Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Monday, 30 September 2013

Kulit Licin Berseri : Antara Kelebihan Shaklee Collagen Powder (SCP)




Pernahkah anda survey harga kolagen yg berada di pasaran ..saya dulu rajin gak survey2 harga kolagen ni. Ada yg beratus tapi hanya 15 sachet di minum 2-3 kali sehari..mak aiii mahalnya.  Kadang harga kolagen jenama lain banyak yg murah tetapi mengandungi lobata bahan yg dikaitkan menjadi punca penyebaran cyst membiak.

Ada jugak kolagen murah di pasaran tetapi sekotak stoknya untuk seminggu sahaja. Bila darab dengan sebulan wahh kosnya mahal jugak ye..

Dalam kumpulan supplemen Shaklee, bagi yang tak suka pil atau nak tambahan Colagen, Shaklee Collagen Powder ni (SCP)  begitu istimewa hinggakan sapa yg makan pasti repeat order. nak tahu apa yang membuatkannya jadi istimewa?

Mari kita lihat dan ambik tahu kenapa SCP Shaklee Collagen Powder begitu selamat dan berkesan?


Shaklee Collagen Powder merupakan supplemen kolagen hebat yg mengandungi 4000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Colagen, kolagen yg berkualiti tinggi dan tulen yg diekstrak daripada sisik ikan merah.


Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira2 1000 dalton dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.


TUJUH BAHAN UTAMA YANG TERKANDUNG DALAM SACHET COLLAGEN POWDER SHAKLEE


RSS COLLAGEN DARI SISIK IKAN MERAH
Sisik ikan merah ialah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yg lebih kecil berbanding dengan kolagen binatang.

EKSTRAK BIJI BENIH CAMELLIA JAPONICA

Ekstrak biji benih Camellia japonica mengandungi asid oleik, iaitu sejenis emolien kulit dan pelembap yg unggul, dan bahan antioksida semulajadi isoflavon yg dapat membantu mengurangkan radikal bebas.

EKSTRAK PFAFFIA
Pfaffia juga digelar sebagai ginseng Brazil yg bila digabungkan dengan ekstrak biji benih camellia japonica dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya utk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit lembut, lembap dan rata.

ELASTIN DARI KOLAGEN IKAN
Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dan anjal.

VITAMIN C DAN VITAMIN B
Vitamin c menggalakkan pengeluaran kolagen dan melawan radikal bebas yg merosakkan kulit kita.
Vitamin2 B terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.

EKSTRAK KERANG-KERANGAN
Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesesaan mata.

LACTOBASILUS ACIDOPHILUS
Lactobasilus acidophilus ialah sejenis bakteria baik. Ia membantu mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen.


♥ ♥ KESAN DAN MANFAAT PENGAMBILAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER ♥ ♥
  1. ANTI PENUAAN :  Mengurangkan liang-liang pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan. 
  2. MENGHIDRATKAN : Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan berkupas pada muka.
  3. MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT: Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan.
  4. MELICINKAN : meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.
  5. MENYUBUR : Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal  dan bersinar.
  6. MENCERAH : Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit.
  7. MENEGANG: Membantu menegang dan menganjalkan payudara

♥ ♥ FAEDAH TAMBAHAN KOLAGEN : MENYOKONG KESIHATAN SENDI DAN MENGUATKAN TULANG. MEMBANTU MENGEKALKAN OTOT DI DALAM MATA SUPAYA LEMBUT. ♥ ♥

Halangi tanda awal penuaan dengan memperlahankannya melalui pengambilan supplemen kolagen. Jika anda ingin mempunyai kehidupan yang hebat, rasa lebih muda, jagalah kesihatan dan berikan tubuh anda bekalan kolagen yang mencukupi.

Usia 30an elok dah nak start amik Collagen powder ni sebab kolagen semulajadi tubuh mula hilang seawal usia 30an. Jom kita berkolagen. Saya pun dah jatuh cinta dengan
Pilihan di tangan anda. Better late than never. Tapi kalo late sangat bimbang kolagen tak meresap sepenuhnya lah hahaha..ye tak. jangan tunggu umur dah 50an baru nak berkolagen nie...
                                 Testimoni pengguna Collagen Shaklee 









Berminat nak dapatkan Shaklee Collagen powder ini hubungi saya pengedar sah Shaklee anda.
JOM ORDER SEKARANG!!!:
Hubungi saya :

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
SMS | Call : 019-8769412
Shaklee ID : 949800
FB Page : http://www.facebook.com/Mamaanisshop
Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

Lagi mengenai Collagen Shaklee klik Di sini


No comments:

Post a Comment