Harga Vivix Mahal?? : Setanding Dengan Khasiatnya

18:38 0 Comments A+ a-

Rm475 sebotol..
Haaa..!!!

Mahal kan ?? memang mahal tetapi mahal lagi kesihatan kita kan..?

Taaapiii bila difikirkan balik dengan kebaikan yang ada pada #Vivix nie sangat berbaloi dengan harga..dengan khasiatnya yg melimpah ruah..hanya ambil 1 sudu teh je sehari..


Walaupun mahal..tapi ramai je yang memborong sirap shaklee nie..sebab #Vivix ni all in ONE supplemen..
  • Untuk kecantikan kulit..awet muda..badan yang langsing..
  • Menyokong kesihatan kardiovaskular..sendi dan otak..
  • Immune booster..tenaga & kesihatan berpanjangan...
Kalau dah ambil Vivix nie..nak maintain dengan vivix saja pun dah ok as a daily supplemen..yang lain2 boleh ambil ikut keperluan & bajet..

Korang nak tau kenapa Vivix mahal?

Sudah tentulah pada ramuan & kandungan di dalam Vivix...
Ada 4 ramuan utama yang hebat di dalam Vivix nie iaitu:

Anggur Muscadine


Anggur nie bukan sebarang anggur..takde jual kat supermarket atau kedai buah tepi jalan. Sebiji anggur muscadine ni pun harganya dah RM100 sebiji tau bukan sekilo...

Anggur hebat ini adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi ciptaan ALLAH yg mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser.. anti-virus & anti-bakteria...

Anggur muscadine dan bijinya adalah salah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti radang...Jika dibandingkan dengan anggur lain..ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan...

Purple Carrot



Sumber terbaik Vitamin A dan mengandungi phytochemical termasukla carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab. Anthocyanins bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob dan anti-carcinogen yang juga berupaya mengurangkan risiko #penyakit jantung dan #kanser.
Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak dalam semua carrot termasuklah purple carrot..Ia bertanggungjawab mengurangkan risiko penyakit #diabetes.

Elderberry


Berry yang bertaraf premium high class kalau dalam salasilah keluarga berry...Elderberry merupakan buah yang popular dan telah lama digunakan dalam perubatan tradisional.

Antara manfaat yang sangat penting dari elderberry :

  • Kemampuannya untuk mencegah dan mengubati kanser...Fakta ini dikaitkan dengan antioksidan yang terkandung di dalamnya
  • Meningkatkan sistem imunisasi tubuh serta sangat membantu dalam mengubati penyakit AIDS dan kanser 
  • Berupaya untuk menurunkan kadar kolesterol untuk mencegah penyakit jantung
  • Membantu mengatasi dan merawat masalah diabetes
  • Meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal
Polygonum Cuspidatum


Sejenis tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia, juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Polygonum Cuspidatum atau Knotweed Jepun ni adalah sumber komersial Resveratrol.

Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak manfaat untuk kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplement anti penuaan. Kesimpulan dari ujian demi ujian menunjukkan resveratrol di dalamnya membantu melambatkan proses penuaan, merendah kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan...

Kalau dgn sebotol kesihatan bertambah baik.. instead of korang kena ulang alik pergi hospital..kena jumpa specialist..kena pergi operate..tak ke perlu keluarkan duit ribu riban...So Vivix ni sangatlah berbaloi untuk kesihatan kita..setanding dengan harganya..

Saya memang mengesyorkan #VivixShaklee untuk sesiapa saja yg pentingkan kecantikan.. kesihatan dan kecergasan...Lebih2 lagi jika korang atau ahli keluarga ada menghadapi masalah kesihatan...Highly recommended!!!

Testimoni  

 
 
Untuk order dan sebarang pertanyaan...
Hubungi saya segera:
Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com
Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)
 

Vitamin Shaklee Yang Menjadi Kegemaran Anak-Anak Saya & Wajib Ada Stock Di Rumah

22:58 0 Comments A+ a-

Semenjak 3 tahun lepas..
Nie lah vitamin shaklee kegemaran anak-anak saya..
Memang stock wajib ada d rumah...


Mealshakes
Omega Guard
Top up lagi dengan #Nutriferon #chewC



Mesti ada ibu2 dan bapa2 di luar sana yang berdepan dengan anak2 yang mempunyai masalah2 seperti di bawah :

1) Susah nak makan…picky eater
2) Asyik demam2..selesema..batuk2..
3) Dalam sebulan pasti jenguk klinik..
4) Asma..
5) Anak alergik..alahan..
6) Anak sembelit..

