Shaklee Membership

18:44 0 Comments A+ a-


Assalamualaikum semua..hari ni dah 31/12/2013…
hari terakhir bagi tahun 2013..
mesti banyak suka dan duka yang telah dilalui sepanjang tahun 2013..
biarlah ia tersimpan sebagai kenangan dan menjadi semangat untuk kita mulakan azam di tahun baru..mesti ada azam yang belum tercapai kan??…
Jangan sedih2 ye..keep try..jom lebih semangat dan kuat di tahun baru nanti…

Bukan nak cerita pasal tahun baru ye..hehe..tapi
pagi nie nak cerita pasal membership Shaklee lagi...
ramai customer yang order produk ...
Dan kali kedua nak jadi ahli pula…
Wahh..nampak kan Shaklee kalo dah guna sendiri dan tahu kebaikannya..
memang jatuh hati…
memang produk yang SELAMAT, SEMULAJADI & BERKESAN!!!!



Inilah reason nya :)


Ini la yang akan anda dapat bila dah Register menjadi member Shaklee

Ini antara faedah yang akan anda dapat :)



Sudah bersedia untuk dapatkan keahlian Shaklee??
Jangan malu-malu untuk hubungi saya ya..
Cepat jangan lepaskan peluang!!!!!
 
Hubungi saya segera:
Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com
Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

Healing Crisis Setelah Mengambil Suplemen

06:41 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum...Selamat malam semua...

Malam nie nak cerita sedikit tentang Apa itu Healing Crisis/Krisis Penyembuhan

Semenjak saya bersama SHAKLEE ni, 
alhamdulillah kebanyakan customer saya memberi feedback yang 
SANGAT POSITIF & MENGGALAKKAN.. 
dalam hati  berkata, "Alhamdulillah.. saya dapat bantu tingkatkan tahap kesihatan seharian mereka."

Namun tak kurang juga yang sms saya semula dalam 
masa seminggu dua selepas pengambilan supplement SHAKLEE dan bertanya:

"Kenapa saya kerap buang air kecil/besar sejak makan Alfalfa ni?"
"Kenapa kepala saya pening / sakit pastu macam loya2 lepas makan vitamin ye?"
"Kenapa saya rasa macam asyik lapar  selepas ambil set slimming SHAKLEE ni ye?"
"Kenapa sejak ambil Vitamin E ni jerawat saya makin naik?"
& pelbagai lagi soalan yang diajukan...

Bertenang... Jangan gelabah... Relaks...
Jangan melenting... pastu tak nak makan dah suplement...:)
Di sini saya explain ya...:)

Anda sebenarnya sedang mengalami apa yang dinamakan HEALING CRISIS ataupun KRISIS PENYEMBUHAN.. Apakah itu healing crisis??

" Ia merupakan satu proses berterusan dalam badan yang mengambil masa untuk membersih dan membina semula sel-sel badan yang telah rosak akibat radikal bebas. Sebahagian dari proses ini akan mula untuk menyingkirkan toksin yang telah sekian lama terkumpul didalam badan sepanjang hidup. Semasa proses penyingkiran toksin, badan anda akan mengalami tanda atau simptom yang membuatkan rasa tidak selesa, dan ia dipanggil sebagai krisis penyembuhan. Dalam perubatan China, penyembuhan terbaik sentiasa didahului dengan krisis penyembuhan.."

Persoalannya....Kenapa HEALING CRISIS berlaku apabila kita mengambil makanan tambahan (supplement)??

" Menurut Professor Yoshio Niwa, seorang pakar dalam nutrisi molekul, apabila kita menambahkan pengambilan nutrien, nutrien itu akan bertindak balas dengan oksigen didalam badan. Dan tindak balas ini akan merangsang organ badan bagi menjalankan proses pembersihan, penyingkiran, menggantikan tisu yang lama dengan tisu yang baru dan lain-lain lagi dengan berkesan. Sebagai contoh, anda akan mengalami ruam pada kulit, lebih banyak pergerakan usus, dan ini merupakan satu tanda bahawa badan sedang menjalani proses menyahtoksin. Bayangkanlah sekiranya badan anda seperti besi paip yang berkarat, dan bila anda meletakkan serbuk anti karat atau pencuci paip, banyak karat yang terhakis akan keluar daripada dinding paip tersebut, dan itu akan menyebabkan anda berasa lebih teruk serta banyak kotoran-kotoran yang terdapat di sekeliling paip itu. Tetapi selepas karat itu disingkirkan, paip tersebut akan menjadi lebih baik dan kembali bersih seperti baru"

