Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Tuesday, 5 August 2014

20 Kebaikan Alfalfa Shaklee Yang Ibu Menyusu Harus Tahu

Assalamualaikum dan salam ceria :)
Semoga anda semua dikurniakan kesihatan yang baik hendakNya..

Alhamdulillah..Alfalfa shaklee..salah satu vitamin terawal yang saya ambil setelah menjadi ahli Shaklee…kebetulan saya masih menyusukan anak yang no-3 dan hasil carian di google..alfalfa Shaklee memang terkenal sebagai milk booster hebat..tambahan lagi jika alfalfa digabungkan dengan ESP Shaklee…hasilnya pada diri saya..memang superb..Badan memang rasa sihat dan segar..bagus untuk lawas..sebab sebelum nie saya memang ada masalah sukar untuk “membuang”..hihi..tapi sejak amalkan alfalfa bangun pagi memang lawas je..lagi satu..masalah keputihan pun dah takde..sungguh..memang selesa..x perlu nak pakai pantyliner dah..jadi..pada semua golongan wanita..terutamanya para isteri ..memang saya recommend sangat2 untuk ambil Alfalfa nie sebagai suplemen harian … ;)


Namun begitu..Alfalfa tidak hanya bertindak sebagai milk booster saja…
Banyak sangat kebaikan alfalfa nie yang dapat memberi kesihatan dalaman kita...



Jom kita lihat 20 kebaikan alfalfa Shaklee yang setiap ibu menyusu (dan ibu tak menyusu pun termasuk sekali) harus tahu…

Antara kebaikan Alfafa ialah :

Menghilangkan keletihan & kelesuan
Mencuci dan membersihkan hati , darah & usus
Membuang toksin dalam badan.
Menyingkirkan lemak & kolesterol
Melegakan sakit sendi & arthritis
Melegakan sembelit
Merawat keputihan pada wanita
Bertindak seperti kacip fatimah untuk wanita @jamu
Membuang angin dalam badan
Menuetralkan asid dalam badan
Mengawal kolestrol dalam darah.
Mengatasi masalah kulit seperti elergi & eczema
Milk booster
Memberi kelegaan semasa period
Membantu mencuci buah pinggang & merawat kencing kotor
Melawan tumor
Membantu masalah penghadaman & pencernaan
Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok.
Membantu mengurangkan athma.
Membantu merawat resdung/sinus dan keradangan pada saluran pernafasan.

Antara set-set Shaklee yang digabungkan dengan Alfalfa Shaklee


Pengalaman mereka yang telah mengamalkan Alfalfa :

1) Mashitah Hussain : alfafa mmg ok..masa saya pas pantang..mkn alfafa 10 bijik sbb sy xthu caar pemakanan cmne sbb sy mkn ikut botol 2..seriusly mmg ok..xde kputihan or lendir apa2 pn..kering je..tp kn mnm air byk..skg sy kurang mkn then jd blk..mmg bkesan sgt

2) Dilla Jalil : alfalfa mmg best..dilla pernah tanya hasben (lepas bersama selepas 100hari berpantang) ada rasa lain tak??hasben dgn serba salah ckp adalah lain sikit lepas bersalin ni..dh kurang grip!tp lepas ambil alfalfa..katanye ketat mengalahkan anak dara ko!!hehehe..i luv alfalfa!!

3) Jaja : Sharing about Alfalfa…Specialnya alfalfa selain dari membantu menghasilkan susu, keputihan, untuk detoks..satu g yang special..ehem..ehem..bile ‘bersama’..seperti pengantin baru..saya dah amalkan makan alfalfa dkt 2 bln lepas sy bersalin ank ke3..ms bersama ngn en hubby..die kata mcm br mula2 kawin..sy rase u all bleh phm kn…;) so apalagi kwn SGL..bulan ni promosi ALFALFA..mehla kite sesame mengetatkan ape yg longgar..hahahah..

Kehebatan alfalfa Shaklee dapat dirasai oleh pengamalnya jika ia diambil dengan cara dan dos yang betul… Oleh itu..sangat2 penting bagi anda yang ingin membeli alfalfa mencari distributor Shaklee yang dapat memberi konsultasi kepada anda selepas pembelian produk Shaklee.. terutama untuk produk alfalfa!..jadi..jangan segan2 untuk hubungi saya..konsultasi terbaik untuk anda..inshaAllah...


Order Produk shaklee secara online..klik di bawah



Untuk maklumat lanjut &
Free consultation

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com


No comments:

Post a Comment