Mesti risau kan ??
Jadi..saya memang rekemen kan set kanak2 shaklee nie utk ibu2..bapa2 di luar sana..inshaAllah..sangat2 membantu..

Meh nak share bagaimana anak2 saya ambil vitamin2 nie :

  • Senang je nak bagi dieorang makan vitamin2 nie..Mealshakes nie setahun ke atas boleh minum..dalam bentuk serbuk..macam susu tepung..1 sudu kecil je setiap hari..boleh campur dalam susu atau air minuman anak..rasa pun sedap..macam susu perisa vanilla..anak2 saya memang suka..
  • Omega nie pulak dalam bentuk kapsul..2 tahun keatas dah boleh ambil..kalo anak2 yang masih belum pandai telan atau kunyah..boleh cucuk sikit dan titiskan dalam susu atau makanan anak2..kalo anak dah besar..boleh kunyah atau telan macam tue je..anak saya hari2 mintak Omega..terus masuk mulut..siap kunyah cam tue je..macam chewing gum..
  • Chewable vita c nie pulak..rasa masam2 manis..anak2 4 tahun ke atas dah boleh ambil..rasa macam makan gula2 je sebab boleh dikunyah2..kalo anak saya..satu tu x cukup..mesti nak lagi..
Suplemen shaklee untuk anak2 nie diperkaya dengan vitamin2 & mineral tambahan yg diperlukan oleh badan & sgt2 memudahkan ibu2 untuk memastikan anak2 dibekalkan dengan nutrien lengkap sehari-hari!...

Jadi..Ibu2..Bapa2...jangan tunggu lagi..
Jika anda tercari2 vitamin untuk anak2
Cubalah #SetKanak2Shaklee



Hubungi saya segera:
Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com
Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)
#tsunamishaklee
#shakleeeffect
#liveamazing
#2wave
#shakleekuching
#shakleekotasamarahan
#pengedarshaklee
#shakleesarawak

Tips Berjimat Cermat Untuk Masa Depan

22:40 0 Comments A+ a-

"Sediakan Payung Sebelum Hujan"


Amalan berjimat cermat satu amalan yang mulia... dan harus dipraktikkan oleh kita semua...lebih2 lagi dalam keadaan ekonomi & harga barang yang semakin meningkat dari tahun ke tahun...so..jangan lah boros ketika berbelanja...hihi peringatan untuk diri saya sendiri juga..Sebab bukan mudah nak memupuk sikap berjimat cermat dalam dalam diri kita nie..apatah lagi bila tengok barang tu..barang nie..semua nak beli..


Jadi..saya nak ajak kawan2 semua mengamalkan sikap mulia ini iaitu dengan menanamkan sikap rajin menabung....untuk masa depan....
Mak ayah boleh galakkan anak2 dari kecil lagi untuk menabung.. bak kata pepatah "melentur buluh biarlah dari rebungnya " ...didik anak2 untuk mempunyai tabungan sendiri di rumah..cth menabung wang lebihan belanja sekolah dan gunakan simpanan dieorg utk beli barangan keperluan saja...

Mak ayah juga boleh buka akaun simpanan anak2 di bank2...Hasil dari simpanan nanti dapatlah digunakan untuk keperluan masa depan anak2...yang lebih terjamin...
Lagi satu...sebelum nak beli barang..rancang terlebih dahulu..listkan barang2 yang nak d beli...untuk mengelakkan sebarang pembaziran dan belilah barangan mengikut keperluan... bukan ikut nafsu...ingat satu peribahasa nie... beringat sebelum terkena....berjimat sebelum habis..

Sedikit tip untuk berjimat cermat nak urus kewangan sebagai panduan kita bersama

1) Sediakan bajet kewangan keluarga

Ukurlah baju di badan sendiri. Elakkan berbelanja di luar kemampuan..Utamakan yang perlu utk keperluan keluarga.

2) Merancang kewangan untuk masa depan

Sediakan payung sebelum hujan. Wujudkan simpanan tetap atau tabungan untuk masa depan atau kecemasan. Boleh juga membuat simpanan dalam skim takaful yang memberikan manfaat perlindungan yang tidak kita dapati dengan simpanan biasa. Bagi mereka yang berminat dengan amanah saham, pilihlah yang terbaik untuk membuat pelaburan.

