Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Monday, 18 August 2014

Mealshakes Shaklee : Manfaat Dan Kebaikannya Untuk Anak-Anak Dan Seisi Keluarga

Assalamulaikum dan salam sayang untuk anda semua..semoga segala urusan kita pada hari ini dipermudahkan..inshaAllah..

Bila sebut je MealShakes Shaklee...semua dah tahu ianya amat sesuai untuk kanak-kanak... Sudah ramai ibu-ibu dan ayah-ayah di luar sana yang sangat berpuas hati dengan MealShakes Shaklee..rata-rata memberi feedback yang positif..anak dah berselera untuk makan..anak-anak semakin sihat..jarang dah kena demam…yang ada masalah sembelit pun dah tiada masalah lagi untuk membuang..memang saya amat syorkan kepada ibu-ibu yang belum mencuba..untuk mencuba khasiat Mealshakes nie untuk anak-anak..Kenapa saya cadangkan untuk ambil Mealshakes ? sebab manfaatnya memang tak terhingga…

Antara manfaat yang saya ingin kongsikan di sini :

Nutrisi Lengkap 
Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu untuk keperluan tubuh. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh. Ia turut mengandungi lechitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

Membekal Nutrisi kepada Sel-Sel Tubuh 
Kaya dengan protin (tanpa laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.

Membantu Tumbesaran 
Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.

Anti-Oksida 
Mengandungi Vitamin A, C, E, Zinc, selanium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.

Detoksifikasi 
Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.

Kelazatan Rasanya 
Minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi; penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Sesuai diamalkan oleh semua golongan umur bermula seusia kanak-kanak hingga ke golongan deawasa dan juga orang tua…

Kebaikan mealshakes untuk kanak-kanak :

1) Kurangkan Ekzema
2) Untuk Tumbesaran
3) Untuk Perkembangan Minda
4) Untuk Tingkatkan Selera Makan anak
5) Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu
6) Untuk Anak kekal aktif
7) Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
8) Meningkatkan berat badan anak
9) Membantu anak fokus
10) Membantu kurangkan kekerapan asthma
11) Mengatasi masalah sembelit pada anak
12) Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1
13) Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti
14) Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi
15) Supplement yang sangat mudah disediakan, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?

Kanak-kanak 1 tahun keatas -  Anak-anak yang picky eater, eczema, kurang berat badan,kurang selera makan

Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan.

Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang

Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
Warga tua

Sesiapa sahaja yang selalu tidak sempat untuk minum pagi-secawan Meal-Shake sudah cukup untuk anda.
  
Cara Pengambilan Mealshake Shaklee

Bagi kanak-kanak berumur 1 tahun ke atas.. memadai dengan meminum mealshake ni SEKALI sehari sahaja dan dalam seminggu cuma bagi 2 atau 3 kali sahaja… Iaitu dengan campurkan 1 sudu (ikut sukatan sudu/scoop susu anak) Mealshake ke dalam susu anak. Waktu bila nak bagi tue terserah pada si ibu.. asalkan sekali sehari sahaja.. 


Dah ramai yang mengetahui kebaikan dan manfaat Mealshakes Shaklee… dan dari hari ke hari suplemen Shaklee juga semakin mendapat tempat di hati rakyat Malaysia… Bagi ibu-ibu yang mencari suplemen untuk anak-anak..jom pilih Meal Shakes kerana ia adalah suplemen yang mengandungi nutrisi terbaik untuk anak-anak malah untuk orang dewasa juga...


Dapatkan Mealshakes anda sekarang !!!! 



Your Shaklee Independent Distributor

Salmiah Othman

 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di   
Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga..

No comments:

Post a Comment