Istimewanya Vitamin Alfalfa Shaklee

05:55 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum & selamat malam semua…
Mesti tengah beristirehat time nie bersama family tersayang…
Ada yang tengah menikmati makan malam pastinya..
ada yang tengah gosok baju untuk pergi keja esok..

Seperti biasa..anak-anak tengah menonton rancangan kesukaan diorang.."Ninja Hatori di astro ceria”..belum lagi nak masuk tidur nampaknya..jadi..saya nak luangkan sikit masa nie nak kongsi keistimewaan Alfalfa pada anda semua..saya baru je ambik 3 biji Alfalfa tadi lepas makan malam..memang best dah sejak amalkan Alfalfa nie..nak tau sebab nya..teruskan membaca ye…


AlfalfaComplex diperbuat daripada tumbuhan alfalfa yang terkenal dengan gelaran 
Raja Segala Tumbuhan’. Mempunyai pelbagai jenis mineral penting termasuk kalsium, fosforus, zat besi, magnesium serta klofil, bioflavonoid & vitamin dapat memelihara keseluruhan kesihatan badan.

Kebaikan pengambilan Alfalfa secara berterusan:

Membantu menyahtoksin
Menyingkirkan lemak
Merendahkan paras kolestrol
Mengurangkan risiko serangan strok & darah tinggi
Membantu masalah gastrik
Membantu masalah sembelit
 Membantu masalah alergi
Mencantikkan kulit & otot
Membantu masalah bau badan
 Melegakan keletihan, rasa kebas & sakit sendi.

Bagi ibu-ibu yang menyusu..macam saya.. Alfalfa Complex adalah pilih yang tepat. Dengan kandungan pelbagai mineral penting & vitamin baik.. ia mampu membantu memperbanyakkan lagi susu ibu sekali gus meyelesaikan masalah kekurangan air susu semasa menyusu bayi… Selain menjimatkan wang.. anak juga akan mendapat khasiat sepenuhnya dari susu ibu.

Vitamin Untuk Eratkan Hubungan Suami Isteri
Antara lain-lain keistimewaan Alfalfa Complex adalah sebagai ejen perapat seperti kacip Fatimah membuatkan hubungan intim suami isteri bertambah mesra… Pengambilan berterusan juga dapat membantu mengatasi masalah keputihanjuga menyahbau.

Dah baca keistimewaan dan manfaat Alfalfa shaklee...
ada banyak lagi sebenarnya kebaikan Alfalfa nie..untuk malam nie..setakat nie dulu..
nanti saya sambung dalam entry yang akan datang..
Jadi..jangan tunggu lagi..yang belum pernah cuba ..cepat-cepat hubungi saya untuk order dan rasai sendiri kehebatannya..


Untuk maklumat lanjut & Free consultation

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)



Wah..Bestnyer Omega Guard !!!!

23:34 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum..selamat petang semua insan-insan hebat!!!!
anda adalah insan yang hebat..pada diri..keluarga..
dan orang-orang di sekeliling anda...
Nak lebih hebat dan kekal sihat..
Jemput baca sharing saya petang nie tentang Kombinasi 
Omega Guard shaklee dengan vitamin Shaklee yang lain.. 
Kalau nak tahu Omega guard adalah antara produk yang terlajak laris bulan nie... 
Setiap minggu  saya tidak pernah miss dari order Omega Guard... Mesti anda terfikir apa yang hebatnya Omega Guard Shaklee sampai ramai yang menggunakan dan ada yang repeat order kerana menyukainya…lebih-lebih lagi dapat membantu tingkatkan tahap kesihatan mereka..


Kombinasi Omega Guard dengan vitamin Shaklee :)

1) OMEGA GUARD + ADVANCE JOINT HEALTH TABLET
• Kesihatan sendi
• Memudahkan pergerakan
• Meningkatkan kesihatan pesakit arthritis dan gout

2) OMEGA GUARD + ALFALFA COMPLEX
• Detox dan membantu membakar lemak.
• Kawalan kolesterol
• Kesihatan jantung
• Bermanfaat untuk pesakit gout dan artritis
• Kesihatan sendi
• Meringankan sembelit dan buasir

3) OMEGA GUARD + CAROTOMAX
• Kesihatan mata
• Mengurangkan risiko mata kering
• Melegakan masalah kulit
• Kesihatan tisu kulit
• Meningkatkan imuniti

4) OMEGA GUARD + CHEWABLE VITA C
• Meningkatkan kesihatan anak
• Manfaat buat pesakit asma
• Kulit yg sihat

5) OMEGA GUARD + COQ HEALTH PLUS
• Keishatan jantung
• Kawalan kolesterol
• Mencegah salur darah dari tersumbat
• Kecantikan kulit
• Kesuburan lelaki

6) OMEGA GUARD + ESP
• Tenaga berpanjangan
• Kawalan paras kolesterol
• Kecantikan
• Sesuai utk ibu mengandung & menyusukan anak
• Kulit yg sihat berseri
• Slimming

