Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Friday, 11 July 2014

Performance Drink : Minuman Isotonik Bebas Karbonat Dan Kurang Gula !!



Assalamualaikum dan selamat malam semua…

Bagaimana puasa hari nie.???. saya pasti ramai yang bersemangat dan masih bertenaga di awal-awal puasa ni ye.. ke ada yang dah tak bersemangat??…Biasa lah kan bila time bulan puasa ni ramai yang mengadu penat… tak larat.. gastrik… buat keja pun tak bertenaga….nak berjalan pun rasa malas je..

Ok..malam nie saya nak syorkan pada anda semua...kalau mengalami masalah letih.. lemau.. nak bercakap pun tak larat… apa kata masa sahur minum Performance Drink (PD) Shaklee nie... Nak minum masa berbuka pun boleh. Takda masalah... PD ni sejenis minuman isotonic... Macam 100 plus tue..tapi tak sama ye… PD ni bebas karbonat dan kurang gula… Rasa dia macam air oren sikit...Bancuh segelas masa sahur pun dah cukup untuk mengekalkan tenaga sepanjang hari...Ini kerana PD dapat membantu mengelakkan dehidrasi dan mengekalkan bendalir dalam badan… Kalau tak percaya boleh try minum..:)

PD Shaklee adalah minuman yang menjadi pilihan bagi mereka yang mementingkan kesihatan… lupakan minuman isotonik yang tinggi kandungan gula dan berkarbonat (bergas).

Mengapa PD wajib ada dalam setiap rumah? Untuk pengetahuan semua PD boleh diminum seisi keluarga samaada bapa.. ibu juga untuk anak-anak yang aktif.

Antara kelebihan Performance Drink Shaklee ialah

Meningkatkan Daya Ketahanan Badan
Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

Membekal Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal
Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium sodium, phosporus, magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.


Mencegah Penyahhidratan
Mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan. melembabkan kulit  dan kelihatan muda.

Mengekalkan Paras Gula
Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.




Siapa yang perlu mengambil Performance Drink Shaklee

Golongan yang sesuai dan memerlukan Performance Drink Shaklee termasuklah:

Para ibu yang menyusukan anak 
Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan.
Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.
Para pesakit yang menghidap gout.
Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.
Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain.
Anak-anak yang demam.
Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam.
Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan. 

Satu hidangan yang lazat untuk diminum pada bila-bila masa dan dimana sahaja. Enak diminum begitu sahaja atau dicampur bersama minuman lain.

Mengapa anda perlu berkata YA kepada Performance Drink Shaklee?

Bebas gas atau tidak berkarbonat.
Kurang kandungan gula (less sugar).
Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga – KURANG HAUS!
Bersifat isotonik iaitu minumam ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita... Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya- tubuh anda LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT! 

Perbezaan Performance Drink Shaklee berbanding yang lain ialah :

Campuran Elektrolit OPTI-LYTE proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Gabungkan Performance Drink Shaklee, Esp dan Mealshakes memang terbaik !!!!

Jom lihat testimoni nie :)




Anda nak cuba Performance Drink ini??


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=eb0ecdb070a1a0ac46de0cd733d39cf3


Your Shaklee Independent Distributor

Salmiah Othman
  SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di   
Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)


No comments:

Post a Comment