Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Sunday, 13 November 2016

Tips Hilangkan Batuk Berkahak Dan Selesema Pada Kanak-Kanak

Nak kongsi tips petang nie...

Hilangkan batuk berkahak & selesema pada kanak2...

Kalau dengar anak2 batuk & selesema..tambah batuk berkahak..memang susah hati kan?..tengok anak tak dapat tidur kalau batuk dah mengganggu..kita pun xleh nk tidur..sebab berjaga risaukan anak..try petua nie..sapu minyak bwg putih ....

Cara nak buat sendiri minyak bwg putih (Garlic Oil) dirumah ...senang je :


1) Cucuk 2-3 ulas bawang putih dengan garpu dan bakar di atas api dapur sehingga nampak kekuningan..jgn bg hangus...

2) Letakkan bwg putih dalam piring & tuangkan minyak..biasa sy guna minyak zaitun...kalau xde minyak zaitun..minyak biasa @ minyak kelapa dara pun boleh..

3) Kemudian.. lenyek dan gaulkan bawang putih bersama minyak...lepas tu sapu kat bhgian dada..belakang betis..belakang bdn & tapak kaki...inshaAllah membantu melegakan...

Minyak ikan pun boleh bantu legakan batuk & kahak...biasa sy bg ank saya OmegaGuard Shaklee...kahak tu kan berlendir..jadi omega ni dapat bantu cairkan kahak 


Saya sangat sarankan Omegaguard sebagai ikhtiar untuk jaga yang tersayang...
Feel free to share ...



Untuk maklumat lanjut &
Free consultation

Your Shaklee Independent Distributor

Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com


Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

No comments:

Post a Comment