7) OMEGA GUARD + GARLIC COMPLEX
• Mengawal darah tinggi
• Kawalan kolesterol
• Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
• Bantu rawat asthma

OMEGA GUARD + GLA COMPLEX
• Kawalan kolesterol
• Kecantikan
• Melembapkan kulit
• Menangani jeragat
• Kesihatan sendi
• Anti radang
• Kesuburan wanita
• Mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita

9) OMEGA GUARD + HERB-LAX
• Slimming
• Meringankan sembelit dan buasir
• Mengempiskan perut

10) OMEGA GUARD + LECITHIN
• Slimming
• Kawalan paras kolesterol
• Kesihatan jantung
• kesihatan sendi
• Meningkatkan perkembangangan memori (janin, kanak-kanak dan orang dewasa)
• Mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati

11) OMEGA GUARD + NUTRIFERON
• Meningkatkan pertahanan tubuh
• Melindungi dari batuk dan selsema
• Manfaat untuk pesakit asma dan eczema

12) OMEGA GUARD + OSTEMATRIX
• Membantu melegakan simptom senggugut
• Menggalakann kulit yg cantik
• Menggalakkan tulang yg kuat
• Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
• Melegakan sakit2 sendi

13) OMEGA GUARD + SR VITA C
• Manfaat kesihatan kulit
• Meringankan asma
• Meringankan eczema
• Meningkatkan system pertahanan badan
• Meringankan batuk dan selsema
• Kawalan kolesterol
• Mempertingkat kecerdasan mental
• Kecantikan
• Bermanfaat utk perkembangan saraf dan otak bayi
• Sesuai untuk ibu mengandung & menyusukan anak

14) OMEGA GUARD + VITA E COMPLEX
• Kesihatan jantung
• Kecantikan kulit
• Kesuburan lelaki
• Mencegah salur darah dari tersumbat

15) OMEGA GUARD + ZINC COMPLEX
• Kawalan diabetes
• Meningkatkan sistem imun
• Kesuburan lelaki
• Kesihatan kulit

16) OMEGA GUARD + MEAL SHAKES
• manfaat untuk masalah asma dan eczema anak2
• meningkatkan kesihatan
• menguatkan daya ingatan dan tumpuan
• memberi tenaga dan selera
• meningkatkan daya tumpuan

Berminat nak dapatkan 1 set, 2 set @ 3 set  ???
Jom cuba Omega Guard Shaklee Untuk Seisi Keluarga Anda..


Untuk maklumat lanjut & Free consultation

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

Kebaikan dan Khasiat Vita C : Kecergasan Sepanjang Hari

18:58 0 Comments A+ a-


Assalamualaikum dan salam sayang semua pengunjung Mamaanisshop…

Apa khabar semua pagi nie ??
semoga sihat dan sentiasa dalam lindungan Allah s.w.t selalu..
masih hujan di luar sana..
hujan rahmat dengan lebatnya..semoga rezeki kita pada pagi ini juga selebat2 hujan yang membasahi bumi Allah ini…amin Ya Rabb…

Pasti semua dah breaksfast kan pagi nie…nak mulakan tugas harian ..
jangan x ambil breaksfast ye..penting tu!!!..
seperti biasa saya awal-awal pagi dah ambil ESP + milo …
lepas breaksfast terus telan 1 biji vita c…

Inilah dia salah satu vitamin c yang terbaik yang
saya amalkan dan saya sarankan untuk anda cuba...


 
Kenapa perlu ambil vitamin C nie..
Meh nak cerita sikit tentang pentingnya ambil Vitamin C setiap hari…

Vitamin C dan Fungsinya
Ramai yang nak ambil vitamin c untuk kulit yang cantik.
Tapi tidak pernah ambil tahu apa yang ada dalam vitamin c kan? Kadang-kadang ada yang tertipu dengan vitamin c palsu. Bila dengar sahaja vitamin c terus percaya tanpa selidik adalah ianya mendapat kelulusan KKM dan juga halal.

Kita baca apa sebenarnya kandungan dalam vitamin C ini.

Vitamin c juga dikenali sebagai ascorbic asid. Ianya adalah vitamin larut air di mana mudah hilang melalui urin bila kita membuang air kecil. Disebabkan ianya tidak dapat bertahan lama dalam badan, maka perlulah kita mengambil vitamin C untuk menggantikan vitamin c yang hilang tadi.

Kepentingan Vitamin C
Ianya adalah penting untuk memperbaiki tisu-tisu yang rosak dan juga untuk perkembangan tisu seluruh badan kita.
Ianya digunakan untuk merawat luka dan menyembuhkan parut-parut akibat tisu yang rosak. Sebab itu tidak hairanlah kulit yang tidak bermaya boleh menjadi lebih berseri dengan pengambilan vitamin c kerana ianya memperbaiki kembali tisu-tisu yang rosak.

