Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Saturday, 13 July 2013

Set Ibu hamil Shaklee



Assalamualaikum Mamaanis ucapkan pada kawan-kawan yang sentiasa setia "memfollow" blog yang tak seberapa ini.

Hari ni Mamaanis nak berkongsi cerita mengenai Set Ibu Hamil Shaklee yang menjadi pilihan ramai ibu-ibu hamil yang inginkan sesuatu yang terbaik untuk bayi yang  bakal dilahirkan..

Setelah mengetahui diri kita hamil..Itu adalah kenangan yang paling seronok kan.?.Tapi bila ada alahan atau masalah, mesti rasa macam-macam..Ada yang tidak kuat semangat dan mudah putus asa dan menyebabkan kemurungan atau masalah lain semasa hamil.

Jika yang ada keturunan dalam keluarga menghidap penyakit kencing manis, lagilah rasa tertekan dan stress sebab kena minum air gula..begitu juga yang ada "High Blood" macam saya semasa hamil...memang mencetuskan kebimbangan dalam diri...

Jika yang kuat 'morning sickness' nya, lagilah tak berdaya...Nak makan tak selera.  Badan pun jadi lemah sebab tak makan..Kalau makan muntah-muntah dan macam-macam lagi..Jika anda boleh makan buah-buahan, cubalah isi perut dengan buah-buahan.Cuba makan kurma, kismis atau buah-buah yang berkhasiat.  Tapi jika yang ada masalah kencing manis ketika mengandung pula tidak boleh makan sebarangan kerana bimbang akan meninggikan lagi bacaan ketika ujian BSP..

Okay, bila disahkan hamil, klinik akan beri asid folic pada trimester pertama. Kemudian bekal obimin, calcium, iron, dan lain-lain...Obimin tu dahlah besar pada orang yang susah nak telan ubat kan…

Jadi, mari kita sama-sama lihat apa yang terkandung dalam set ibu Hamil Shaklee ini :

 SET IBU HAMIL SHAKLEE

Set Shaklee untuk ibu hamil TRIMESTER PERTAMA

1. Vitalea - Multivitamin yang tebaik dengan zat besi.  Ia membantu dalam pembentukkan sel-sel darah merah..Jika ibu-ibu mengambil vitalea, tidak perlu lagi mengambil obimin okay..

2. B-complex - Mengandungi sebanyak 8 kumpulan vitamin B termasuklah asid folic.  Asid folic dan B12 membantu pembentukan sel-sel darah merah di dalam badan.  Jumlah asid folic yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural.

3. Vitamin C - Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat.  Ia juga membantu dalam penghadaman zat disamping Vitamin C dapat meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.

4.Ostematrix - Ibu mengandung memerlukan 1000-1300mg kalsium sehari. Ini adalah kerana bayi akan mula mengambil kalsium ibu dengan lebih banyak bermula trimester kedua. Ostematrix  mengandungi bukan sahaja kalsium malah MAGNESIUM dan VITAMIN D..Vitamin D meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan tulang dan kerangka. Pengambilan OSTEMATRIX juga untuk menguatkan dan pembentukan tulang dan gigi bayi yang sihat.  Pengambilannya juga boleh mengurangkan sakit pinggang , sakit belakang , kebas-kebas atau cramp.

5. ESP - Ia adalah minuman protein yang mengandungi banyak kelebihan kepada ibu dan anak yang dikandung. Ia penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu dan hormon dalam tubuh.  Ia penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Disamping MEMBERI TENAGA pada ibu, ESP mampu mencantikkan kulit bayi dalam kandungan dan ibu mengandung itu sendiri.

Set Shaklee untuk ibu hamil TRIMESTER 2 dan 3 

Ibu-ibu perlu mengambil vitamin-vitamin seperti di atas dan cuma perlu menambah satu lagi vitamin iaitu

Omega Guard - Omega Guard mengandungi 1000mg asid lemak Omega 3 yang termasuk di dalamnya DHA dan EPA yang mana ia boleh menggalakkan perkembangan otak, sistem saraf dan fungsi mata bayi

Disebabkan sekarang tiada stok Sustained Release Vita C 500mg..Shaklee membuat pra order untuk Chewable Vit C 100mg..Khasiatnya tetap sama, cuma Vita C 500 mg  ambil sebiji sehari tapi Chewable Vita C 100mg diambil 3-5 biji sehari bagi melengkapkan dos pengambilannya.



Sekian dulu mengenai set hamil Shaklee untuk entry hari ini..Jika ada sebarang pertanyaan atau tempahan sila hubungi: 








Berminat? Boleh hubungi saya SEKARANG!!!!

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
SMS | Call : 019-8769412
Shaklee ID : 949800
FB Page : http://www.facebook.com/Mamaanisshop
Email : salmiah80@gmail.com

No comments:

Post a Comment