Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Monday, 9 December 2013

Merawat Buasir Dengan Set Buasir Shaklee



Apa itu BUASIR?

BUASIR adalah pembengkakan pada vena yang terletak di bahagian rektum dan dubur. Apabila vena ini membonjol keluar ia mengganggu dan menyebabkan membran di sekitarnya membengkak, terasa sakit, perit, gatal dan berdarah. Ia akan menyebabkan luka apabila ada najis keras yang bergesel dengan BUASIR.



Siapa yang selalu kena BUASIR ni?

• Sesiapa yang melakukan pemaksaan yang terlalu kuat (bahasa mudah-meneran) ketika membuang air besar
• Sesiapa yang duduk pada mangkuk tandas untuk jangka masa yang terlalu panjang .
• Sesiapa yang mempunyai masalah cirit birit atau sembelit yang kerap dan ketara
• Sesiapa yang berkait rapat dengan kegemukan atau obesiti
• Wanita mengandung - Ini kerana janin yang membesar di dalam rahim ibu menekan saluran darah pada kawasan dubur sehingga menyebabkan berlakunya buasir
• Wanita selepas melahirkan bayi - Wanita dalam pantang mungkin juga terdedah dengan BUASIR kerana ada sesetengah mereka ini tidak menjaga pemakanan mereka semasa tempoh berpantang


Terdapat juga kemungkinan bagi seseorang itu mewarisi genetik masalah buasir daripada ibubapa. Kebarangkalian untuk seseorang itu mendapat masalah buasir akan bertambah seiring dengan penambahan usia. Otot-otot yang menyokong saluran darah sekitar dubur akan menjadi semakin lemah apabila seseorang itu menjadi tua.

 
Seksa kan kalau dah kena buasir ni.. nk membuang pun rasa takut je. Ada yang sampai berdarah2. Buasir ni Sering berlaku ketika ibu2 dalam berpantang.. ada yang terus kena hinggalah saat berpantang tu habis..


Tip-tip berikut akan membantu anda:
·         Makan makanan yang berserat tinggi termasuk roti dan pasta bijirin penuh, nasi beras perang dan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran.
·         Minum di antara enam dan lapan gelas air sehari supaya anda tidak ternyahhidrat.
·         Cuba bersenam dengan kerap walaupun anda hanya mempunyai masa dan tenaga yang cukup sekadar untuk berjalan.
·         Pergi ke tandas sebaik sahaja anda terasa hendak membuang air. Jika anda tunggu, najis anda akan jadi keras dan kering.
·         Cuba naikkan kaki ke atas bangku semasa anda membuang air besar. Ini boleh membantu meluaskan ruang untuk najis keluar.
·         Jika anda masih sembelit selepas mencuba tip-tip di atas, anda boleh minta pakar obstetrik anda untuk mempriskripsikan julap yang selamat diambil semasa hamil.

Kami tawarkan supplement shaklee khas utk penghidap buasir!!

♥♥ Set buasir ♥♥


Omega guard - baik untuk sendi dan otot. Omega bantu utk kecutkn otot yg membengkak akibat tekanan otot dubur ketika membuang air besar.
Ostematrix - bantu kurangkn sembelit dan melancarkan pembuangan air besar serta memberi keselesaan ketika alami luka di bhgian dubur
Zinc complex- pengambilan zinc complex adalah amat di sarankn pd pesakit buasir yg alami najis berdarah ketika membuang air besar. Zinc complex dpt membantu menyembuhkan luka di bahagian dubur dgn lebih cpt.




Untuk order dan sebarang pertanyaan...
Hubungi saya segera:
Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com
Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)


No comments:

Post a Comment