Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Monday, 30 December 2013

Healing Crisis Setelah Mengambil Suplemen

Assalamualaikum...Selamat malam semua...

Malam nie nak cerita sedikit tentang Apa itu Healing Crisis/Krisis Penyembuhan

Semenjak saya bersama SHAKLEE ni, 
alhamdulillah kebanyakan customer saya memberi feedback yang 
SANGAT POSITIF & MENGGALAKKAN.. 
dalam hati  berkata, "Alhamdulillah.. saya dapat bantu tingkatkan tahap kesihatan seharian mereka."

Namun tak kurang juga yang sms saya semula dalam 
masa seminggu dua selepas pengambilan supplement SHAKLEE dan bertanya:

"Kenapa saya kerap buang air kecil/besar sejak makan Alfalfa ni?"
"Kenapa kepala saya pening / sakit pastu macam loya2 lepas makan vitamin ye?"
"Kenapa saya rasa macam asyik lapar  selepas ambil set slimming SHAKLEE ni ye?"
"Kenapa sejak ambil Vitamin E ni jerawat saya makin naik?"
& pelbagai lagi soalan yang diajukan...

Bertenang... Jangan gelabah... Relaks...
Jangan melenting... pastu tak nak makan dah suplement...:)
Di sini saya explain ya...:)

Anda sebenarnya sedang mengalami apa yang dinamakan HEALING CRISIS ataupun KRISIS PENYEMBUHAN.. Apakah itu healing crisis??

" Ia merupakan satu proses berterusan dalam badan yang mengambil masa untuk membersih dan membina semula sel-sel badan yang telah rosak akibat radikal bebas. Sebahagian dari proses ini akan mula untuk menyingkirkan toksin yang telah sekian lama terkumpul didalam badan sepanjang hidup. Semasa proses penyingkiran toksin, badan anda akan mengalami tanda atau simptom yang membuatkan rasa tidak selesa, dan ia dipanggil sebagai krisis penyembuhan. Dalam perubatan China, penyembuhan terbaik sentiasa didahului dengan krisis penyembuhan.."

Persoalannya....Kenapa HEALING CRISIS berlaku apabila kita mengambil makanan tambahan (supplement)??

" Menurut Professor Yoshio Niwa, seorang pakar dalam nutrisi molekul, apabila kita menambahkan pengambilan nutrien, nutrien itu akan bertindak balas dengan oksigen didalam badan. Dan tindak balas ini akan merangsang organ badan bagi menjalankan proses pembersihan, penyingkiran, menggantikan tisu yang lama dengan tisu yang baru dan lain-lain lagi dengan berkesan. Sebagai contoh, anda akan mengalami ruam pada kulit, lebih banyak pergerakan usus, dan ini merupakan satu tanda bahawa badan sedang menjalani proses menyahtoksin. Bayangkanlah sekiranya badan anda seperti besi paip yang berkarat, dan bila anda meletakkan serbuk anti karat atau pencuci paip, banyak karat yang terhakis akan keluar daripada dinding paip tersebut, dan itu akan menyebabkan anda berasa lebih teruk serta banyak kotoran-kotoran yang terdapat di sekeliling paip itu. Tetapi selepas karat itu disingkirkan, paip tersebut akan menjadi lebih baik dan kembali bersih seperti baru"

HEALING CRISIS sebenarnya adalah satu petanda yang baik tau.. ia menunjukkan rawatan ataupun makanan tambahan yang diambil benar-benar berkesan..Umumnya, krisis penyembuhan hanya berlaku kepada orang yang sihat sepertimana daya tahan mereka masih cukup kuat untuk mendapat tindak balas dari perubahan biologikal semasa proses penyembuhan itu berlaku.

Ada sesetengah kita yang akan mengalami simptom-simptom ini seawal sehari dua selepas memulakan pemakanan supplement/vitamin.. ada juga yang mengalaminya selepas 2-3 bulan pengambilan supplement/vitamin.. bergantung pada individu...


Jom kita tengok apakah simptom-simptom healing crisis yang berlaku serta apakah penyebabnya:



Siti Norziela Norani nie mengalami healing crisis jugak semasa pengambilan suplemen Shaklee..tapi..dia tetap teruskan pengambilan...dan anda lihat sendiri hasilnya :)




Hubungi saya untuk dapatkan suplemen anda :

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com


Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di 
Fan PageMamaanisshop dan Facebook saya juga,
kalau sudi add la saya :)

No comments:

Post a Comment