rezeki ALLAH... InsyaAllah..


Fikir-fikirkanlah

#shakleemotivasi
#shakleeleader
#cvgians

Your Bisnes Mentor 

♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ Email : salmiah80@gmail.com




Sunday, 8 October 2017

Cerita Di Hari Ahad Semalam

Nie cerita semalam..memang dah plan nak bawak anak2 syurgaku g jalan2..dari hari sabtu lagi dh si kakak ajak kluar..memandangkan saya ada program sebelah pagi dan juga sebelah petang nya..tak dapat la bawak dieorg jalan2..so..janji la hari ahad pula...seronok bukan main lagi budak2 nie bila dengar nak bawak jalan2..

So..pagi ahad..awal2 lagi saya dah siapkan breakfast untuk suami dan anak2..Taraa..Kuey Teow goreng basah..


Nampak sedap kan?? Hehe..air tangan ibu..x sedap pun anak2 bilang      “ermmm..sedapnya mak masak”..alhamdulillah..

Kejutkan anak2..dieorg bngun lambat pulak pagi nie..pukul 8 bru bngun..kesian pulak nak kejutkan..hari sekolah dah kena bngun awal..hujung minggu bolehla nak bngun lambat pun..siap mandi..breakfast..sy pula masih settlekan kja rumah..basuh bju .sidai baju..alhamdulillah..nasib baik cik suami tlg masak untuk lunch..tlg menolong..kerjasama gitew..haa..jgn tak tau..cik suami kalau masak lagi sedap dr yg sy masak..hihi..masak awal..boleh makan dulu sebelum kluar..

Nape la excited betul nak kluar jalan2..nak tau hujung minggu nie baru nampak muka bapa dieorg dok rumah..kalau x sabtu ahad sebelum2 nie..bapa kena duty je..kalau x duty kena outstation..kesian budak2 nie..Saya pulak kalau bapa dieorg xde..mmg x la kluar mana2..budak2 pun dok rumah je lah..

Lepas makan tengahari..solat zohor..siap2 nk keluar..nampak muka happy semua..😊



Kita nk pegi mana tue..haa..budak2 nie suka playground..paling suka main gelongsor..jadi ..kita pilih utk pegi Bolevard Shopping Mall..tempat nya luas..bayar masuk pun murah utk perkids..


Jom layan gambar dulu..








Haa..seronok dieorg main..berlari2..Mak & bapa jadi pemerhati je..boleh date berdua..hihi..mereleasekan tension dari kesibukan..


Dah puas bermain..dah letih..boleh balik dah..budak2 enjoy..happy..mak & bapa pun happy..

Tu je cerita semalam..Daaaa...