Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Thursday, 17 July 2014

Betul Ke Daftar Jadi Ahli Shaklee Boleh Dapat Duit ???

Assalamualaikum dan salam sayang kepada semua…
Semoga kita semua sentiasa berada di bawah lindunganNya..dimurahkan rezeki…dipanjangkan umur serta diberikan kesihatan yang berpanjangan…InshaAllah…

Tengahari nie..saya nak ajak kawan2 buat kira-kira sikit..
hehe..bila sebut pasal bisnes..memang tak lari kan dari bab kira-mengira nie..

Ok..daftar menjadi ahli Shaklee..kenapa anda daftar??..
Dua sebab iaitu : anda nak dapat harga ahli yang jauh lebih murah dari harga runcit/ makan sendiri ataupun anda daftar memang untuk buat bisnes..Tak kira apa tujuannya..dua2 tujuan nie juga melibatkan kira-kira...Berbekalkan  modal serendah RM69 untuk tujuan pendaftaran.. seseorang sudah layak bergelar ahli Shaklee.. dan boleh buat duit dengan Shaklee... 
Haa.. macammana tue?


Untuk pengetahuan semua.. setelah anda mendaftar menjadi ahli Shaklee.. setiap produk yang anda beli mempunyai nilai point yang tertentu atau dipanggil UV… Uv ini akan terkumpul selama sebulan dan pada akhir bulan… syarikat Shaklee akan mengira uv terkumpul dan akan “convert”kannya ke dalam bonus… Oleh itu.. anda akan mendapat bonus pada pertengahan bulan berikutnya berdasarkan UV terkumpul pada bulan itu...Boleh tengok jadual nie :


Untuk nampak lebih jelas bagaimana cara untuk buat duit 
dengan menjadi ahli Shaklee… 
mari kita lihat kira-kira di bawah:

Puan Halimah baru sahaja menjadi ahli Shaklee pada 1 Julai 2014… Dia membuat keputusan untuk mendaftar ahli Shaklee setelah terjumpa entry ini di google…iaitu 'kelebihan Menjadi Ahli Shakleedan terus berminat selepas membacanya… Setelah membayar yuran pendaftaran keahlian beserta maklumat peribadi yang diperlukan.. saya pun daftarkan Puan Halimah secara online..dan secara rasminya Puan Halimah telah menjadi ahli Shaklee atau Shaklee Independent Distributor… Nombor ID dan kata laluan akan diterima oleh beliau dan boleh login di www.shaklee2u.com.my... Puan Halimah dengan ini layak membeli produk-produk Shaklee di website tersebut pada harga ahli samada untuk makan sendiri ataupun berniaga…

Kemudian..Seminggu selepas mendaftar menjadi ahli Shaklee.. Puan Halimah nak beli ESP dan Vitamin E untuk Kecantikan kulit... jadi..Setiap produk yang Puan Halimah beli… beliau akan mendapat points/UV…. ESP dan Vitamin E mempunyai Uv seperti berikut :

ESP : 39 uv
Vitamin E : 38 uv

Total uv : 77 uv

uv yang terkumpul setakat ini ialah 77 uv..
  
Seminggu kemudian… Kakak Puan Halimah menelefon beliau dan mengadu anak-anak susah nak makan..kerap demam dan meminta pendapat Puan Halimah belikan suplemen untuk anak-anaknya..Puan Halimah pun order la Set Kanak-Kanak yang terdiri daripada vitamin-vitamin berikut; Mealshakes..OmegaGuard dan Chewable Vita C untuk kakak beliau... Pembelian sekali lagi dibuat secara online dengan melayari www.shaklee2u.com.my.

Mealshakes : 31 uv
Omegaguard : 35 uv

Total points : 66

UV yang terkumpul setakat ini ialah : 77+66 = 143 uv

Tapi.. uv yang terkumpul masih belum melayakkan Puan Halimah untuk menerima BONUS / cash back dari Shaklee. Minima uv yang harus dikumpul ialah 150 uv dan lebih untuk melayakkan Puan Halimah menerima BONUS.

Seminggu kemudian… kawan Puan Halimah ingin mencuba “Set Kesihatan Wanita” kerana dia ada masalah senggugut..sentiasa berasa cepat penat.. letih-letih badan dan tidak bermaya… Puan Halimah pun Order lagi GlaComplex..Omega Guard dan Ostematrix secara online dan 2 hari selepas itu.. set nie pun sampai ke tangan kawan Puan Halimah…..

Gla Complex : 23 uv
Omega Guard : 35 uv
Ostematrix : 16uv

Total uv: 74uv
Uv yang dah terkumpul sekarang ialah 143 + 74 = 217 uv

Sekiranya Puan Halimah tidak menambah apa-apa belian lagi… maka jumlah terakhir yang terkumpul pada bulan Julai ialah 217…Jadi kalau anda tengok dalam jadual..217 uv bonus yang akan Puan Halimah dapat adalah 5%...Alhamdulillah… Puan Halimah akan menikmati BONUS pertama pada bulan Ogos dari Shaklee yang bernilai lebih kurang RM30++… best kan ?? 

UV ini hanya untuk bulan Julai je ye.. TIDAK dikumpulkan dan TIDAK dibawa ke bulan seterusnya... uv baru akan dikira semula bermula awal bulan berikutnya.

Jadi..walaupun Puan Halimah mendaftar menjadi ahli Shaklee untuk makan sendiri sahaja… beliau tetap layak untuk menerima bonus jika mencapai minima 150uv atau lebih.bawah 150 uv tak de bonus ye.:) .. Akan tetapi.. jika kita dapat menjual lebih banyak produk dalam masa sebulan… lagi banyaklah uv terkumpul dan BONUS yang akan kita dapat... Menarik tak..?...

Tak perlu tunggu lagi..Jom kawan-kawan..kita jana pendapatan dengan bisnes Shaklee..!!!
Nak mendaftar ahli di bawah saya… ??? Boleh hubungi saya di no yang tertera di bawah :)

Order Produk Shaklee secara online..klik di bawah :



Your Shaklee Independent Distributor
 
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di   
Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)


No comments:

Post a Comment