Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Saturday, 21 December 2013

Cara Pengambilan ESP Shaklee Dengan Betul

Assalamualaikum dan salam sayang
semua pengunjung setia blog mamaanis ...
Hari nie nak cerita lagi tentang one of our best seller..
apa lagi kalau bukan ESP...!!

SIAPA DAH JATUH CINTA DENGAN ESP???
haa yang dah cuba mesti jatuh cinta dengan ESP ni...
 betul tak???
Saya pun dah jatuh cinta juga...hehe

tapi,ada yang mengeluh kata macam mana nak jatuh cinta,nak bancuh pun tak tau macam mana...haa...sabar ye...ni nak bagitau macam mana cara pengambilan yang betul untuk ESP ni supaya semua orang boleh cuba dan jatuh cinta dengannya...hehe

banyak cara sebenarnya boleh bancuh ESP ni..mudah aje...cuma perlu ingat jangan bancuh dengan air panas dan jangan campur dengan minuman yang ada kafein..

CARA PENGAMBILAN ESP SHAKLEE:
-bancuh 3 sudu besar ESP bersama air kosong atau campur ke dalam minuman kegemaran anda...kalu rasa 3 sudu besar tu pekat sangat,boleh bancuh sikit2...
contohnya,
pagi bancuh 1 sudu besar,
tengahari 1 sudu besar
dan sebelum tidur 1 sudu besar lagi...
yang penting ESP ni MAKSIMUM 3 sudu besar sehari...
jangan ambil lebih tau..

KENAPA TAK BOLEH LEBIH???
kita kan disuruh untuk bersederhana dalam apa jua yang kita ambil..walaupun ianya sesuatu yang baik dan menyihatkan,tapi kalau ambil lebih akan memudaratkan...nasi pun kalau ambil lebih akan memudaratkan kesihatan kita kan?

ESP ni protein,protein kalau diambil secara berlebihan akan membebankan buah pinggang kita...sebab tu maksimum 3 sudu besar je sehari ya...
kalau ada orang kata "ha aku minum ESP 10 sudu sehari takda masalah pun...tak sakit buah pinggang pun??" ha takpa,biar kat dia,dia jaga badan dia,kita jaga badan kita...sihat atau sakit ALLAH ynag tentukan,ambil ikut seperti yang disarankan ya...

NAK CAMPUR DENGAN AIR APA???
Saya suka bancuh dengan air kosong je,kadang2 campur dengan oren sunquick..macam2 air boleh campur,janji air tu takda kafein...jangan la campur dengan kopi ke,nescafe ke,teh ke haa tu tak boleh la..
nak campur dengan susu rendah lemak,ribena,oren,sirap,susu anmum,nesvita 3 in 1,tropicana twister,milo,horlicks semua pun boleh...
kalau ada performance dengan mealshake kat rumah boleh bancuh skali denga ESP memang sedapppp...
nak lagi berkhasiat boleh tambah madu asli dalam ESP tu ya...

untuk pastikan ESP ni berkesan dengan lebih optimum,anda perlu minum 3 L air sehari....air sangat penting tau,air ni akan bantu membuang semua toksin dalam badan...bila badan dah tak bertoksin barulah supplement dapat diserap dengan baik...



Jom la kita ber-ESP...terbaikkk...
yang penting ianya selamat,non-GMO,100% semulajadi dan HALAL semestinya..
jadi,boleh amalkan untuk jangka masa panjang tanpa was2 ye..hehe
jangan lupa mohon pada ALLAH supaya Allah memberkati segala apa yang kita makan dan amalkan...
inshaAllah bila ALLAH izinkan,kita kan dapat merasakan kesan yang sangat membanggakan bila kita amalkan ESP ni secara konsisten..inshaAllah..





Hubungi saya :

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com
Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

No comments:

Post a Comment