Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Tuesday, 8 July 2014

Set Bersalin Shaklee : Lengkap Untuk Ibu Berpantang

Assalamualaikum…Alhamdulillah berkesempatan untuk berkongsi dengan anda semua hari nie tentang khasiat Set bersalin moden masa kini…iaitu Set Bersalin Shaklee…
Terlebih dahulu..saya nak ajak ibu-ibu review kembali saat-saat kelahiran anugerah terindah..saat2 yang penuh debaran..saat2 yang dinantikan…detik2 yang menggembirakan tatkala kedengaran tangisan pertama si kecil …Subhanallah..Gembira tidak terkata kan??..Dan sudah semestinya persiapan yang rapi untuk menyambut kehadiran orang baru..seperti beli pakaian untuk bayi dan set bersalin untuk ibu dah dibuat dengan lebih awal…Ini adalah penting supaya kita tidak kelam kabut..terutama bagi mereka yang menyambut kelahiran bayi pertama…
Bermulalah pula episod pahit manis ibu berpantang :) ...buat ibu-ibu yang mencari Set berpantang yang terbaik...Selamat untuk ibu dan baby…serta mesra breastfeeding dan tidak menyebabkan jaundice… Set Berpantang Shaklee adalah pilihan yang terbaik..Set Berpantang Shaklee memang digemari ramai kerana sangat membantu ibu berpantang dan bersalin… berpantang dengan sihat dan cergas… Set Berpantang Shaklee tidak terhad untuk ibu yang bersalin secara normal.. tetapi juga secara ceaser....


Khasiat Dan Kebaikan Set Berpantang Shaklee

* Ibu yang sedang berpantang di galakkan ambil vitalea sebab semasa dalam pantang banyak makanan yg kita x boleh makan so.. tenaga kita akan berkurang.
* Ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin..oleh itu ibu perlu ambil makanan yg seimbang dan berkhasiat bagi menggantikan semula darah yang hilang.
* Mengandungi zat besi yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah.
* Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu pucat..letih dan lesu serta tidak bermaya.
* Kalau nk bf baby..pengambilan zat besi adalah sangat penting.
* Vitalea x boleh di ambil dgn minuman bersusu kerana ia akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

B Complex

* Membantu menstabilkan hormon badan kita
* Jika kurang B complex boleh menyebabkan ibu dalam pantang mengalami gangguan emosi..
* Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang.
* Menukarkan makanan kepada tenaga

Zinc Complex

* Ibu2 yang x makan ikan haruan atau pati ikan haruan.. zinc complex adalah pengganti yang tepat kpd makanan tersebut.
* Galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan.
* Membantu proses baik luka dalam badan kita terutama luka dalaman (rahim).
* Pengambilan zink bagi ibu yg menyusu akan membantu anak yang disusukan membesar dengan baik.
* Mengurangkan masalah rambut gugur
* Membantu masalah KEDINGINAN selepas bersalin.

Vita C

* Berkonsepkan pelepasan masa.
* Ia melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan dan demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara konsisten.
* Vita c sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.
* Mempercepatkan penyembuhan luka jahitan.
* Memperbaiki tisu sel yang rosak semasa bersalin....


Raja segala tumbuhan
Membantu meningkatkan imunisasi
Mengandungi kalsium untuk keperluan tulang dan gigi ibu-ibu.
Bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu mencepatkan penghasilan susu ibu.

* Ia memberi tenaga.. membantu melancarkan penghasilan susu..
* Penting untuk kelenjar dan tumbesaran.. mencantikkan kulit si ibu.. dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama.
* Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.
* Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy… Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah… Kualitinya sangat tinggi.

Ostematrix

* OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.
* Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan magnesium untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.
* Membantu dalam masalah sembelit ibu semasa berpantang…
  
Kelebihan set bersalin Shaklee kepada ibu berpantang
Luka yang di alami semasa bersalin dapat sembuh dengan cepat terutama sekali luka di dalam rahim.
Semasa melahirkan bayi..isteri akan kehilangan darah merah yang banyak.Multivitamin yang mengandungi zat besi dapat membentuk dan membina darah merah yang diperlukan oleh badan isteri.
Tenaga juga banyak digunakan oleh ibu semasa meneran dan menyebabkan ibu berasa letih.Apatah lagi isteri yang bangun lewat malam untuk menyusukan bayi mereka.Dengan itu set ini dapat memastikan isteri kekal sihat dan bertenaga.
Stress yang dialami semasa peringkat berpantang perlu dikawal bagi mengelakkan penyakit lain seperti meroyan terjadi kepada ibu bersalin.Nutrisi yang ada pada vitamin dapat memberikan ketenangan kepada isteri untuk menambahkan keceriaan pada diri mereka.
Mengurangkan rambut gugur…Rambut akan menjadi lebih kuat dan bersinar..
Meningkatkan pengeluaran susu badan untuk diberikan kepada bayi sebagai makanan mereka…
Tambahan Ostematrix dan Alfalfa dapat mengelakkan sembelit kepada isteri yang bersalin.....Ini kerana vitamin ini dapat melembutkan najis dan melancarkan sistem perkumuhan anda.

  Ramai yang takut nak percaya sebab kita dah biasa dengan herba dan jamu semasa berpantang… Ada juga yang berasakan macam tak cukup je kalau berpantang dengan Vitamin Set Bersalin Shaklee…Apa kata kita tengok testimoni-testimoni mereka yang telah mengambil set bersalin Shaklee..  




Kini.. lebih mudah sekali nak order suplemen Shaklee.. hanya Klik pada “ORDER NOW” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee. Ianya Mudah, Cepat dan Ringkas!!! Anda
pasti teruja. Order sekarang dan “Happy shopping”…
Sebarang pertanyaan ..sila hubungi saya :

Your Shaklee Independent Distributor

Salmiah Othman

 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di   
Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

No comments:

Post a Comment