Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Friday, 6 June 2014

Makan Vitamin B Badan Jadi Gemuk…Tak Naklah..Saya Nak Kurus..



Betul ke B complex gemukkan badan?

Ramai yang beranggapan bila ambil Vitamin B sahaja berat badan akan terus naik bagai dipam-pam katanya dan kalau nak gemuk ambik lah vitamin B….
 Tanggapan ini buat mereka yang nak menurunkan berat badan akan terus takut ingin mengambil vitamin B.


Salah pendapat tu...yang sebenarnya salah satu fungsi B-Complex ialah menukar makanan kepada tenaga… Tahukah anda selepas kita mengambil makanan selalunya kita akan merasa mengantuk disebabkan metabolisma sedang bertungkus lumus menjadikan makanan kepada tenaga… pada waktu ini B-Complex sedaya upaya menukar makanan kepada tenaga dengan segera.

Jadi kenapa ramai yang menganggap B-COMPLEX menggemukkan???

Ini kerana B-Complex dimakan sewaktu perut kosong! Jadi tiada apa yang nak ditukar kepada tenaga menyebabkan zat-zat lain turut diambil… sebab tu kita akan berasa lapar dimana badan kita memberi signal bahawa B Complex memerlukan makanan untuk diproses menjadi tenaga… Dan bila lapar kita akan makan…makan dan makan…

Oleh itu B Complex sepatutnya dimakan selepas waktu makan atau sebelum makan B-complex perlulah mengisi perut terlebih dahulu.
Tapi bagi mereka yang ingin menaikan berat badan bolehlah teruskan pengambilan vitamin B sebelum makan.

Jadi, siapa kata B-Complex menggemukkan..
.malah ia menguruskan kita sekiranya kita makan dengan cara yang betul...
Sama jugak konsepnya untuk Omega Guard ..
Omega Guard akan membakar dan mempercepatkan proses petukaran makanan kepada tenaga dan diserap kedalam badan dan membuatkan anda bertenaga dan lambat lapar jika diambil bersama lecithin amat baik kerana ia akan membakar lemak yang telah di cair/ diuraikan oleh lecithin…. Wah… best kan bila dengar!

 Namun beringat… walaupun anda mengambil segala vitamin untuk menguruskan badan namun diingatkan makan adalah sangat penting! Makan 3 kali sehari dan jangan biarkan anda berasa sangat lapar baru makan…. Sangat tidak bagus!!! Makan dengan kuantiti yang sikit namun kerap… Juga amat penting apa yang kita makan…. Make sure menu yang sihat dan mengenyangkan (complex) seperti makanan yang mengandungi protein dan juga kekacang… Secara kesimpulannya… amalkanlah cara pemakanan  vitamin dengan berilmu …

Untuk dapatkan set kurus ( Klik Sini )…. Jom pilih mana yang mana yang berkenan dan mengikut budget anda.

Antara khasiat dan kepentingan lain B Complex Shaklee :





Untuk maklumat lanjut &
Free consultation

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

No comments:

Post a Comment