Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Tuesday, 15 July 2014

My Precious : Shaklee Pilihan Terbaik Untuk Anak-Anak

Assalamualaikum dan selamat pagi semua…
saya doakan kawan2 dan pembaca setia blog Mamaanisshop 
dikurniakan kesihatan yang baik hendakNya…

Hari nie saya nak kongsi dengan ibu-ibu dan bapa-bapa semua tentang suplemen terbaik untuk anak-anak..semestinya Set Kanak-kanak Shaklee..Saya bertemu jodoh setahun yang lalu dengan bisnes Shaklee nie pun melalui Set untuk anak-anak..setelah sekian lama mencari vitamin yang sesuai untuk putera dan puteri saya..alhamdulillah…akhirnya..saya bertemu dengan Set ini..saya setia dengan set ini sampai ke hari ini..dan tak akan cari lain dah..hehe..


Mesti ada ibu2 dan bapa2 di luar sana yang 
berdepan dengan anak2 yang mempunyai masalah2 ini :

Susah nak makan…
Asyik demam-demam..selesema..batuk2..
Dalam sebulan pasti jenguk klinik..
Asma..
Anak alergik..alahan..
Anak sembelit..

Mesti risau kan ??
Sebelum kenal Shaklee..anak-anak saya...teruskan membaca di sini ya :)

Ok..Kita sambung lagi...
Memperkenalkan Set Anak Sihat & Bijak Shaklee @ Set kanak-Kanak Shaklee!! 
Set nie sesuai untuk semua kanak-kanak yang berumur setahun ke atas. 
Ianya terdiri daripada Vitamin-Vitamin berikut:


Sebelum tue...saya nak share bagaimana anak2 saya ambil vitamin2 nie :)

Senang je nak bagi diaorang makan vitamin2 nie..yang Mealshakes nie setahun ke atas boleh minum..dalam bentuk serbuk..macam susu tepung..1 sudu kecil je setiap hari..boleh campur dalam susu atau air minuman anak..rasa pun sedap..macam susu perisa vanilla..anak2 saya memang suka..

Omega nie pulak dalam bentuk kapsul..2 tahun keatas dah boleh ambil..kalo anak2 yang masih belum pandai telan atau kunyah..boleh cucuk sikit dan titiskan dalam susu atau makanan anak-anak..kalo anak dah besar..boleh kunyah atau telan macam tue je..anak saya hari2 mintak Omega..terus masuk mulut..siap kunyah cam tue je..macam chewing gum..:)

Chewable vita c nie pulak..rasa masam2 manis..anak2 4 tahun ke atas dah boleh ambil..rasa macam makan gula-gula je sebab boleh dikunyah-kunyah..kalo anak saya..satu tu x cukup..mesti nak lagi..:)

Jom kita tengok apa kelebihan setiap vitamin :



Lazat, berkhasiat serta mudah disediakan
Ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium..
Sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan..
Mengandungi 9 asid amino yang diperlukan badan..
Sudah terbukti mengatasi masalah anak2 yang picky eater.




Sumber minyak ikan yang mengandungi asid lemak Omega..termasuk DHA dan EPA
EPA menyihatkan jantung dan sendi..
DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak..meningkatkan daya ingatan dan fokus anak..
Penyakit asma yang sering menyerang kanak2 juga boleh diatasi dengan pengambilan Omega Guard secara konsisten.
Meningkatkan keupayaan belajar..kemahiran menyelesaikan masalah.. meningkatkan daya tumpuan dan ingatan serta perhubungan antara sel otak.




Membekalkan 100mg Vitamin c yang ditambah dengan rose hips dan bioflavonoids yang membantu meningkatkan lagi fungsi Vitamin C apabila masuk kedalam tubuh badan..
Boleh dikunyah dan sedap..rasa limau yang menyediakan vitamin c setara 1 ½ buah oren sangat ideal untuk kanak-kanak atau sesiapa saja yang sukar menelan pil..
Memelihara daripada jangkitan, meningkatkan imuniti tubuh, menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang.
Tiada perasa tiruan..pemanis..pewarna atau bahan pengawet tambahan..

Gabungan ketiga-tiga ini akan membantu :

Menguatkan fungsi imunisasi badan anak-anak..
Meningkatkan tahap kepekaan
Menggalakkan tumbesaran dan perkembangan yang sihat..
Meningkatkan daya ingatan dan keupayaan pembelajaran..
Anak-anak kurang sembelit..
Meningkatkan selera makan anak..
Mengurangkan masalah kulit seperti eczema..
Menggalakkan fungsi otak..sistem saraf dan fungsi mata…

Jom lihat testimoni Set Kanak-kanak Shaklee - Apa kata mereka?

"Alhamdulillah, saya try ambil Omega Guard+Mealshake dan ikut petua2 diberikan...Alhamdulillah 3-4 hari batuk anak reda dan kesihatan keluarga bertambah baik" - Puan Adha

"Alhamdulillah, anak saya jarang dijangkiti selsema, batuk dan demam sejak ambil Mealshake. Sebelum ini boleh dikatakan tiap2 bulan anak mesti sakit..Setiap kali check up nurse akan cakap ANTIBODI tak kuat..Tapi sekarang tidak lagi" -Puan Shekien"

"Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang dan makan pun nak sahaja. " - Pn Lia

"Since saya bg anak saya meashakes+omega, mmg dia jarang selsema (kalau tak sebulan sekali sure g pakar kanak2) dan susu mmg abis aje..dan makan pon selera..alhamdulillah..sayur sume makan, dah tak de masalah tak nak makan..and kalau demam atau selsema, 2 hari dah baik..alhamdulillah..akhirnya saya temui supplement yg serasi utk anak saya :)- Beeha Yunos



Bagaimana ibu2..bapa2..??  
Sudah semestinya anda ingin memberi yang terbaik untuk anak-anak..
apa salahnya kita laburkan sedikit untuk anak-anak..

Vitamin-vitamin shaklee ini bukan saja membantu meningkatkan sistem ketahanan tubuh terhadap jangkitan virus.. bakteria.. kulat dan radikal bebas yang mudah menyerang sistem pertahanan tubuh kanak-kanak tetapi …
Kombinasi set kesihatan kanak-kanak ini juga membantu anak lebih cerdik.. menguatkan daya ingatan.. membantu anak lebih focus.. ceria.. berat badan bertambah.. aktif secara normal.. dan membantu meningkatkan selera makan anak anda….:)


Klik Di Bawah Untuk Online Order Set Kanak-kanak Shaklee


Your Shaklee Independent Distributor
 
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di   
Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

No comments:

Post a Comment