HEALING CRISIS sebenarnya adalah satu petanda yang baik tau.. ia menunjukkan rawatan ataupun makanan tambahan yang diambil benar-benar berkesan..Umumnya, krisis penyembuhan hanya berlaku kepada orang yang sihat sepertimana daya tahan mereka masih cukup kuat untuk mendapat tindak balas dari perubahan biologikal semasa proses penyembuhan itu berlaku.

Ada sesetengah kita yang akan mengalami simptom-simptom ini seawal sehari dua selepas memulakan pemakanan supplement/vitamin.. ada juga yang mengalaminya selepas 2-3 bulan pengambilan supplement/vitamin.. bergantung pada individu...


Jom kita tengok apakah simptom-simptom healing crisis yang berlaku serta apakah penyebabnya:



Siti Norziela Norani nie mengalami healing crisis jugak semasa pengambilan suplemen Shaklee..tapi..dia tetap teruskan pengambilan...dan anda lihat sendiri hasilnya :)




Hubungi saya untuk dapatkan suplemen anda :

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com


Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di 
Fan PageMamaanisshop dan Facebook saya juga,
kalau sudi add la saya :)

Punca Gagal Mendapat Zuriat

06:10 0 Comments A+ a-


Kegagalan mendapatkan zuriat merupakan isu serius bagi sesetengah pasangan, 
yang mana ia mungkin membawa kepada makan hati 
malah membawa kepada perceraian!

Ketidaksuburan biasanya ditujukan kepada wanita. Tidak! Kerana 40% dari kes ketidaksuburan dilaporkan berpunca dari wanita. Mengejutkan kerana 40% kes berpunca cari lelaki! Manakala 20% lagi adalah kedua-dua pasangan tersebut. Jom kita baca punca gagal mendapat zuriat ini. Apa sebenarnya?


Punca wanita tidak subur

 Kegagalan berovulasi, atau menghasilkan telur (ovum). Ini berkaitan dengan ketidakseimbangan hormon.
 Terdapat halangan dari ovum yang dihasilkan di ovari untuk bergerak ke uterus. Ini biasanya disebabkan oleh endometriosis, cyst, terdapat jangkitan, atau ketumbuhan pada bahagian berkenaan (tiub falopio).
 Penyakit berkaitan kelamin.
 Penyakit berkaitan masalah pelvik.
 Merokok.
 Pengambilan kafein yang berlebihan.
 Terlalu gemuk atau terlalu kurus.
 Faktor usia (Tahap kesuburan semakin menurun apabila seorang wanita mencapai umur 35 tahun).


Punca lelaki tidak subur

 Bilangan sperma yang sedikit (low sperm count)
 Sperma kurang cergas
 Sperma yang tidak sempurna
 Sekatan pada saluran semen
 Pemakaian seluar dalam yang ketat menyebabkan bahagian testis menjadi panas dan menurunkan tahap penghasilan sperma.

Punca lelaki dan perempuan tidak subur

 Kesan dari tekanan perasaan, sakit jiwa dan pelbagai masalah berkaitan emosi.
 Pendedahan terhadap punca radiasi.
 Pencemaran contohnya disebabkan oleh racun (rumpai, serangga, etc) dan sebarang racun lain.

Jemput baca 

Kita hanya mampu merancang dan berusaha, 
yang selebihnya hanya di ketahui oleh Maha Pencipta. 
Dia yang menentukan segala-galanya. Kita sebagai hambanya harus berusaha, berdoa dan bertawakkal, kerana dia Maha Mendengar dan Maha penyayang.


Hubungi saya untuk dapatkan suplemen anda :

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com


Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di 
Fan PageMamaanisshop dan Facebook saya juga,
kalau sudi add la saya :)


Tips Diet BERKESAN!!!

23:31 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum semua...
ANDA SEDANG BERDIET???ATAU BARU NAK START DIET???MASIH DALAM PERANCANGAN???
HAA PETANG NI SAYA NAK KONGSI TIPS DIET KHAS BUAT ANDA...


