Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Sunday, 17 May 2015

Pengedar Shaklee Kuching : Kenapa Anda Perlu Pilih Saya Sebagai Mentor Anda !!!

Assalamualaikum dan salam sayang kepada semua pengunjung setia blog Mamaanis…


Kenapa anda perlu pilih saya sebagai Mentor anda?? Tajuk entry petang nie..Hehe..ok..Dalam buat apa pun perkara terutamanya bila kita nak mula buat sesuatu perkara yang "baru" kita memang perlukan tunjuk ajar dan guide line dari orang2 yang berpengalaman ataupun "Mentor"….Tanpa tunjuk ajar dari mentor dah tentu kita tiada hala tuju yang betulkan? So bagi anda yang baru berjinak2 nak memulakan bisnes terutamanya bisnes Shaklee …anda kena cari mentor @ upline yang boleh beri tunjuk ajar segalanya tentang bisnes Shaklee nie… Tak kisah la tentang apa pun… tentang produk ke tentang sales ke… macamana nak tingkatkan sales… tips2 dan banyak lagi…Penting semua tue kalau nak maju dalam bisnes…

  
Jadi..saya listkan di sini kenapa anda semua perlu pilih saya sebagai mentor ???

1. Saya telah berjaya menjana income 4 angka setiap bulan.

Alhamdulillah..pendapatan saya bersama Shaklee telah mencecah 4 angka sebulan..Bulan pertama bermula dengan 2 angka & bulan kedua saya berjaya mendapat bonus 3 angka. Masuk bulan ke 4 saja income saya telah mencecah 4 angka… sampai la sekarang nie… Bagaimana saya boleh dapat income 4 angka dengan mudah? Haa..yang ni rahsia..sebab anda kena register dengan saya dulu dan jadi anak bisnes saya… dan saya akan bagi tahu rahsianya (yang nie hanya untuk yang betul2 nak bisnes dan Berjaya ok) ….

2. Saya ada tips bagaimana nak menjana income dengan Shaklee

Cerita pasal tips… Saya memang banyak tips yang boleh di kongsikan bersama dengan anak2 bisnes saya... terutama bagi yang serius berbisnes…saya ulang..yang serius nak bisnes sahaja !!  Kalau anda nak tahu tips2 sangat penting untuk kita melangkah & berjaya dalam bisnes yang kita nak buat… Salah satu tips yang saya boleh kongsi kat sini bagaimana nak sharing @ promote produk ..nak cerita kebaikan produk..iaitu tips “hardsell & softsell”…haaa yang nie tak boleh cerita lebih2..kalau nak tahu lebih lanjut boleh hubungi saya k... Banyak lagi tips2 yang saya boleh kongsi kalau anda dah jadi "Family" saya dalam bisnes Shaklee…

3. Saya mempunyai komitmen yang tinggi dalam bisness Shaklee

Bila sebut pasal komitmen..ramai yang kata tak sanggup nak bagi komitmen..mana nak buat kerja hakiki lagi..kerja rumah lagi..nak baut sharing..nak ikut kelas coaching lagi..fuhh..banyak tu nak buat..Tapi dalam bisnes Shaklee..komitmen sangat penting kalau nak berjaya…Saya juga adalah isteri dan ibu yang bekerjaya….keluar rumah seawall 5.30 pagi..sampai rumah jam 6.00 petang..bila pulak masa nak buat bisnes Shaklee nie..?? Dalam sehari saya memang ada bagi masa untuk Shaklee..saya masih boleh fokus dengan bisnes Shaklee saya walau sibuk mana..boleh cari masa di celah2 masa..Saya masih ada masa coaching dengan anak2 bisnes… Sharing tips2 dengan anak bisnes.. follow up dengan customer…Bekerja bukan satu alasan bagi saya untuk dapatkan side income 4 angka sebulan…kalau nak tahu bagaimana saya lakukannya? Contact saya.. Kita boleh bual panjang…J

4. Saya mempunyai banyak tips tentang ibu menyusu @ penyusuan susu ibu
Dalam berbisnes kita perlu banyak tips2 untuk kita beri pada customer kita.
Berdasarkan pengalaman saya bersama dengan set ibu menyusu Shaklee…banyak lagi tips2 tentang penyusuan yang saya share dalam blog…Apa saja tips2 yang saya tahu saya akan apply & guide untuk anak2 bisnes & customer saya….

Saya sebagai pengedar shaklee @ mentor kepada anak2 bisnes saya dah tentu saya perlu ada banyak ilmu tentang produk Shaklee… So bila anak2 bisnes tanya macam2 @ customer tanya itu ini saya boleh menjawab dengan tenang memberi maklumat yang tepat….Sebab saya dah sediakan diri dengan banyak ilmu tentang produk Shaklee…Dari mana pulak saya tahu semua tentang Shaklee nie?  Mesti la dari kelas2..online coaching bersama mentor saya…rajin study tentang produk dan rajin membaca tentang Shaklee & suplemen. 

5. Saya mempunyai Team Shaklee yang HEBAT

Saya juga mempunyai Team @ "Keluarga" Shaklee yang hebat!...Hebat dari pelbagai aspek… Dari aspek ilmu tentang produk… ilmu tentang bisnes… dan kemesraan antara upline & downline…. Hubungan kami dalam keluarga Shaklee bukan sekadar upline & downline saja malah lebih dari itu….banyak sangat perkongsian bersama mentor2 shaklee yang hebat2… Saya juga mempunyai team sokongan dari GROUP BONDA E-DAGANG, OSF dan I-REACH yang mana di terajui oleh  "Mak" dan " Nany " saya (Bonda Adilah Manaf, Mamarin & juga Master Lina Noh) . Mereka adalah mentor yang hebat dimana mereka sentiasa memberi semangat kepada kami "anak2" mereka yang ingin serius & berjaya dalam Shaklee,. Dan saya sebagai anak & cucu mereka dah tentu saya juga ingin menjadi hebat seperti mereka…Paling seronok kami sentiasa berkongsi ilmu di "alam maya" @ online saja. Kalau ada event2 yang di anjurkan barulah kami berpeluang berkumpul bersama…Memang best!!!

Ok..kalau anda nak join bisnes Shaklee dan ingin mencari Mentor yang boleh membimbing anda.. saya la orangnya…. hubungi saya bila2 masa & inshaa Allah…saya akan bantu anda !!!


Selalu kita rasa :

tak layak
tak mampu
tak bersedia
Tapi, tahukah korang...boleh berdosa/bersalah kalau terdetik rasa macam tue… Kenapa? Nak tahu…sila tonton sharing dalam video ini…

Your Shaklee Independent Distributor

Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee
di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga:)



No comments:

Post a Comment