Hobi Membaca Buku Di Waktu Lapang Boleh Tambah Ilmu

22:20 0 Comments A+ a-

Alhamdulillah...
Pagi yg cerah...syukur masih diberi nafas menghirup udara segar rahmat dr Nya..

Hari minggu nie kite nak cita pasal hobi..hobi saya membaca buku...Nak kata membaca sepanjang masa tu xlah jugak..Bila ada masa lapang & terluang...Time2 free nie dapat la menyempat mentelaah buku2..menambah ilmu..x gitew kawan2...




Biasa saya letak buku-buku dalam kereta jugak..time menunggu anak-anak balik sekolah..time terawal datang ofis..sempat la nak baca satu dua mukasurat dalam kereta.

Saya lebih suka baca buku yang berunsurkan motivasi...bukan saja tambah ilmu tetapi jugak menjadi pendorong untuk saya sendiri...cari sumber inspirasi macam tu la lebih kurang...

"Membaca amalan mulia...Membaca Jambatan Ilmu "...

Jom la share hobi kawan-kawan pulak..mesti best2 hobi2 kawan2 kite nie..sharing di hari minggu...

Untuk order dan sebarang pertanyaan...

Hubungi saya segera:

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

#tsunamishaklee
#liveamazing
#shakleeffect
#ptsteam2
#2wave
#shakleekuching

Sihat Tanpa Vitamin Sintetik : Shaklee Bantu Ubah Gaya Hidup Yang Sihat Dan Selamat

21:38 2 Comments A+ a-

Dulu demam -->> cari panadol
Sekarang No No No...

Batuk -->> Omega Guard
Selesema
-->> Vita c 
Pening -->> B Complex & Vita C

Untuk anak-anak :
Batuk
-->> Omega Guard + mealshakes
Selesema..demam
-->> Nutriferon

Stok2 nie mesti ada kat rumah..tambah2 Omega & nutriferon..anak2 memang suka...kalau demam & batuk..alhamdulillah..x lama..cepat recover..

Sebelum kenal shaklee memang selalu la ke klinik..bila anak2 x sihat..asbab cari produk untuk anak2 jugalah makanya saya kini menjadi pengedar shaklee yang aktif ..set kanak2shaklee really2 rekemen untuk ibu2 yang alami masalah anak kerap demam..batuk & selesema..
Sambil amalkan shaklee nie..sambil2 tambah pendapatan..bonus bershaklee boleh top up vitamin sekeluarga..best kan??

Bonus pulak dapat tengah2 bulan..bolehlah topup barang2 dapur ke..maklumlah dgn ekonomi skrg..semua barang naik harga..semua perlu duit..dngan bonus cekli nie jugak dapat la reward utk diri..keluarga..anak2..kalau dulu x banyak dapat spend utk bawak anak2 jalan2..nak beli mainan ke..alhamdulillah sekarang dah boleh buat..haa..camtu..


Nampak kan SHAKLEE boleh bantu ubah GAYA HIDUP kita...
Jadi..sapa yang nak tambah side income tue...inshaAllah shaklee boleh bantu..saya akan guide anda..

P/s ---->>>  Amalkan gaya hidup sihat tanpa vitamin sintetik..cari yg semulajadi ok !
Apa2 pun semua bergantung pada diri kita...kita berhak utk tingkatkan kesihatan diri & insan2 tersayang..paling penting kita usaha..berdoa & tawakal..semoga Allah kurniakan kesihatan yg baik2 saja untuk kita semua...aamin..

Untuk dapatkan vitamin semulajadi shaklee yang bermutu tinggi nie..boleh hubungi saya k..
 
 
Untuk order dan sebarang pertanyaan...
Hubungi saya segera:
Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com
Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

*gambarsekadarhiasan 

Perubahan Dalam Hidup Yang Dirasai Semenjak Bershaklee

19:25 3 Comments A+ a-

Shaklee lagi..pagi nie..
X habis2 cerita pasal cekli dia puan Salmiah Binti Othman nie..haha...its my passion..



Nak cite tentang SYUKUR..The Power Of Gratitude based on perubahan dalam hidup semenjak bershaklee...pertama2..syukur sangat2 bertemu dengan produk & bisnes shaklee nie..cari produk untuk anak pada mulanya then serasi utk seisi keluarga..kesihatan bertambah baik..alhamdulillah..