♥ Epal kawal nafsu makan
-epal mengandungi jumlah serat yang abnyak dan karbohidrat yang rendah
-epal juga membantu mengawal glukosa dan meningkatkan tenaga
-jadi kalau tak nak makan banyak,makan epal yang tidak dipotong supaya kita amik masa yang lama nak habiskannya,perut pon kenyanglah...hehe

♥ Usah diet melampau
-memang la berkesan tapi akan membawa kesan negatif untuk jangka masa panjang
-diet biarlah berpada pada,diet melampau selalunya takkan bertahan lama,apabila kita berhenti berdiet,berat badan akan naik berganda ganda ....
-diet melampau akan menyebabkan badan kekurangan nutrisi dan akan mengundang masalah kesihatan yang lain
-cara terbaik adalah dengan mengawal selera makan anda,makanlah secara bersederhana .....

♥ Cukup sebiji telur sehari
-jangan makan lebih daripada sebiji telur sehari
-kurangkan pengambilan telur hanya sebiji sehari kerana telur mengandungi kolesterol yang agak tinggi

Makan buah buahan segar

-makan buahan segar berbanding minum jus
-jus biasanya ditambah gula manakala buah mempunyai pemanis asli
-buah buahan merupakan sumber serat dan juga vitamin,serat amat diperlukan dalam diet supaya anda kenyang lebih lama

♥ Diet sia sia
-jumlah lemak yang diperlukan dalam diet hanyalah 15-20% sahaja,jika anda mengambil lemak yang berlebihan dalam diet anda,diet anda hanya akan menjadi sia sia

Daging merah??? boleh makan tapi secara berpatutan lah ye

-daging merah kurang sesuai dimakan oleh anda yang sedang berdiet kerana kandungan lemak dan kolesterolnya tinggi
-kalau teringin jugak,makanlah secara berpatutan ya..

♥ Rumput laut bantu tubuh jdi langsing
-kandungan serat yang dimiliki oleh rumput laut memberikan rasa kenyang yang lebih lama

♥ Usah asyik timbang
-jangan asyik timbang berat badan kerana ini akan menyebabkan psikologi anda terganggu
-timbang berat badan sekali sahaja dalam seminggu
-kerap menimbang akan menyebabkan anda berasa kecewa jika berat anda masih belum mencapai target anda

♥ Dapatkan nasihat doktor
-jika anda mengambil keputusan untuk berdiet menggunakan ubat ubatan ,seeloknya dapatkan anasihat doktor dahulu sebelum membeli apa apa produk di pasaran

♥ Makan berpada pada
-makanlah mengikut keperluan kalori anda
-jika anda makan melebihi kalori yang anda perlukan,jangan terkejut jika berat badan anda naik mendadak ya

♥ Makanan bukan penghibur
-ramai yang akan makan berlebihan apabila tertekan atau stress
bagi anda yang sedang berdiet,jangan jadikan makanan sebagai peneman ketika stress

♥ Serbuk cili untuk diet
-selain mengurangkan kolesterol,serbuk cili merah juga akan meningkatkan metabolisme tubuh khususnya pada nada yang sedang berdiet
-metabolisme yang tinggi mampu membakar kalori dengan lebih cepat

♥ Diari makanan
-sediakan satu diari khas untuk mencatat apa yang anda makan setiap hari
-diari ini akan membuatkan diet anda lebih berhasil,catatkan apa yang anda makan,waktu makan,jumlah kalori,kekerapan makan
-kaji diari anda,pastikan jumlah kaloriyang anda makn tidak melebihi kalori yang anda perlukan
-dengan wujudnya diari ini,anda akan makan secara berdisiplin dan anda juga dapat mengetahui jumlah kalori yang anda makan setiap hari,barulah tak makan berlebihan

oh ya... untuk mempercepatkan lagi proses penurunan berat badan anda,anda boleh menggabungkan diet anda dengan pengambilan supplement shaklee yang pastinya selamat,sihat dan berkesan...dan yang paling penting,ianya HALAL...
pengambilan supplement akan membantu anda langsing dengan lebih cepat,badan tak menggelebeh, dan penurunan berat badan juga adalah dengan cara yang sihat serta tanpa kesan sampingan...






Hubungi saya untuk dapatkan suplemen anda :

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com


Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di 
Fan PageMamaanisshop dan Facebook saya juga,
kalau sudi add la saya :)