Kulit Licin Berseri : Antara Kelebihan Shaklee Collagen Powder (SCP)

19:53 0 Comments A+ a-




Pernahkah anda survey harga kolagen yg berada di pasaran ..saya dulu rajin gak survey2 harga kolagen ni. Ada yg beratus tapi hanya 15 sachet di minum 2-3 kali sehari..mak aiii mahalnya.  Kadang harga kolagen jenama lain banyak yg murah tetapi mengandungi lobata bahan yg dikaitkan menjadi punca penyebaran cyst membiak.

Ada jugak kolagen murah di pasaran tetapi sekotak stoknya untuk seminggu sahaja. Bila darab dengan sebulan wahh kosnya mahal jugak ye..

Dalam kumpulan supplemen Shaklee, bagi yang tak suka pil atau nak tambahan Colagen, Shaklee Collagen Powder ni (SCP)  begitu istimewa hinggakan sapa yg makan pasti repeat order. nak tahu apa yang membuatkannya jadi istimewa?

Mari kita lihat dan ambik tahu kenapa SCP Shaklee Collagen Powder begitu selamat dan berkesan?


Shaklee Collagen Powder merupakan supplemen kolagen hebat yg mengandungi 4000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Colagen, kolagen yg berkualiti tinggi dan tulen yg diekstrak daripada sisik ikan merah.


Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira2 1000 dalton dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.


TUJUH BAHAN UTAMA YANG TERKANDUNG DALAM SACHET COLLAGEN POWDER SHAKLEE


RSS COLLAGEN DARI SISIK IKAN MERAH
Sisik ikan merah ialah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yg lebih kecil berbanding dengan kolagen binatang.

EKSTRAK BIJI BENIH CAMELLIA JAPONICA

Ekstrak biji benih Camellia japonica mengandungi asid oleik, iaitu sejenis emolien kulit dan pelembap yg unggul, dan bahan antioksida semulajadi isoflavon yg dapat membantu mengurangkan radikal bebas.

EKSTRAK PFAFFIA
Pfaffia juga digelar sebagai ginseng Brazil yg bila digabungkan dengan ekstrak biji benih camellia japonica dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya utk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit lembut, lembap dan rata.

ELASTIN DARI KOLAGEN IKAN
Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dan anjal.

VITAMIN C DAN VITAMIN B
Vitamin c menggalakkan pengeluaran kolagen dan melawan radikal bebas yg merosakkan kulit kita.
Vitamin2 B terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.

EKSTRAK KERANG-KERANGAN
Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesesaan mata.

LACTOBASILUS ACIDOPHILUS
Lactobasilus acidophilus ialah sejenis bakteria baik. Ia membantu mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen.


♥ ♥ KESAN DAN MANFAAT PENGAMBILAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER ♥ ♥
  1. ANTI PENUAAN :  Mengurangkan liang-liang pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan. 
  2. MENGHIDRATKAN : Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan berkupas pada muka.
  3. MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT: Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan.
  4. MELICINKAN : meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.
  5. MENYUBUR : Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal  dan bersinar.
  6. MENCERAH : Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit.
  7. MENEGANG: Membantu menegang dan menganjalkan payudara

♥ ♥ FAEDAH TAMBAHAN KOLAGEN : MENYOKONG KESIHATAN SENDI DAN MENGUATKAN TULANG. MEMBANTU MENGEKALKAN OTOT DI DALAM MATA SUPAYA LEMBUT. ♥ ♥

Halangi tanda awal penuaan dengan memperlahankannya melalui pengambilan supplemen kolagen. Jika anda ingin mempunyai kehidupan yang hebat, rasa lebih muda, jagalah kesihatan dan berikan tubuh anda bekalan kolagen yang mencukupi.

Usia 30an elok dah nak start amik Collagen powder ni sebab kolagen semulajadi tubuh mula hilang seawal usia 30an. Jom kita berkolagen. Saya pun dah jatuh cinta dengan
Pilihan di tangan anda. Better late than never. Tapi kalo late sangat bimbang kolagen tak meresap sepenuhnya lah hahaha..ye tak. jangan tunggu umur dah 50an baru nak berkolagen nie...
                                 Testimoni pengguna Collagen Shaklee 









Berminat nak dapatkan Shaklee Collagen powder ini hubungi saya pengedar sah Shaklee anda.
JOM ORDER SEKARANG!!!:
Hubungi saya :

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
SMS | Call : 019-8769412
Shaklee ID : 949800
FB Page : http://www.facebook.com/Mamaanisshop
Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

Lagi mengenai Collagen Shaklee klik Di sini


Lecithin bukan sekadar kuruskan badan, ketahui 13 kebaikan Lecithin

00:34 0 Comments A+ a-





Sekarang ni Lecithin menjadi sebutan dalam menguruskan badan, menurunkan kadar kolesterol, memecahkan lemak, dan sebagainya.

Namun, tahukah anda fakta lanjut tentang Lecithin?

Lecithin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’ dalam kata ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran.

Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan. Lecitin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung, soybeans dan tahukah anda ~ Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin dan yang menariknya Lecitin Shaklee adalah bersumberkan dari soybean.



13 Kebaikan Lecithin yang perlu anda tahu :


  • Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol,triglycerides dan lemak2 yg lain.Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras … Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini.
  • Kenapa org yang nak kurus suke lecithin?Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian.Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
  • Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn.Tanpa lecithin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan.Banyak faktor seperti bahan2 kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2 ,jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecitin ,pasti ianya keputusan yg bijak.,
  • Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
  • Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecitin.

  • Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria. Disamping itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.
  • Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.
  • Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia. 
  • Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema.
  • Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint (sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
  • Lecithin adalah zat utk kecantikan. Ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema. 
  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
  • Lecithin bersama unsur-unsur lain digunakan utk membuat BILE. Bile ni fungsinya plak mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.

 Testimoni mereka yang telah mengambil Lecithin :







Wah... hebat kan kesan Lecithin..5kg dalam masa 2 bulan tanpa perlu senaman atau tahan makan. Makan je apa2 pun yg kita rasa nak makan TAPI jangan lupa lepas makan tu amik Lecithin!

Kesannya, dahlah makin mantap. Malah, boleh pakai seluar lama lagi!


JOM ORDER SEKARANG!!!:
Hubungi saya :

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
SMS | Call : 019-8769412
Shaklee ID : 949800
FB Page : http://www.facebook.com/Mamaanisshop
Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

Ketahui 1001 Khasiat Vivix Shaklee

00:27 0 Comments A+ a-



Assalamualaikum dan selamat petang semua J

Hari ini saya nak berkongsi  mengenai Vivix Shaklee! Apa tu Vivix? Pernah dengar ke? Apa kehebatannya? Jom kita baca untuk mengetahui mengapa ramai jatuh cinta dengan kehebatan dan kebaikan vivix shaklee ni?



Vivix merupakan penemuan revolusi dalam nutrisi  polifenol. Vivix merupakan satu paten tertunda yang hebat dengan campuran botani eksklusif yang terdiri daripada poligonum cuspidatum, anggur muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak ung. 



Vivix atau lebih popular dipanggil sirap Shaklee kerana cecair vivix ni berwarna merah. Vivix Shaklee merupakan supplement anti penuaan terbaik di dunia. Ia berjaya dihasilkan selepas kajian bertahun-tahun oleh Shaklee dan merupakan supplement pertama di dunia yang mampu menembusi DNA manusia. 


Apakah kehebatan Vivix Shaklee?

a) Vivix mengawal genetik dan seterusnya membantu melambatkan penuaan sel.

b) Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia ~ setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan vivix, DNA akan dapat dilindungi dan diperbaiki selnya.

c) Vivix melambatkan pembentukkan AGE ~ penimbunan AGE (advanced glycation end products) akan menyebabkan kerosakkan sel. Ramuan Vivix yang 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) mampu melambatkan pembentukan AGE.

d) Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel ~ tenaga dalam telah ditingkatkan dengan pembentukan mitokandria baru. (mitokandria merupakan penjana tenaga dalam tubuh)



Bagaimana Vivix bertindak dengan berkesan?

Rahsianya kerana Vivix melindungi dan membaikpulih sel DNA kita di samping mengelakkan penimbunan protein AGE dalam badan.


Kebaikan Vivix Shaklee

* Membaiki sel yang rosak dengan pantas, amat sesuai untuk mereka yang baru menjalani  
  pembedahan

* Memelihara keseluruhan kesihatan

* Anti oksida yang sangat baik - awet muda

* Membantu anda merasa lebih bertenaga

* Mengurangkan risiko kanser

* Membantu pesakit diabetic

* Menguatkan sistem imun


Golongan Yang Memerlukan Vivix..

1) Pesakit Diabetes
2) Arthiritis
3) Pesakit Gout
4) Pesakit Cancer yg telah menjalani kemoterapi
5) Orang yg rabun mata/ golongan yang mempunyai masalh selaput mata - perlukan
    antioksidan yang tinggi
6) Golongan yg mementingkan kesihatan badan yg maksimum
7) Atlit atau yg aktif Sukan
8) Anti Penuaan
9) Golongan yang mengidap kanser atau berisiko mengidap kanser akibat keturunan atau
    kegagalan fungsi mana2 organ
10) Pesakit SLE
11) Pesakit jantung
12) Pesakit darah tinggi'
13) Pesakit stroke
14) Wanita yang mempunyai cyst
15) golongan yang mempunyai ketahanan badan yang lemah
16) Anti penuaan
17) Perokok tegar
18) Ketagihan dadah
19) Ibu dan bapa yang sibuk bekerja seharian menguruskan anak-anak dan tanggungjawab


Masih tak percaya bahawa Vivix ni power? Jom kita baca testimoni di bawah ini...










JOM ORDER SEKARANG!!!:
Hubungi saya :

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
SMS | Call : 019-8769412
Shaklee ID : 949800
FB Page : http://www.facebook.com/Mamaanisshop
Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)