Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Saturday, 13 September 2014

Kebaikan Dan Manfaat Vita C Plus Sustained Release Berbanding Jenama Lain

Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu semua… 

Petang nie nak cerita sedikit tentang kebaikan dan manfaat vita c Plus Shaklee..
Mesti ramai yang biasa ambil Vita c..Vita c ada macam2 brand kan ?..Tapi pilihan saya tetap pada Vita c Plus Shaklee..kenapa?? haa..ada beza..nak tahu teruskan membaca…

Saya biasa ambil 1bj sehari untuk kulit...
Kalau demam boleh ambil 2 biji sehari...ambil lepas breakfast..
Patahkan dulu vitamin C tu sebelum ditelan...Kenapa nak kena patahkan ??
Sebab dengan patahkan tablet ni boleh mempercepatkan penyerapan Vitamin C sebab Vitamin C Shaklee ni kan sustained release..( Maksudnya ia dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam badan )...Tapi kalau demam...selesema...batuk... badan kita perlukan lebih Vitamin C dari biasa dan perlukan ianya cepat... Jadi..bila kita patahkan.. ia akan terus masuk ke dalam tubuh...


Manfaat Utama Vitamin C

1) Membentuk Kolagen
Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

2) Memperbaiki Simptom Pendarahan 
Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

3) Peningkatan Sistem Imun 
Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.

4) Memerangi kanser 
Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan Sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

5) Mencantikkan Kulit 
Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

6) Memperbaiki Insomnia 
Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.

7) Mengekalkan kolestrol sihat
Ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Antara simptom kekurangan Vitamin C :

Mudah tertekan / Stress – sering letih dan lemah
Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar
Luka yang lambat sembuh
Mudah selsema / bersin
Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)
Mudah dapat ulser
Mudah demam / antibodi tak kuat
Gusi berdarah
Salur darah mengecil
Sakit sendi
Tanda lebam pada badan weight loss (bukan kurus sihat tp kurus yang tak sihat, lemah dan kusam)

Perbezaan Shaklee (dengan Vitamin C yang ada di pasaran)

1) Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.

2) Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.

3) Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7biji setengah oren.

4) Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg..Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C..(elak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dr cepat teroksida dan merosakkan sel)

5) Ada dalam bentuk yang boleh dikunyah

6) Tiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan dilepaskan kedalam system tubuh secara perlahan mengikut keperluan.

Ingin dapatkan Vitamin C Shaklee..boleh hubungi saya..atau order secara online di link di bawah...

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=4f7a60f5b11570565d67df2d0c4135c7




 Atau hubungi saya :)

Your Shaklee Independent Distributor

Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com
Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di   
Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga..


No comments:

Post a Comment