Ke2..bisnes nie banyak ajar saya bersyukur..tengah bulan dapat BONUS..dpt byk alhamdulillah..dapat sikit alhamdulillah...rezeki Allah bagi..dapat share dengan orang lain dengan bersedekah..walaupun sedekah kecik je..tetap syukur...dapat memberi..

Ke3..Saya lebih disiplin diri dalam beramal & beribadah..bila kita buat bisnes..ingat CEO kita adalah ALLAH...so..jaga hubungan dengan Allah..Allah pasti jaga hubungan kita dengan orang lain..especially customer kite..

Ke4..syukur dapat jumpa ramai orang..customer khususnya...berbagai ragam..saya dapat belajar dari pengalaman..bak kata pepatah pengalaman itu mendewasakan..customer order then cancel order..customer mintak harga murah..mana nak cover duit postage dan duit minyak akak lagi..hehe..semua nya mengajar erti sabar, tabah..let it go coz inshaAllah Allah will replace it dengan yang leeebih baik...

Syukur bertemu insan2 hebat yang berjaya..positif..yang sentiasa memberi inspirasi dalam group shaklee saya..dengan sendirinya kita pun dapat upgrade diri kita dengan ilmu..bukan hanya ilmu tentang bisnes..bahkan tentang banyak perkara lain...

Ke5..Rasa syukur & seronok sangat bila dapat tolong customer..dapat tolong selesaikan masalah dieorg..bila customer bagitau..alhamdulillah kak..period saya dah stabil lepas ambik Gla Complex..alhamdulillah kak..isteri saya hamil lepas ambil set kesuburan tue..terima kasih puan..set ibu berpantang shaklee memang membantu sy..dah x sembelit..lebih bertenaga..feedback2 nie bila kita terima..Allahu..syukur...rasa puas sangat dapat bantu orang lain..so semakin bersungguh2 nak orang2 diluar sana tahu kebaikan produk shaklee...

Kalau nak tulis tentang shaklee memang x kan habis..cukup setakat nie dulu..hihi..harap kawan2 x jemu la membaca entry-entry saya..
P/s : Jadikan dirimu pohon yang rendang dimana insan lain dapat berteduh..inshaAllah...



Untuk order dan sebarang pertanyaan...
Hubungi saya segera:
Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com
Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

#tsunamishaklee

Kenapa Saya Pilih Shaklee Untuk Buat Bisnes?

18:53 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum..selamat pagi semua..semoga sihat-sihat hendakNya..
Pagi nie rasa nak share kenapa saya pilih #shaklee untuk buat bisnes?

Memang minat nak bisnes dulu2..tapi x tau nak buat bisness apa..asbab beli produk shaklee untuk anak2 & untuk saya sendiri masa tue masih menyusukanbaby haziq...Dari situlah bermula detiknya saya terus aktif menjadi pengedar shaklee...


1) Yang pertama pasti nya sebab PRODUK itu sendiri..saya memang puas hati selepas mengambil produk shaklee...serasi untuk saya & keluarga...
Banyak shaklee effect shaklee saya & keluarga yang saya share dalam blog kesayangan saya nie..

2) Produk shaklee terbukti selamat..berkesan & semulajadi..shaklee adalah satu2 nya vitamin yg ada #landmarkstudy..berjuta2 shaklee habiskan utk buat kajian bagi menghasilkan produk yg berkualiti...
3) Bisnes shaklee x perlu bukak kedai..boleh simpan stock d rumah & kebanyakkan order secara online je melalui web shaklee2u terus ke alamat customer...x payah pening2 fikir nak packing ke..

4) Dapat raaaamai kawan..customer..upline..sideline..downline..walaupun ramai yang hanya kenal d alam maya..tapi ukhwah yang terjalin sangat erat macam dah kenal lama..

Alhamdulillah..dalam bisnes nie saya dipertemukan dengan mentor dan group yang betul...saling berkongsi knowledge tentang produk..marketing..& macam2 lagi..& saling support each other..

Amalan kerohanian amat dititikberatkan..Bisnes ini banyak mengajar saya erti rezeki..banyak mendidik saya untuk letakkan sepenuhnya pergantungan hanya kepada Allah...kerana sesungguhnya REZEKI itu drNYA...

TARGET ??? 

