Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Saturday, 18 January 2014

Register Ahli Shaklee

Assalamualaikum dan salam sayang semua pengunjung setia blog Mamaanisshop.... 
since boleh dikatakan setiap hari dapat sms/pm tanya tentang 
bagaimana nak register ahli shaklee.. keahlian shaklee, 
petang ni saya nak share details cara nak dapatkan keahlian Shaklee nie.....

Ok untuk jadi ahli ada 2 options :

1. Registration fee RM65 + postage RM10 (semenanjung) / RM20 (sabah sarawak) - akan dapat Member Kit. Dalam  tu ada Buku Product Info, Buku Total Wellness, Business Manual, Price List, dan Opportunity Kit. …@ 

2.  Beli any products RM680 dapat FREE MEMBERSHIP - dapat Member Kit juga + barang2 yang diorder 

Then bagi details pada saya utk registration

NAMA ANDA DAN PASANGAN :
IC ANDA DAN PASANGAN:
ALMT SURAT MENYURAT:
HP NO:
EMAIL:
BANK ACCOUNT :

Bank-in bayaran anda di akaun seperti di bawah
Bank details:-
Salmiah bt Othman
MBB acc : 116015024178
CIMB acc : 0212-0023899-52-1
Email: salmiah80@gmail.com
H/P No.: 019-8769412

ok siap register anda akan dapat member kit dari Shaklee..
tunggu dalam 4-5 hari bekerja akan berada di tangan anda... 

Shaklee member kit

-----------------------------------------
Sebelum tu, Baca dan fahamkan dengan teliti FAQ di bawah
 FREQUENT ASK QUESTIONS (FAQ)


Question: Bagaimana ingin jadi ahli/distributor Shaklee?
Answer: Bayaran pendaftaran/Registration fee ialah RM65+RM10 (Semenanjung) dan RM75+RM20 (Sabah/Sarawak) termasuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai RM680, dan anda boleh dapat FREE membership. 

Question: Berapa modal yang diperlukan ?
Answer: Tak perlu modal sebab dengan Shaklee anda boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah anda bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu terus kepada customer anda. Mudah kan? Melainkan anda nak simpan stok kat rumah, terpulanglah nak invest berapa pun. 

Question: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?
Answer: Dengan Shaklee anda tak perlu maintain sales/points melainkan anda sudah menjadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk kegunaan sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli.

 Question: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?
Answer: Bergantung kepada sales/purchase anda pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, bergantung berapa points anda pada bulan tersebut. 

Question: Apa lagi keistimewaan yang Shaklee tawarkan?
Answer: Shaklee menawarkan pelbagai keistimewaan kepada ahlinya. Yang paling jelas adalah Cash Bonus. Selain Cash Bonus setiap bulan, Shaklee juga menawarkan Car Bonus Incentive berbentuk cash kepada leaders dan juga Convention bertaraf 5 dan 6 bintang secara percuma kepada ahli-ahlinya yang layak. Dan kepada yang beragama Islam, setiap tahun ahli Shaklee berpeluang menunaikan Umrah secara percuma jika memenuhi syarat yang ditetapkan. Menarik kan? 

Question: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke ?
Answer: Tak perlu cari orang. Saya pun tak suka nak cari-cari orang dan paksa-paksa join/beli. In fact, orang pula akan cari kita nanti.

Question: Macam mana nak mula berbusiness?
Answer: Jangan risau, InshaAllah saya akan guide & coach anda sebab apabila anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. Kita boleh berbincang dalam online closed group dalam susur galur group BONDA E-DAGANG... Dan selebihnya terletak pada usaha dan diri anda sendiri untuk berjaya. InshaAllah. 

Question: Saya nak register jadi ahli tapi tak nak jual-jual ni, boleh ke?
Answer: Terpulang, boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Tiada siapa yang akan paksa anda jual. Semua yang nak berbusiness atas inisiatif sendiri. Jika perlukan tunjuk ajar saya akan tolong.
  
Question: Ok, jadi bagaimana nak daftar?
Answer: Saya boleh tolong daftarkan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan beserta yuran keahlian. Pihak Shaklee akan poskan member kit anda ke rumah. Atau pergi sendiri ke mana-mana branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya 949800 (SALMIAH OTHMAN) sebagai sponsor (tidak perlu tambah wang postage RM10 hanya bayar yuran keahlian shj).


FAEDAH DAN KEISTIMEWAAN MENJADI AHLI SHAKLEE

Dapat membeli produk Shaklee dengan harga ahli disamping membantu ahli keluarga terdekat.
~ Bonus peribadi bulanan yang dibayar oleh Shaklee, jika layak
~ Boleh menyertai Program Tajaan Antarabangsa, jika layak
~ Boleh menyertai Program Subsidi Kereta Shaklee, jika layak
~ Boleh menyertai program insentif tambahan
~ Membantu menjana pendapatan sampingan

 Ok jelas..jika anda berminat dan inginkan maklumat lebih lanjut boleh berhubung dengan saya. InshaAllah, saya akan bantu anda membina kerjaya dengan Shaklee dan menjadi lebih sihat dengan Produk Shaklee.


Hubungi saya segera:

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com


Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan PageMamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

No comments:

Post a Comment