Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Wednesday, 20 August 2014

Esp Shaklee : Sumber Protein Terbaik

Keperluan Protein Dalam Diet Harian


Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi...Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi...Apabila ini berlaku..tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.


Badan kita terdiri daripada sel.. Dari sel membentuk tisu..Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem.. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus..sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati. 

Kalau tak cukup protein apa akan berlaku?

1) Rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
2) Kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
3) Punca ulser perut + ulser usus.
4) Luka lambat sembuh akhirnya berparut.
5) Ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
6) Antibodi tak kuat.. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang. Kurang ketahanan.


Tahukah Anda ?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

Energizing soy protein
Soy Protein Isolate Powder

ESP Shaklee adalah di antara hot seller yang sering menjadi pilihan orang ramai…Ia bukan sahaja mendapat tempat di hati ibu-ibu mengandung & menyusukan bayi malah golongan wanita..remaja menyukainya kerana terlalu banyak khasiatnya..Sebut sahaja nama ESP mesti semua orang tahu bahawa ia adalah sumber protein terbaik yang ada di pasaran dan amat penting dalam diet harian kita… Ia merupakan minuman berkhasiat..sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya...Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.



Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa...Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik..Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

Protein Soya Shaklee Ialah Non-Gmo Soy!

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya..iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism) dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program… Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam.. dituai hinggalah diproses.

ESP Adalah Protein Berkualiti Tinggi Berasaskan Tumbuhan… Kenapa?

1) Ianya Rendah Lemak Secara Semulajadi
2) Rendah Kandungan Gula 
3) Protein Lengkap Dengan Kesemua 9 Asid Amino Yang Perlu
4) Bebas Kolesterol      

Kebaikan :  Esp Shaklee


1) Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.

2) Untuk wanita yang sedang pregnant macam saya sekarang : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.

3) Untuk wanita yang menyusu anak bertuah dan anak kesayangan : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.

4) Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.

5) Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan je pun kurang.

Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, inshaAllah.

6) Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik..tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan…

7) Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga..jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah. Lapar dan dahaga tu biasa la.. itu dugaan tuhan bagi sebagai ujian.

Jom lihat testimoni ESP :




Nak cuba ESP istimewa dari Shaklee nie..terus hubungi saya :



Untuk maklumat lanjut & Free consultation

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga :)


No comments:

Post a Comment