Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Monday, 4 August 2014

Melegakan Sakit Sendi Dengan Vitamin Shaklee

Sakit sendi ???.. normal ke tak normal.. kalau org tua mengadu je mesti kita kata biasalah org tua..tapi sakit sendi nie tak mengira usia..muda-muda pun dah ada yang mengadu sakit sendi..sakit pinggang..sakit lutut dan macam-macam lagi…


Penyakit sendi dikenali sebagai osteoarthritis… Sakit sendi ini berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus… Apabila permukaan sendi haus… ia mendorong sendi menjadi bengkak dan kebas.

Bahagian sendi yang akan memberikan kesan biasanya pada bahagian lutut…. Ini adalah kerana kita menggunakan lutut setiap hari… Antara aktiviti yang melibatkan penggunaan lutut adalah:

Berjalan.
Duduk.
Berlari.

Berikut adalah tanda-tanda penyakit Osteoarthritis:

Sakit pada sendi yang terlibat.
Kesukaran untuk membengkokkan atau meluruskan sendi akan berlaku.
Sesetengahnya akan mengalami kebengkakan.
Adanya pembesaran tulang sendi.

Apakah cara untuk mengatasi sakit sendi ini?
Cuba amalkan pemakanan 3 supplemen ini:


Kaedah 1 : Mengekalkan tulang rawan yang sihat

Memberikan manfaat kepada sendi dalam tiga(3) cara :
(i) menyokong keselesaan sendi
(ii) memelihara tisu penyambung yang sihat
(iii) meningkatkan kesan kusyen

Kaedah 2 : Mengurangkan inflamasi

Omega 3 yang melambatkan degradasi tulang rawan. 
Ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi.
Ia juga boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi.
Omega juga bertindak sebagai pelincir di mana ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.
Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkankesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja.

Kaedah 3 : Mengekalkan sel tulang yang sihat
Ostematrix 


Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. 

Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. 
Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. 
Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang temulang tatapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis.

Kepada sesiapa yang kurang gemar minum susu… ketahuilah bahawa anda adalah golongan yang mudah terkena Osteoarthritis. So.. supplemen yang kaya kalsium amat penting bagi tulang anda.


Kalau tak nak ambil 3 suplemen nie @1 set pun takpe sebenarnya tapi jika sakit sendi tue agak teruk dan sakit lebih baik ambil satu set sebab dalam set tu ada omega yang berkesan untuk kurangkan sakit2 sendi tue..

Order Produk Shaklee secara online..klik di bawah :



Untuk maklumat lanjut & Free consultation

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

No comments:

Post a Comment