Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Wednesday, 10 July 2013

Omega Guard dan Meal Shakes



Anak-anak Semakin Sihat dengan Mealshake dan Omega Guard






Setiap ibu bapa pastinya rungsing apabila anak-anak jatuh sakit, lagila kalau yang kerap sakit, setiap bulan demam, selsema dan batuk. Saya dulu sangat rungsing kalau anak-anak jatuh sakit, bukan sebab apa, saya ni tak suka berikan anak-anak ubat, tak elok berikan ubat yang banyak dan kerap kepada kanak-kanak ni. Ubat-ubatan mengandungi dadah. Walaupun kandungannya adalah sedikit dan dibenarkan, tetapi kalau diambil selalu ia akan memudaratkan anak. Tapi kalau tak berikan ubat, nanti melarat pula. Contohnya batuk berkahak, kalau dibiarkan lama sangat, takut jadi jangkitan paru-paru pula. Maklumla anak-anak bercampur gaul di sekolah/nursery, memang mudah terkena jangkitan terutamanya kalau ada budak lain yang sakit.


Itu cerita dulu, sebelum saya mengenali Shaklee. Tapi kini, setelah meng'Shaklee'kan keluarga saya, termasuk anak-anak saya, kami kini tak lagi perlu bergantung kepada ubat. Untuk tingkatkan antibodi anak-anak saya, saya berikan Omega Guard dan Meal Shake. Alhamdulillah, anak-anak saya jarang sangat sakit sekarang ni, memang jarang sangat-sangat. Kalau nak selsema atau batuk pun, dalam dua tiga hari, tengok-tengok dah hilang.

Bonus, anak saya yang no 2 semakin berselera makan sekarang ni, kalau tak dulu, jenuh nak kena pujuk makan. Kulit pun dah semakin cantik dan lembap. Buang air besar pun dah ok, tak sembelit macam dulu. Kalau dulu, sampai pedih-pedih punggung bila nak basuh sebab luka. Memang saya bersyukur sangat dipertemukan dengan Shaklee. Seriously, i love Shaklee:)

Itula serba sedikit pengalaman saya memberikan anak-anak saya OMEGA GUARD & MEAL SHAKE.

Mari kita baca pula sedikit info ringkas mengenai kedua-dua produk yang superb ni:




Omega Guard

  • Meningkatkan dan mengawal sistem imun  
  • Menyihatkan paru-paru
  • Memperbaiki Alergik/ekzema
  • Memperbaiki Asthma 
  • Mengandungi DHA yang merupakan nutrien utama untuk otak. Ia membantu tumbesaran & perkembangan otak.. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran.


Mealshake

  • Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu.Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh anak.
  • Kaya dengan protin(tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun.
  • Mengandungi Asid Folik, Biotin, kaya dengan Kalsium dan Magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk prises membesar.
  • Mengandungi Vitamin A, E, C, Zink, Selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak mVlawan jangkitan.
  • Mengandungi Vitamin B yang lengkap, zat besi dan Copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi kulit yang lebih cantik.
  • Kaya dengan serat larut untul membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.

 Testimoni Mealshake dan Omega Guard


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.



Fb: Salmiah Binti Othman Catalyst

Fanpage: http://www.facebook.com/Mamaanisshop

Email: salmiah80@gmail.com

No. Hp: 019-8769412

Shaklee Independent Distributor No 949800

No comments:

Post a Comment