Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Saturday, 9 August 2014

Set Vitamin Shaklee Untuk Tambah Berat Badan

Alhamdulillah..Hari nie dah 13 Syawal..masih lagi dalam mood raya?..Lepas raya… biasanya orang akan cari set untuk menguruskan badan.. atau sekurang-kurangnya set untuk mengawal berat badan.. kan? Maklumlah..hari Raya..macam-macam jenis makanan yang di hidang..rasa semua makanan yang ada depan mata nak dirasa… Lebih-lebih lagi lepas nie masih banyak pula undangan "open house"... Jadi..berat badan pastinya akan naik daripada sebelum berpuasa dulu :)

Tapi petang nie saya bukan nak cerita set untuk kuruskan badan ye… Tapi Set untuk tambah berat badan..pelik ke?..Ramai yang nak kuruskan badan..ada jugak yang nak tambah berat badan??..eh..ada..
Ramai jugak yang berbadan kurus nak tambah berat badan tau..
Semalam baru dapat sms dari sorang customer yang tanya pasal vitamin Shaklee untuk tambah berat badan… Katanya..badan dia kurus sangat...Yelah.. bukan semua orang nak kurus… Ada juga yang nak naikkan berat badan.. kan? Jadi..untuk panduan bagi mereka yang nak naikkan berat badan secara sihat… saya buatlah entri nie…


Ok..Secara asasnya…untuk tambah berat badan secara sihat.. memadai kita mengambil 3 vitamin nie.. iaitu: Vita-Lea, B-Complex, dan Meal Shakes. Jom baca detailnya:

Vitalea

Multivitamin yg membekal 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.


Mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan... mengawal atur kadar metabolisme dalam badan, menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.


Membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. Protein amat penting dalam proses menambah berat badan kerana pengambilan protein boleh mengisi keperluan tubuh. Protein adalah asas kepada pemakanan tubuh badan sama ada untuk menambah berat, menguruskan badan atau nak cantik pun semuanya perlukan protein. Antara sebab yang lain ialah, protein membantu penyerapan yangg lebih baik ke atas supplement yang kita ambil.

Selain itu, ESP juga boleh membantu menambah berat badan dengan cara pengambilan yang berbeza kerana ESP merupakan serbuk soya berprotein terbaik.

Antara testimoni-testimoni yang telah berjaya menaikkan berat badan mereka:




Kita sama-sama berusaha dan ikhtiar dengan vitamin Shaklee.. sambil tue dapat jaga kesihatan... :)

Jadi.. jika anda hendak menaikkan berat badan anda secara sihat.. anda hanya perlu berdisplin dalam jadual pemakanan vitamin dan jadual pemakanan harian dan semuanya perlulah istiqamah dan berterusan… Insha Allah.. anda akan berjaya menaikan berat badan secara sihat.. badan juga akan berubah menjadi lebih menarik dan mantap.

Pembelian secara online..klik di bawah :)

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ebb884f6fc4d14827b8c55d8411d8213


Your Shaklee Independent Distributor

Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di   



No comments:

Post a Comment