Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Thursday, 21 August 2014

Cerita Saya Dan Shaklee

Assalamualaikum..
Selamat pagi dan salam ceria untuk anda semua 
di pagi Jumaat yang penuh dengan keberkatan ini…

Alhamdulillah..berpeluang sekali lagi untuk saya terus berkongsi dengan anda semua tentang Shaklee..Produk Shaklee..tetapi pada pagi nie..saya tak nak cerita pasal produk..saya nak cerita tentang saya dan Shaklee..

Pada hari ini..telah masuk 15 bulan saya bersama Shaklee..
syukur..bertemu jodoh dengan bisnes yang tidak pernah saya impikan untuk terus serius..apatah lagi dalam diri saya tidak ada kepakaran pun dalam bidang perniagaan nie..
tapi minat untuk berbisnes tue memang ada..


Bagaimana boleh terjebak??

Semuanya bermula apabila saya mencari suplemen untuk anak-anak saya..sehingga lah saya berjumpa dengan Mak Shaklee saya sekarang iaitu Puan Adilah Manaf..macam mana boleh jumpa tue..Haa..ini semua cerita alam maya..google punya google jumpa la blog nie Celikvitamin.com ..sebelum tue..memang kawan saya dah bagi nama blog nie kat saya..sebab dia pun pernah search..dia kata “ ko cuba la bukak blog nie..tentang produk shaklee..produk Shaklee nie bagus..ada vitamin untuk anak-anak yang selalu kena demam..selesema macam anak2 ko nie..”  So..terdetik di hati untuk mencuba..dan Alhamdulillah..usaha saya tidak sia-sia..kerana dengan izin Allah Set Kanak-Kanak yang saya order tue serasi  dengan anak-anak saya..Nak tahu lanjut kenapa saya terus setia dengan set ini..jom baca KAT SINI..

Next Step ??


Setelah merasai kebaikan produk Shaklee nie..bukan untuk anak saya saja..saya sendiri..suami dan keluarga juga telah mencuba produk Shaklee nie..malah kawan2 rapat saya juga..saya berhasrat untuk berkongsi segala kebaikan Produk Shaklee nie pada semua..Dalam hati terdetik lagi “ Macam mana nak bagitau produk nie bagus..bukannya pandai nak promote2 bagai nie..nak cakap2 depan orang..” Boleh ke nak buat ?? Jadi..bila mak Shaklee saya add saya dalam group..saya mula baca apa yang ada dalam group tu..banyakkkk sangat khazanah dalam tue…memang kena rajin baca..semua dah tersedia..tinggal nak dengan taknak je buat bisnes nie…

Ok…terpandang la satu file nie..”Cara Nak Setup FanPage” ..Fanpage tu apa pulak ?? huhu..mula la pening..tak start bisnes lagi tue..dah pening..haha..kalau cerita bab saya nak cipta FanPage nie..memang tak habis..macam mak shaklee saya kata “orang lain buat fanpage satu hari je..kak salmiah buat fanpage sampai 2 minggu”.. punya la tak tau masa tue..ahernya terhasil jugak lah Fanpage saya iaitu Mamaanisshop...sapa yang belum LIKE tu boleh la LIKE..hehe..itulah dugaan saya nak bermula…Yang penting kita ada usaha untuk CARI ILMU TUE…BELAJARBUAT…jangan menung lama2…

Borak-borak lagi dengan mak Shaklee saya tentang bisnes nie..dia kata senang je “ akak share je apa kebaikan produk Shaklee nie..” Alhamdulillah..Fanpage pun dah ada..saya teruskan sharing d facebook..di Fanpage..sambutan memang sangat menggalakkan…kemudian..terdetik lagi..” kalo ada blog mesti lagi best “ bulan Julai lahirlah Blog Mamaanisshop nie…sayang sangat2 kat Kedai Alam Maya saya nie…sebab blog nie saya kenal ramai orang..saya dapat sharing banyak kebaikan tentang produk Shaklee dan macam-macam lagi…untuk yang selalu berkunjung ke blog Mamaanis ni..terima kasih banyak-banyak saya ucapkan…semoga bermanfaat untuk anda semua…

Naik Pangkat..???

Dalam Shaklee pun ada naik pangkat…best kan??.. macam keja gomen jugak..hihi..alhamdulillah..pada bulan ke 4 saya bersama Shaklee saya telah mendaki tangga yang pertama dalam shaklee iaitu Supervisor..perasaan ketika nie..tak tau nak cakap..seronok sangat2..sampai menitiskan air mata.. baru naik 1 step tue..belum lagi macam leader2 yang dah mencapai pangkat tertinggi dalam Shaklee iaitu Master Coordinator..sungguh2 saya teruja sangat2 masa tue..dengan bonus 4 angka pertama saya..Dan kemudian pada bulan ke 7..sekali lagi saya berjaya “naik pangkat” …ke Senior Supervisor…Syukur pada Allah..bonus 4 angka setiap bulan masuk ke akaun saya melebihi gaji hakiki saya…semoga Allah sentiasa memberkati dan merahmati bisnes Shaklee saya….inshaAllah..saya sedang berusaha untuk terus mendaki tangga yang seterusnya..semoga impian saya tercapai dan terlaksana…terdetik dalam hati saya.."SAYA PASTI BOLEH"


Pengalaman bersama customer..??

Setakat nie..alhamdulillah..deal dengan customer yang baik-baik semuanya..
tidak semua customer yang saya pernah jumpa secara bersemuka..kebanyakannya bertemu di alam maya..secara online..kecuali yang minta untuk Cash on Delivery (COD )..yang paling best nya..customer yang kita memang tak kenal sebelum nie..boleh jadi kawan..nampak tak disitu ukhwah yang terjalin secara tak sengaja..seronok..dapat ramai kawan baru..terdetik lagi dalam hati.."kenapa dari dulu lagi tak join bisnes Shaklee nie ??"

Berperang dengan Emosi ??

Ada ke.?? Adaaa..macam2..
sebagai ibu bekerjaya..banyak yang kena kejar..betul tak?? 
Mana nak kejar kerja di ofis..kerja di rumah..anak-anak lagi..
lepas tue dengan bisnes lagi..Kadang-kadang terdetik di hati.."boleh ke nak teruskan bisnes nie??"..haa..tue ..emosi naik turun..up & down..kena halau jauh2 yang down tue kalau nak berjaya..tak kira dalam bisnes apa pun..memang kena banyak berkorban..syukur jua..suami saya sentiasa menyokong saya dalam shaklee..di samping keluarga juga..kawan-kawan yang juga memberi galakan..dan saya ada group yang hebat dalam shaklee nie yang sentiasa saling ingat -mengingati...

Untuk renungan diriku dan anda semua...

"Setiap saat akan terdetik kata-kata dalam hati kita..
 atau kita panggil bisikan hati…ketahuilah, kata-kata hati ini, samada dari Allah, dari Malaikat, dari Syaitan, atau dari Nafsu kita sendiri….kita boleh menimbang kata-kata hati tersebut dengan neraca-neraca tertentu ( baik @ buruk )…Belajarlah.. inshaAllah dapat ‘menghidupkan hati’…."



Your Shaklee Independent Distributor

Salmiah Othman

 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di   
Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga..

ASB Mega 2.0 highlight from iReach HD on Vimeo.

1 comment:

  1. Nice sharing. Sangat-sangat bersyukur dapat bersama dengan bonda-bonda yang lain dalam satu group yang the best.Sama-samalah kita naik tangga kejayaan tu ya..:)

    ReplyDelete