Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Wednesday, 23 November 2016

Set Vitamin Harian Favourite Saya


Me and my favourite set...

Kalau ekotkan semua vitamin shaklee nie saya suka..hihi..
tapi..petang nie saya nak share vitamin harian yang saya ambil..




Awal pagi bancuh Esp..
Then lepas breakfast ambik B complex + Vitamin C
Lepas lunch & dinner telan OmegaGuard & Alfalfa

Apa yang best nya set nie..

Kalau fikiran tengah stress telan je b comp nie..haha..maklumla supermom multitasking... fikiran pun tenang je...nak sentiasa bertenaga pun cari B complex..pening2 pun ambil b comp..inshaAllah sangat-sangat membantu...

Nak kulit nampak lembap dan kecutkan jerawat dimuka Vita C memang saya suggest untuk korang amalkan...Kalau rasa nak selsema Vita C memang sesuai...Antioksida terbaik untuk sistem pertahanan badan kita juga...

3 tahun lepas.. mula2 saya ambil Esp untuk memeriahkan dan memekatkan susu..sebab time tue masih menyusukan baby haziq..alhamdulillah..berjaya menyusukan baby haziq hingga 3 tahun..so..really2 rekemen untuk ibu menyusu...sekarang still consume..esp membekalkan sumber protein yang diperlukan oleh tubuh badan.. memang elok untuk kesihatan rambut & kulit..Nak nampak muka cerah sekata memang wajiblah ambil Esp nie...

#Alfalfa pula memang khas untuk kesihatan dalaman wanita...kiranya ala2 macam kacip fatimahlah fungsinya...Kalau badan berangin pun mmg bgus ambil alfalfa..sakit2 bdn pun boleh sebab bgus utk sendi dan urat...

#Omegaguard & alfalfa memang kawan baik untuk yang nak kurangkan berat bdn..sebab tue saya suka sangat 2 sekawan nie..badan still maintain..bagus utk masalah darah tinggi..kolestrol..jantung & banyak lagi kebaikannya..

Nak pilih vitamin..pilihlah yang selamat..berkualiti dan berkesan..yang penting semulajadi..ambil vitamin untuk menambahbaik tahap kesihatan..bukan untuk merawat..so..adalah lebih baik  "Mencegah dari merawat" betul tak ???



Nak try vitamin shaklee?? Boleh hubungi saya :)

Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)


No comments:

Post a Comment