Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Monday, 10 October 2016

Atasi Masalah Jerawat Yang Buat Kita Hilang Keyakinan Diri Dengan Set Jerawat Shaklee

Siapa yang suka memiliki kulit berjerawat? Mesti semua nak kulit bebas jerawat..halus..mulus gebu..kan ?? Jerawat satu masalah kulit yang boleh menyebabkan kita kurang keyakinan diri terutamanya bagi kaum wanita..

Apabila naiknya jerawat kat muka ..mulalah kita cari ikhtiar untuk hilangkan jerawat.. ada yang pegi facial di salon atau klinik kecantikan ternama hingga membeli produk-produk untuk menghilangkan jerawat. Terdapat bermacam jenis produk di pasaran untuk menghilangkan jerawat namun jerawat masih sukar dikawal malah mungkin meninggalkan kesan parut jerawat...

Jom ketahui 3 punca utama masalah jerawat
1) Masalah Ketidakstabilan Hormon

Tahukah anda, 67.5 % individu yang berusia 15 sehingga 28 tahun mengalami ketidakstabilan hormon. Hormon yang tidak stabil akan menyebabkan hormon libido meningkat (hormon yang menyebabkan tumbuh jerawat). 

Peningkatan hormon libido akan menganggu proses penghasilan minyak pada kalenjar wajah dan menyebabkan aliran darah pada wajah tersumbat sehingga lemak pada lapisan kulit wajah tidak dapat dibuang sehingga terbentuknya jerawat.

2) Badan Banyak Toksin

Tahukah anda, toxin yang banyak dalam badan akan cuba keluar melalui liang-liang pori pada wajah dan badan manusia. Oleh itu, apabila badan banyak toksin, ia akan keluar dan menjadi jerawat. Sebab itulah ramai yang mempunyai jerawat pada bahagian belakang. Wajah apatah lagi...

3) Penghasilan Minyak Berlebihan Pada Wajah

Tahukah anda, minyak berlebihan pada wajah juga menjadi punca utama jerawat? Penghasilan minyak berlebihan akan bercampur dengan kotoran pada luar wajah menyebabkan ia sukar dibersihkan dan menjadi faktor pembentukan jerawat yang cepat?


Jom kita lihat dulu video ini..Puan Norfarizan yang mengalami masalah jerawat yang teruk di muka...



Antara produk yang diamalkan oleh Puan Norfarizan di atas adalah:


Vita E diperbuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum, semua memang maklum kedua-duanya memang kaya dengan vitamin E. Ia juga mengandungi ekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol serta digabung dengan 8 jenis vitamin E iaitu alpha, beta, gama, delta. Bukan nak kata kan, tapi sebab itu Vita E daripada Shaklee adalah vitamin E yang paling lengkap di pasaran.

Vita E juga mengandungi 10mg selenium semulajadi. Sebagaimana maklum, selenium berfungsi membantu tubuh kita menyerap Vita E di samping memelihara membran sel, sel darah merah dan tisu otot. Selenium juga membantu menyahtoksik secara semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti oksida, selain melindungi fungsi retina.

Pakar nutrisi menyarankan pengambilan Vita E dilengkapkan dengan vitamin ACE (A, C dan E) untuk menentang radikal bebas.


Vita C berfungsi untuk merawat jerawat dengan 2 cara utama:

Berfungsi sebagai antioksidan, Vita C melawan radikal bebas yang berbahaya dan mengurangkan keasidan dalam badan.

Untuk mengelakkan tindak balas radikal bebas ini yang membawa kepada jerawat, vitamin c boleh membantu menyerap radikal bebas sebelum ia merosakkan kulit.
Ini sekaligus melindungi dan menghalang pembentukan luka pada jerawat. Vita C juga menyumbang kepada sintesis kolagen.


Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.

Collagen Powder shaklee bantu rawati kulit berjerawat
Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu (melalui ujian klinikal)


Gla Complex berfungsi dalam menghilangkan jerawat dan parut dengan berkesan tanpa kesan sampingan, antaranya:

Memperlahankan proses penuaan
Memberikan tone kepada uterus untuk kulit lebih muda
Membantu mengurangkan inflamasi kulit, masalah ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan dan kurap.
Membetulkan hormon
Sangat sesuai untuk mereka yang memiliki kulit jerawat batu.


Selain aspek dalaman, untuk merawat jerawat perlulah juga menjaga luaran, iaitu kulit luaran kita. Ini kerana luaran inilah yang paling banyak terdedah kepada tekanan daripada luar seperti radikal bebas dan cahaya matahari.



Set Penjagaan Kulit Nutriwhite
Kandungan Vitamin C aktif yang terdapat di dalam NutriWhite berfungsi memutihkan dan melicinkan permukaan kulit agar lebih gebu dan bersinar. Nutriwhite dihasilkan khusus dan sesuai untuk orang Asia yang mempunyai kulit yang tidak sensitif dan berjerawat.


Testimoni-testimoni Masalah Jerawat dengan Set Shaklee







Alhamdulillah ramai yang dah rasa kesan baik daripada vitamin-vitamin Shaklee yang boleh membantu menyihatkan dan mencantikkan kulit...kesannya Kulit makin gebu, kulit makin cerah, tona kulit sekata, kulit makin lembut, parut hilang, kulit kusam dah takde, jerawat hilang dan banyak lagi. Kena sabar, konsisten dan disiplin amalkan vitamin inshaAllah memang akan nampak hasilnya...

Yang penting...vitamin Shaklee tidak memberi kesan mudarat, kesan jangka panjang dan selamat sebab bebas daripada bahan kimia bahaya! Kalau anda ada masalah macam mereka-mereka di atas...boleh lah mencuba set vitamin untuk masalah kulit berjerawat ataupun set kecantikan kulit di atas..:)



Untuk order dan sebarang pertanyaan...
Hubungi saya segera:

Your Shaklee Independent Distributor

Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

No comments:

Post a Comment