Vitamin C Sebagai Antioksidan
Apa kepentingan antioksidan ini? Ianya berfungsi menghalang radikal bebas di persekitaran kita. Radikal bebas boleh memusnahkan dan mengganggu sel-sel kita. Pendedahan yang berpanjangan pada radikal bebas boleh meyebabkan proses penuaan menjadi lagi cepat…. maka kulit akan rosak diawal usia.

Makanan Yang Mengandungi Vitamin C
Buah kiwi
Oren
Mangga
Nenas
Strawberi
Brokoli
Tomato
Kubis

Dari makanan ini juga kita boleh mendapatkan vitamin c tetapi proses
memasak juga akan menyebabkan kehilangan nutrien ini malah adakalanya memusnahkan kesemua vitamin c yang ada.

Kesan Kekurangan Vitamin C
Gusi berdarah
Luka lambat sembuh
Kulit kering dan kasar
Rambut kering dan Bercabang
Sakit sendi

Vitamin C Shaklee.. 
adalah jenis sustained released atau pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 12 jam... Oleh itu.. ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan...Nak dapatkan Vitamin C shaklee nie??..jom hubungi saya...



Untuk maklumat lanjut & Free consultation

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

Cara Makan Set Bajet Kurus Shaklee : Alfalfa Dan Lecithin

05:59 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum..dan selamat malam J
Dah makan malam semua?? Alhamdulillah..saya pun baru lepas dinner bersama keluarga..berselera ye makan malam nie..hehe..tak takut lemak-lemak tue berkumpul ke?.. Tapi saya tak risau..lepas makan saya ada teman setia yang  bantu pecahkan balik lemak-lemak yang dah di ambil tue..nak tahu..?? pastinya dengan Alfalfa dan Lecithin Shaklee…

Tapi ada jugak yang mengadu pada saya..

"kak, x berkesan pun saya makan set bajet kurus nie?.".

"sis, set bajet ni x turunkan berat badan pun.. tapi rasa nya tahap kesihatan makin baik..badan rasa cergas dan bertenaga..x letih.."

"akak x nak dah nak beli set ni …. sebab xde effect pun,"

Haaa….nak kurus cepat dengan set bajet bukan lah mustahil untuk LEMAK yang bertahun2 kita simpan kan..TAPI kena ada usaha jugak..
kena exercise dan control makan..ni x, fast food je memanjang bila nak kurus..yang TERBAIK vitamin Shaklee ni bukan setakat kurus je dapat tapi banyak faedah kesihatan lain..

ok..kita tengok satu2 cam mana cara makan yang betul..

Jika dilihat pada botol Alfalfa Complex, jumlah maksima yang diperlukan ialah 10 biji Alfalfa setiap hari. Namun ingat air kosong yang perlu minum pun mesti banyak ye..

Kenapa perlu minum air yang banyak?

Ada pengguna yang mengadu pening kepala (tekanan darah meningkat) selepas mengambil Alfalfa, ketahuilah bahawa air berperanan penting bagi melancarkan pembuangan toksin dari badan dan membolehkan penyerapan nutrien secara optimum daripada vitamin oleh badan.

Alfalfa Complex mengandungi Vitamin K. Bermakna ia akan menyebabkan kepekatan darah kita meningkat… Maka pengambilan air kosong yang banyak sangat disarankan.

Asasnya… minum 1 liter air kosong bagi setiap 25kg berat badan…. Andai berat badan 75kg, minum air kosong sebanyak 3 liter sehari.

Usah panik atau putus asa…. Dah ramai yang berjaya mendapatkan bentuk badan yang baik selepas mengamalkan set asas kuruskan badan Shaklee ini.




Bila Waktu Yang Sesuai Ambil Alfalfa Dan Lecithin?

Lepas makan tengahari:
3-5 biji Alfalfa Complex
3 biji Lecithin

Lepas makan malam:
3-5 biji Alfalfa Complex
3 biji Lecithin

Di peringkat awal pengambilan Alfalfa, cuba 3 biji dahulu. Bila dah biasa (1-2 minggu), ambil 5 biji.

KENAPA AMBIL SELEPAS MAKAN?

Kedua-dua makanan tambahan ini berfungsi sebagai detox. Lecithin mengecilkan lemak terapung di dalam badan dan Alfalfa Complex bertindak melawaskan perut. Maka, proses detox berjalan lancar selepas makan.

Jelas x kenapa perlu minum air yang banyak...?

Nak kurus dengan cara yang cepat susah...yang penting kena NEKAD dan berusaha untuk hapus kan lemak2 yang lama tersimpan tu.

Set Kurus Bajet: Alfalfa + Lecithin

Kalau anda benar-benar nak bajet, boleh cuba Alfalfa + Lecithin….
Kalau retail price lebih kurang dalam RM107 sahaja. Untuk kegunaan 1 hingga 2 bulan atau lebih.. bergantung kepada penggunaan masing-masing. Satu botol Alfalfa saiz kecil mengandungi 330 pil tablet manakala Lecithin mengandungi 180 kapsul.

Testimoni yang berjaya dengan SET BAJET SLIMMING



Untuk maklumat lanjut & Free consultation

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)