3) Masak sendiri d rumah

Kurangkan makan di kedai. Ini lebih jimat... terutama bagi keluarga yang ramai. Air tangan ibu atau isteri akan mengikat kasih sayang antara keluarga serta lebih terjaga kebersihannya....

4) Bawa bekal ke pejabat @ sekolah..

Bagi yg berkesempatan...amalkan membawa bekal ke pejabat...anak2 pun boleh bawa bekal ke sekolah...Dengan cara ini kita dapat berjimat paling kurang RM3 sehari...boleh jimat duit & simpan untuk time2 kecemasan...

5) Buat Side Income

Boleh jana pendapatan sampingan utk tambah pendapatan...cari bisnes yang mudah dan senang..tak perlu modal yang besar utk mula..hasil berbisnes boleh simpan untuk masa2 perlu... Kalau nak join bisnes shaklee boleh sertai saya...

Semoga bermanfaat utk semua...sama2 kita amalkan sikap berjimat cermat utk masa depan...Belum buat simpanan??? Jom mulakan dari sekarang !!!

Your Biz Mentor :)
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com
Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)


Dah Makan Sayur Tak Perlu Ambil Suplemen

21:44 0 Comments A+ a-

"Saya sihat..saya tak perlu makan suplemen setiap hari "..
"Tak perlulah makan suplemen-suplemen ni..makan sayur-sayuran & buah-buahan tu pun dah cukup..ada vitamin jugak.."



Biasa dengar kan kata-kata di atas ?? 
Nak ambil suplemen @ tak adalah pilihan kita sendiri...Tapiii...!!!

Saya nak share di sini..dalam keadaan tertentu.. tubuh kita memerlukan jumlah vitamin yang lebih tinggi dari pengambilan makanan kita seharian...Contohnya kuantiti vitamin E dan Vitamin C yang kita perolehi dari makanan seharian..tidak mencukupi untuk membantu tubuh kita terhadap penyakit dan melindungi sistem imun badan kita...

Dan disebabkan kekurangan nutrisi dan kurangnya keperluan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh kita setiap hari kita mudah rasa letih..mengantuk..tak bermaya..
Sebab tu walaupun kita rasa dah cukup vitamin dengan makan buah & sayur2..tapi kita perlu top up dengan pengambilan suplemen juga..

Kita tak tau sayuran yg diambil mungkin terjejas @ tercemar kerana disembur racun perosak..
Penggunaan racun perosak secara berlebihan kepada tanaman mendatangkan kesan bahaya kepada sayur-sayuran yang kita makan...

Kebanyakkan sayuran d pasaran kini ditanam secara bukan organik dan menggunakan racun perosak yang merbahaya..semburan menggunakan bahan kimia bagi mengekalkan kesegaran sayur-sayuran...kita digalakkan memilih sayuran yg ditanam secara organik kerana penanaman secara organik lebih selamat dan terjamin kualitinya walaupun harganya lebih mahal berbanding sayur-sayuran lain di pasaran...


Cek kebaikan sayur organik :

1) Gizi yg lebih tinggi

Mengikut kajian dan penelitian saintis dari Eropah..buah-buahan dan sayur-sayuran organik memiliki 50% lebih banyak antioksida yang berupaya menurunkan risiko kanser dan penyakit jantung...Pengambilan makanan organik juga mampu meningkatkan sistem imunisasi di samping membuatkan tidur lebih lena.

2) Rasanya Yang Lebih Lazat

Sayur-sayuran organik memiliki rasa yang lebih enak daripada sayur bukan organik...
Saya juga penggemar sayur...tapi dalam masa yang sama sy tetap juga makan suplemen...saya ambil suplemen shaklee..sebabnya bila kita makan suplemen seperti vitamin C..nutriferon & B complex dapat meningkatkan tahap kesihatan..tingkatkan sistem imun & sukar dijangkiti penyakit...

Pengambilan suplemen juga dapat membantu mencegah tubuh kita dari pelbagai penyakit kritikal & sekaligus membantu untuk menghindari penyakit merbahaya seperti sakit jantung.. kanser..diabetis...arthritis dan sebagainya...

Jadi..
Sayur kena makan..
Supplemen pun kena ambil...

Sebabnya belum tentu kita mampu konsisten makan sayur hari2 dengan kuantiti yang cukup.. & belum tentu sayur yang kita makan tu organik...

Pilih vitamin shaklee..semulajadi..selamat..
Berminat mencuba vitamin shaklee ??

 

Hubungi saya segera:
Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com
Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)