Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Tuesday, 19 August 2014

Sakit Lutut, Sendi Dan Tulang : Atasinya Dengan Set Sendi Shaklee

Assalamualaikum dan selamat pagi semua..

Apa khabar pagi nie..semoga sihat hendakNya..ada yang rasa kebas2..sakit2 sendi..sakit2 badan bangun pagi tadi..maklum lah..bila umur makin meningkat..macam2 rasa sakit yang timbul..sebab tue..pentingnya kita menjaga kesihatan tubuh badan kita..terutamanya kesihatan sendi..saraf dan tulang..contohnya..bila sakit lutut..nak bergerak pun susah..bahkan kalau yang selalu sakit badan tue..nak tidur pun sakit..bangun tidur pun masih sakit..

Walaupun ramai yang menganggap sakit lutut..sendi dan tulang nie sinonim dengan golongan tua.. tetapi sebenarnya tidak. Siapa saja boleh mengalami kesakitan pada lutut..sendi dan tulang..Mereka yang aktif bersukan.. ibu yang mengandung dan menyusu.. mereka yang pernah terlibat dalam kemalangan.. mereka yang mengalami masalah berat badan dan mereka yang melakukan kerja-kerja berat juga boleh mendapat sakit lutut..sendi ataupun tulang ini pada bila-bila masa…Duduk di hadapan PC nie pun pasti pernah mengalami sakit urat dan sendi di bahagian bahu dan tengkuk..betul tak ??

Pengalaman saya sendiri juga..sebagai ibu bekerjaya..dengan rutin harian yang terlalu padat..kalau nak cerita tugas sepanjang hari..memang memenatkan..memang letih..dengan tulang 4 kerat inilah yang kita harapkan dapat memikul semua tanggungjawab tue..jadi kena bagi nutrien yang mencukupi untuk membantu mengekalkan tulang yang kuat dan sihat..semenjak saya mengamalkan Ostematrix dan juga Omega yang merupakan vitamin untuk sendi..Alhamdulillah..sakit badan dah berkurangan..tidur selesa..bangun tidur rasa cergas dan bertenaga…kalau dulu saya selalu sakit badan..bangun pagi rasa malas dan mengantuk je..

Begitu juga bila saya tanya pada customer yang telah mengambil set sendi dan tulang Shaklee nie..ramai yang bagitau..kesan yang positif..sakit berkurangan..seronok bila dapat bantu orang lain bertambah sihat…

Jadi..pada pagi nie suka saya nak berkongsi dengan anda semua tentang Set Sendi Dan Kesihatan Tulang Shaklee...


Set Kesihatan Sendi Shaklee terdiri daripada tiga jenis supplemen iaitu : 


Berikut adalah fungsi dan manfaat setiap supplement dalam Set Kesihatan Sendi Shaklee:

1) Advanced Joint Health Tablet
Membekalkan glukosamina daripada ekstrak jagung bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi. Ia turut diperkaya dengan Vitamin C yang diperlukan bagi sintesis kolagen yang merupakan satu komponen bagi tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yang lain di dalam tubuh. Ekstrak Boswellia di dalam  Advanced Joint Health Tablet
ini pula berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

2) Omega Guard
Asid lemak Omega-3 pula dapat diperolehi melalui Omega Guard Shaklee. Pengambilan Omega Guard akan melambatkan degradasi tulang rawan dan mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi.

Ia adalah anti-radang semulajadi yang bertindak sebagai pelincir bagi membantu pesakit sendi bergerak dengan mudah.

3) Ostematrix
Mengekalkan tulang yang sihat dan kuat. Setiap hidangan Ostematrix mengandungi 1000 mg Kalsium berasaskan semulajadi yang mudah diserap dan disertai dengan 400mg Magnesium bagi mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya. 

Diperkaya dengan 400 IU Vitamin D yang merangsang penyerapan kalsium dan mineral-mineral lain seperti Boron, Mangan, Tembaga dan Zinc bagi membantu metabolisme tulang dan mengaktifkan enzim yang membantu dalam kepadatan tulang.

Jom kita baca testimoni --->>> 





Dengan ketiga-tiga supplement ini.. dengan izin Allah.. sakit lutut.. sendi dan tulang anda akan berkurangan dan anda akan lebih bebas untuk bergerak…Pesakit lutut.. sendi dan tulang boleh mendapatkan Set Kesihatan Sendi Shaklee yang mengandungi kesemua zat yang diperlukan untuk memastikan anda bebas daripada kesakitan sendi dan tulang…



Untuk maklumat lanjut & Free consultation

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga :)



No comments:

Post a Comment