1) Semestinya nak FINANCIAL FREEDOM  
2) Nak kongsi sebanyak mungkin kebaikan produk shaklee dengan kawan2 & mereka di luar sana tentang produk shaklee..
3) InshaAllah nak capai rank tertinggi dalam shaklee iaitu MASTER COORDINATOR

Aamiin...
Terima kasih yang sudi baca sampai habis...
Doakan kejayaan saya ye kawan2....

Semoga kalian juga berjaya !!!!!!!!!

Untuk maklumat lanjut &
Free consultation

Your Shaklee Independent Distributor

Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com
Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

Aktiviti Cuti Sekolah : Lawatan Anak-Anak Ke VH Green Nature Park

20:47 0 Comments A+ a-

Aktiviti cuti sekolah yang pertama baru2 nie...
Lawatan di Vh Green Nature Park..
Mengenal spesis tumbuhan..
Mengenal binatang2..bagi binatang makan..seronok dieorang..
Dapat berkumpul bersama kawan2..
Riadah..keluar peluh..

Anak2 memang happy..siap pesan..nanti kalau bpk balik cuti..ajak bapak plk dtg sini..ok sayang..


Banyak lagi aktiviti time cuti nie yang boleh kita manfaatkan bersama anak2..
cthnya..buat hobi bersama ---> Ajak dieorg bersukan (bermain bola..badminton) baca al quran sama2.. ajak hafaz ayat2 lazim bersama...menonton filem kegemaran bersama.. membaca..melukis mewarna..yang buat kan mereka seronok dan happy sepanjang cuti sekolah...x lah boring je cuti2 anak2..dapat tingkatkan pengetahuan anak2 jugak..kan..??
Untuk gegirl ibu2 boleh la ajak mereka memasak..lipat baju..kemas rumah..time nie lah untuk mereka tolong ibu bapa..belajar berdikari..dan ada rasa tanggungjawab untuk berbakti dgn org tua..
Tunggu bapak @ Amrullah Reduan dapat balik cuti nanti kita balik kampung pulak..boleh lawat saudara mara kat kampung..ada rezeki kita g melancong ke..ye sayang2 mak..inshaAllah..

Testimoni Omega Guard : Mak Dan Ayah boleh Jalan Tanpa Sakit Kaki

20:38 4 Comments A+ a-

Happy kan bila org tua sihat..

" Alhamdulillah..lepas ambil Omega Guard, mak ayah dah boleh jalan tanpa rasa sakit2 kaki dah ...berat pun dah kurang " ....





Untuk mak dan ayah yang selalu sakit kaki..susah nak solat berdiri Omega Guard sangat la sesuai...Nak tau kenapa? Omega Guard bertindak sebagai pelincir di bahagian sendi badan kita dan bertindak mengurangkan reaksi keradangan dan juga masalah lenguh2. Perasan tak kalau kita susah nak bangun bahagian lutut akan keluarkan bunyi seolah-olah otot berlaga? Itu maksudnya otot kita kurang pelincir sehingga menyebabkan rasa sakit setiap kali nak bergerak...

Untuk mereka yang nak kurus pun sangat2 sesuai Omega Guard ni... Sebabnya Omega Guard ni tugasnya bakar lemak yang berlebihan dalam badan. Asid lemak Omega - 3 bantu badan bakar lemak dengan cara bertindak balas terhadap hormon yang dipanggil leptin (dalam bahasa yunani leptin bermaksud nipis). Leptin pula memberitahu otak untuk mengurangkan selera makan supaya kita dapat mengekalkan atau mengurangkan berat badan yang berlebihan. Metabolisme meningkat supaya pembakaran lemak lebih efektif. Lemak2 berlebihan dalam organ utama badan pun akan dikawal rapi.

Jangan tak tahu Omega Guard ni pun sesuai untuk mengawal dan menurunkan kolestrol dalam darah... Kandungan EPA dan DHA dalam Omega Guard membantu menurunkan kadar kolestrol "jahat"LDL dalam darah kita...

#Omegaguard minyak ikan terbaik..sesuai utk seisi keluarga...

Saya 1 family pun consume #Omegaguard.. Vitamin wajib dalam menu seharian...kalau anak2 demam @ batuk just bagi 1 bj omega sehari..batuk cepat hilang..

Cepatlah dapatkan omega guard anda hari nie !!!




Your Shaklee Independent Distributor

Salmiah Othman

 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di   
Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga..

#tsunamishaklee
#liveamazing
#redahje
#shakleeeffect