Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Friday, 22 August 2014

Shaklee Effect

Assalamualaikum..
salam sayang untuk semua reader"s Mamaanisshop…

Alhamdulillah…saya bersama shaklee hingga ke hari ini..menggunakan produk Shaklee..
berkongsi kebaikan produk Shaklee..mana mungkin untuk memandang kebelakang lagi walaupun banyak halangan dan dugaan sepanjang menjalankan bisnes shaklee ini…Melihat wajah-wajah kesayangan inilah..saya terus gigih untuk meneruskan bisnes Shaklee…semoga Allah permudahkan..


Shaklee Effect 

 Nikmat Kesihatan Yang Amat Berharga  

Sesungguhnya nikmat sakit dan nikmat sihat itu datangnya dari Allah..
tapi kita perlu berusaha untuk mencari yang terbaik untuk mengubati dan meningkatkan tahap kesihatan diri kita dan keluarga..seperti entry sebelum nie..saya banyak bercerita bagaimana saya boleh terjebak dengan bisnes shaklee..semuanya untuk mencari yang terbaik untuk anak-anak..diri dan keluarga..di samping berkongsi dengan kawan-kawan dan orang lain..

Selepas mengamalkan vitamin shaklee banyak perubahan pada tahap kesihatan anak-anak..saya sendiri..keluarga dan juga kawan-kawan yang turut menggunakan produk shaklee..yang paling menggembirakan saya..apabila customer2 memberi feedback yang positif selepas pengambilan vitamin-vitamin shaklee...gembira sebab dapat membantu mereka yang ingin meningkatkan tahap kesihatan..

  Penghargaan  

Alhamdulillah..satu family naik atas stage..?? 
Boleh !!!..sekiranya anda bersama bisnes Shaklee..sebelum nie..tak pernah termimpi pun nak naik stage ambil sijil bawak suami dan anak-anak sekali..InshaAllah..saya bakal berjaya untuk mencapai pangkat tertinggi dalam Shaklee iaitu Master Coordinator seperti leader-leader saya yang lain..


♥ Amalan Rohani 

Bersyukur kerana bersama group Shaklee yang amat menekankan amalan rohani..bukan setakat ajar untuk jual vitamin je..tapi menerapkan tentang amalan kerohanian..Sebelum nie..sunat tahajud bukan amalan harian saya..begitu juga dengan sunat dhuha..memang tak kuat untuk buat..Tapi setelah bersama bisnes shaklee..bersama group yang yang sentiasa mengingatkan tentang amalan kerohanian..ada Masterchecklist lagi..tinggal nak buat dan tak nak je apa yang ada dalam tue..alhamdulillah..saya jadikan sunat tahajud..sunat dhuha amalan harian..bukan saja dapat jemput rezeki..tapi menenangkan hati..

Bukanlah tujuan saya untuk menunjuk-nunjuk,.. tapi lebih kepada berkongsi agar memberi manfaat kepada kita semua..amalan rohani untuk  'melatih jiwa' itu adalah perintah agama..lakukannya dan lihat perkembangan jiwa kita selepas itu…mungkin mendatangkan kesan yang baik dalam kehidupan seharian kita…Apa yang penting..kita sasarkan apa yang kita mahu..berusaha secara konsisten sehingga mencapainya dan berdoa dengan sesungguhnya…

 Ukhwah  

Walaupun bisnes shaklee ini adalah bisnes secara online..dan mak shaklee nun jauh di semenanjung..tapi hubungan tue rasa macam rapat sangat..rasa macam dah kenal lama..even dengan ahli-ahli bisnes lain yang dalam satu group...macam adik beradik..saling bantu membantu untuk berjaya..leader-leader yang dah berjaya tak lokek untuk berkongsi ilmu dengan berbagai-bagai cara..webinar..sharing dalam group..online coaching..semuanya ada..terpulang pada diri kita untuk ambil segala peluang yang ada...perlu ada kemahuan yang kuat..sebab mereka tak pernah PAKSA pun untuk kita ikut..mereka hanya sebagai "guide" kita untuk berjaya...inshaAllah...

Nie Mak Shaklee Saya tengah coaching - datang Sarawak lagi tue :)
 ♥ Dapat Memberi

Mula-mula join shaklee tak berniat pun untuk buat bisnes..selepas bulan pertama..saya dapat bonus rm30++..bulan kedua dan ketiga dapat lagi rmxxx..3 angka tue..dengan 3 angka tue saya dapat beli mainan untuk anak-anak..terpancar keseronokan pada wajah anak-anak bila mak belikan mainan..dalam hati mula pasang niat untuk terus sharing tentang shaklee..bisnes baik..produk baik..niat yang baik..tak salah untuk diteruskan..

Alhamdulillah..bulan ke 4 saya dapat bonus 4 angka dan naik rank supervisor..Mak Shaklee selalu ingatkan ..bonus walaupun sedikit...jangan lupa sedekah..zakat..inshaAllah..lebih berkat..dengan bonus shaklee juga saya dapat bagi pada mak..dapat bantu suami tambah pendapatan keluarga..dapat hulurkan zakat dan sedekah..syukur sangat-sangat...bonus 4 angka meningkat setiap bulan...malah melebihi gaji bulanan saya..keperluan anak-anak..suami dan diri saya sendiri sedikit sebanyak dapat dipenuhi..inshaAllah..saya akan terus memberi dan menghulurkan kepada yang memerlukan...semoga niat suci di redhai oleh Allah S.w.t..

Sekiranya anda juga berminat bersama kami dalam bisnes Shaklee..
jangan segan2 untuk menghubungi saya..saya akan membantu yang termampu..
inshaAllah...


Your Shaklee Independent Distributor

Salmiah Othman

 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di   
Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga..

No comments:

Post a Comment