Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Saturday, 28 June 2014

Kelebihan Performance Drink Shaklee

Assalamualaikum dan selamat malam..
pejam celik..pejam celik..esok dah nak puasa ye..selamat menjalani ibadah puasa buat semua umat islam… Dengan keadaan cuaca yang panas dan berjerebu sekarang ni  memang agak mencabar kan…. Lebih-lebih lagi untuk anak-anak kecil yang baru mula berlatih nak berpuasa nanti.

Malam nie nak share tentang Performance Drink..Apa kaitan cuaca sekarang… berpuasa dan Performance Drink? Ha… jangan tak tahu yang minuman performance drink ni antara minuman paling hangat ketika cuaca panas dan berpuasa.

Performance drink nie merupakan minuman elektrolit yang berperisa oren dan lazat… Tapi bukan minuman elektrolit biasa tau sebab performance drink ni tak bergas seperti minuman-minuman elektrolit yang lain… Antara elektrolit yang utama dalam badan adalah Sodium ion.. Chloride Ion.. Magnesium ion Calcium Ion.. Potassium ion..

Fungsi elektrolit adalah untuk mengawal keseimbangan air
dalam badan dan menghasilkan impuls elektrik yang digunakan oleh saraf-saraf dan otot otot badan.

Kalau nak tahu… minuman elektrolit ni penting untuk tubuh kita kerana jika kandungan elektrolit tak seimbang dalam badan atau terganggu… ia boleh membawa maut. Antara tanda-tanda badan kita ni sedang menghadapi tahap dehidrasi terlampau ialah rasa haus yang terlampau.. kulit bibir mengelupas atau rasa mual. Jika anda ada tanda-tanda begini.. cepat2 lah cari minuman elektrolit. Pilihan saya ?? Semestinya Performance Drink. Ia memberi tahap hidrasi lebih baik berbanding air biasa. Pasti berbaloi memiliki setin Performance Drink di rumah.


Selain rasanya yang lazat dan tak bergas…
 Performance Drink juga mempunyai beberapa kelebihan lain.
Antara kelebihan Performance Drink ialah:

☆ Ia terbukti secara klinikal dapat menyokong tahap hidrasi lebih cepat berbanding air.

☆ Performance Drink juga mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi lain.

☆ Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

☆ Terbukti secara klinikal: Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi.. memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina

☆ Tidak mengandungi perasa tiruan.. pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

Ha… beza kan?
Memang berbeza..apalagi esok dah nak start puasa...sediakan perisai anda untuk mengelakkan dehidrasi... Pastikan ada Performance Drink di rumah anda :)

Kini.. lebih mudah sekali nak order suplemen Shaklee.. hanya Klik pada “ORDER NOW” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee. Ianya Mudah, Cepat dan Ringkas!!! Anda pasti teruja. Order sekarang dan “Happy shopping”…

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=eb0ecdb070a1a0ac46de0cd733d39cf3
 
 Your Shaklee Independent Distributor

Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com
Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)



No comments:

Post a Comment