Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Friday, 6 June 2014

7 Kebaikan Vitamin E Shaklee


 Assalamualaikum..selamat petang semua..

Hihi..lagi2 nak cerita pasal vitamin e ..sempena promo bulan nie kan...???
Kalau korang nak tahu vitamin E shaklee ni diperbuat daripada minyak 
soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama dan delta).

Ianya adalah vitamin E yang lengkap dipasaran..satu kapsul vitamin E shaklee ni mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membran sel-sel darah merah dan tisu-tisu otot... Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Secara kesimpulannya… satu kapsul vitamin E shaklee ni adalah bersamaan dengan 1kg benih gandum, 500ml minyak safflower, 8kg bayam dan 500g badam..sebabnya satu kapsul vitamin E shaklee memberikan 400IU vitamin E semulajadi..sebab itu dia memang superb untuk kecantikan kulit..




Apakah kebaikan Vitamin e shaklee nie???
 
ANTI PENUAAN


Makan 1 kapsul Vitamin E setiap hari membantu melambatkan proses penuan,mengurangkan kedut,garis halus,akne,serta bintik penuan.Ianya juga mampu membaik pulih tekstur kulit,ton muka,dada serta otot peha kita.

MELINDUNGI JANTUNG
 
Dengan pengambilan harian 800IU Vitamin E untuk jantung yang sihat.Ia mampu melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid,meningkatkan kolestrol HDL,mengurangkan tekanan darah,menghalangg platelet darah dari melekat kedinding arteri dan menghalang ANEMIA HEMOLITIK,penyakit JANTUNG DLL.

ANTI OKSIDAN YANG KUAT
 
Pengambilan lebih dari 1,200 IU sehari untuk anti-Oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan KANSER ,mengukuhkan sistem imun,menghalang @ melambatkan pertumbuhan TUMOR,mengurangkan kerosakkan akibat radikal bebas.Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi - katarak dan masalah kesihatan.

MEMPERTINGKATKAN KEMAMPUAN REPRODUKTIF 


Kajian menunujukkan pada tahun 1924,Vit E mampu memulihkan reproduktif.Jika para lelaki mengambil 600IU -800IU Vit E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

MEMPERBAIKI ARTHRITIS 

Mampu meningkatkan keanjalan saluran darah,memperbaiki kitaran darah,merawat bahu kejang,pening,buasir,serta sakit sendi.

MEMPERBAIKI PARUT 

Memperbaiki bengkak dan ulser kulit.Boleh dikenakan terus pada tempat yang luka untuk mengurangkan parut.

KELESTARIAN TENAGA 
 
Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.

 Testimoni


 
Vitamin E shaklee ni juga boleh dijadikan masker semulajadi..

caranya.. ambil satu kapsul vitamin E ni.. cucuk dengan jarum yang bersih.. picit kapsul sehingga keluar minyak dia, then sapu nipis pada kulit yang bermasalah..
sesuai dibuat pada malam hari sebelum tidur..then pagi besok baru basuh muka..
inshaAllah, kulit korang akan makin lembut, sihat dan parut juga makin pudar..


Dalam satu botol vitamin E ni ada 120 kapsul..
sehari makan 1 kapsul je..
so satu botol boleh tahan almost 4 bulan kalau makan sorang..
kalau kongsi 2 orang pun 2 bulan tahan..
jadi... memang berbaloi dengan harga :)

Pada sesiapa yang nak try vitamin e shaklee nie...
bolehlah hubungi saya ye...




Untuk maklumat lanjut &
Free consultation

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

No comments:

Post a Comment