Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Thursday, 8 December 2016

Kenapa Ramai Yang Pilih Bisnes Online Pada Masa Sekarang ???

9 daripada 10 sumber rezeki adalah berniaga..
Tak kiralah perniagaan itu dibuat secara online @ offline..& kalau kita lihat trend pada masa sekarang ramai yang dah buat bisness secara online nie...


Agak-agaknya kenapa...??


Bagi saya sendiri yang buat bisnes online iaitu #bisnesshaklee..salah satunya adalah untuk tambah pendapatan...dengan kos sara hidup yang semakin meningkat dari tahun ke tahun..bisnes nie sangat2 membantu tahap kewangan kita...

Sambil guna produk...sambil jual produk..dapat bantu orang lain dapat manfaat yang sama..hanya dengan berkongsi dari hari ke hati…


Bisnes online nie tak perlukan modal yang tinggi.. medium blog..instagram & FB yang percuma..sudah cukup untuk menjadi platform memulakan perniagaan online..kos pengiklanan pun murah..x perlu keluarkan modal sampai beribu2..so risiko bisnes juga kecil..

Bisnes online boleh buat dimana2 saja..ada hp..tablet..intenet..x kira di mana kita berada boleh reply customer..boleh update iklan..24 hours tanpa henti...semuanya secara online..paling mudah..paling murah...

Tak perlu simpan stok..kalau perlu pun just simpan sedikit d rumah utk customer yg nak cepat..jadi x perlu nak sewa kedai..nak kluar duit untuk buka stokis or else...

Fleksibel time..boleh buat malam..hujung minggu..bagi yang bekerja yang buat bisnes online secara part time boleh boleh buat waktu rehat..waktu habis kerja..hujung minggu ke..semuanya mudah d hujung jari..

Sedikit tips utk yg nk buat bisnes online 

1) Cari produk yang mudah nak jual..paling mudah yang korang sendiri guna..jadi mudah nak share tentang produk..

2) Hadiri program@event tentang bisnes yang korang join..bukan saja dapat ilmu tapi juga dapat jumpa ramai mereka yang hebat2..dapat korek rahsia kejayaan mereka..

3) Cari mentor bisnes yang betul..jangan main tangkap muat je..ada mentor dalam bisnes boleh guide kita untuk buat yang terbaik...

Yang penting adalah keazaman..kesabaran..kesungguhan dan disiplin untuk nak benar-benar berjaya...!!!

Jika anda berminat untuk belajar buat bisnes secara online melalui Blog dan Facebook, InshaaAllah saya akan bantu anda untuk menjana 3-4 angka melalui Shaklee…Nak lebih dari 4 angka pun boleh sebab potensi bisnes Shaklee tersangatlah luas jika anda betul2 BUAT !!

Hubungi saya segera:
Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com
Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)


No comments:

Post a Comment