Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Tuesday, 18 March 2014

Di Mana Ada Kemahuan, Di Situ Ada Jalan


Di Mana Ada Kemahuan..Di situ Ada Jalan
Macam Mana saya bermula..???

Saya bermula dengan suplemen untuk anak-anak dan juga set penyusuan...Semenjak  yakin & jatuh cinta dengan produk Shaklee maka dari situlah bermula episod saya sebagai Shaklee Independent Distributor (SID)…. Join memang untuk  makan sendiri pada mulanya..lepas tu.. tergerak dalam hati untuk buat bisnes… start sharing dalam FB dan lama kelamaan permintaan terhadap vitamin Shaklee sangat memberansangkan..jadi saya teruskan dengan buat fanpage dan belajar buat blog…semua ilmu nie saya dapat dari upline saya…

Ok..sebelum nak teruskan….saya nak bagitau..saya bukanlah sehebat mereka2 yang telah berjaya dalam bisnes Shaklee…tapi saya ingin menjadi hebat seperti mereka…saya yakin saya boleh lakukan…sekarang income 4 angka telah dapat saya rasai bersama Shaklee…dan jumlahnya makin meningkat dari bulan ke bulan…alhamdulillah…semua tu perlukan usaha dan pengorbanan…


Dimana ada kemahuan di situ ada kejayaan jika BERUSAHA & NEVER GIVE UP..


Pesan saya kepada anak cucu cicit  shaklee saya dan mereka  di luar sana…jika inginkan kejayaan teruskan berusaha tanpa kenal erti penat  & putus asa..cepat atau lambat kejayaan kita bukan kita yang tentukan..tetapi Allah yang Maha Esa tentukan..kita sebagai hambaNya  terus kan berusaha & dekatkan diri kepadanya. Buat anak2 cucu cicit  Shaklee yang membaca entri saya pada malam  ini sila ubah diri anda mulai sekarang. …Jangan cepat mengaku kalah selagi anda belum berusaha … Orang yang inginkan kejayaan takkan pernah kenal erti penat  dan berusahalah bersungguh2 untuk capai impian…InshaAllah

Mentor @ Guru

Tidak di nafikan mentor juga menjadi salah satu faktor kejayaan…. Jadi pilih la mentor yang betul2…..maksudnya bukan hanya berjaya dalam bisnes tapi juga mengajar kita mendekatkan diri dengan Yang Maha Pencipta….Syukur sangat2 kerana  saya  berjumpa dengan mentor yang betul2 ingin lihat saya Berjaya…syukur kerana berada dalam group yang sentiasa menekankan amalan kerohanian…

Target @ Matlamat

Hidup memang perlu ada matlamat..perlu ada target…. Setiap apa yang kita lakukan perlu ada matlamat…. Jika buat Shaklee.. target secara spesifik  apa yang kita nak..apa matlamat kita..doa biar spesifik..nak dapat berapa angka..4,5,6 angka…pasti boleh andainya kita tetapkan matlamat..dan saya sedang berusaha ke arah itu….anda semua juga pasti boleh…!!!

Pergaulan

Bergaullah dengan mereka yang berjaya..mereka yang sentiasa positif. Mereka yang sentiasa memberikan inspirasi. Kerana mereka yang sering bergaul dengan orang yang positif secara tak langsung akan membentuk peribadi positif dalam diri kita…

Sanggup hadapi cabaran


Setiap perkara pasti ada cabarannya. ..
dalam kehidupan..bisnes…memang ada cabaran dan dugaan yang akan kita hadapi… sediakan diri kita untuk sanggup menghadapi cabaran dan tak cepat give up..jangan kecundang di tengah jalan sebab tak tahan cabaran..Mula2 join bukan main bersemangat tapi tiba2 senyap..tenggelam..Sebelum nak putus asa tu.. Tanya balik diri…” adakah aku sudah buat sehabis baik” ?? Jika jawapannya ya then u can quit..

Amalan rohani

Berjaya di dunia tidak menjamin untuk anda turut berjaya di akhirat… Jadi nak  berjaya dalam bisnes dan sebagai seorang Islam terutamanya kita harus seimbangkan antara  duniawi dan akhirat. ..Jadi jangan lupa untuk bersedekah, zakat, memberi kepada mereka yang memerlukan, zikir, solat2 sunat..Ini semua juga saya banyak belajar semenjak bersama Shaklee dan juga dari Mentor saya…..

Ini adalah sedikit sharing dari saya khusus buat anak cucu cicit #Mamaanis Empire… 
Semoga kejayaan milik anda semua!! All the best!!



Your Bisness Mentor

Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di   

Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga :)

No comments:

Post a Comment