Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Thursday, 1 May 2014

Kolesterol Tinggi : Kawal Sebelum Terlambat


Masalah kolesterol tinggi tidak boleh dipandang ringan...
kerana ia merupakan punca utama kepada penyakit jantung, 
darah tinggi dan strok. ..Pada tahap yang lebih kronik... ia juga boleh menyebabkan kegagalan fungsi buah pinggang… Oleh itu, langkah paling penting untuk kekal sihat bebas penyakit-penyakit kronik tersebut ialah dengan mengawal paras kolesterol dalam darah kita. Kali ni saya nak kongsi tentang tip-tip mengawal kolesterol tinggi..


Kolesterol tinggi tak semestinya ada pada orang yang gemuk atau tua saja… yang kurus dan muda pun boleh dapat terutamanya yang ada faktor keturunan dan gaya hidup yang tidak sihat seperti makan makanan berlemak, makanan tinggi sodium, merokok dan malas bersenam...

Pada kebiasaannya… simptom-simptom kolesterol tinggi tak dapat diketahui melainkan kita pergi cek kat klinik…. Tapi ada sesetengah tu timbul bintil-bintil putih sekitar mata. Bagi yang ada bintil-bintil macam ni, sila cepat-cepat buat pemeriksaan ye, kemungkinan besar ada kolesterol tinggi.


Tips kawal kolesterol tinggi ialah

Kurangkan makanan berlemak dan tinggi sodium
Banyakkan pengambilan sayur-sayuran, buah-buahan dan bijirin
Tingkatkan aktiviti fizikal
Kawal berat badan

Selain dari mengamalkan gaya hidup yang sihat…
untuk menurunkan paras kolesterol amat disarankan untuk mengambil
Omega Guard, Garlic Complex dan Herb-Lax

  
Omega Guard
Mengandungi EPA & DHA berfungsi meningkatkan HDL (Kolesterol Baik)
dan menyingkirkan LDL (Kolesterol Jahat)

Garlic Complex
Bertindak merendahkan kolesterol dan tekanan darah.

Herb-Lax
Mengeluarkan toksin dari tubuh yang terhasil dari oksidasi
kolesterol LDL dan membantu proses detoks.
Ia juga membantu menurunkan berat badan.

Kini.. lebih mudah sekali nak order suplemen Shaklee.. hanya Klik pada “ORDER NOW” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee. Ianya Mudah, Cepat dan Ringkas!!! Anda pasti teruja. Order sekarang dan “Happy shopping”…

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=e1f9b39289e1893622852cf8de6e14db

Hubungi saya segera untuk dapatkan suplemen Anda:

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com
Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

No comments:

Post a Comment