Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Monday, 12 December 2016

Target Saya Bersama Bisnes Shaklee Pada Tahun 2017

Kita manusia...
Hanya merancang..
Dan sebaik2 perancangan datangnya dari Allah s.w.t...



Tahun 2016 adalah tahun yang banyak meninggalkan kenangan untuk saya....suka..duka..pahit..masam..banyak yang telah saya lalui..dan alhamdulillah..sepanjang tahun 2016..saya diberikan kekuatan & semangat oleh Allah s.w.t untuk mengharungi segala dugaan & ujian dariNya dengan sabar dan tabah…

Hanya lebih kurang 2 minggu lagi kita bakal berada di tahun baru..tahun 2017..pejam celik..x terasa masa cepat berlalu..kalau tahun 2016 masih ada target yang belum tercapai..inshaAllah kita cuba lagi pada tahun depan...Next Target Pada Tahun 2017...


Tak Salah Berimpian kan ???

Target & matlamat tu sebenarnya amat penting untuk mendorong kita ke jalan yang betul..contohnya dalam buat bisnes..kita perlu kenalpasti apa yang ingin kita capai..dalam shaklee misalnya..kita target setiap bulan apa yang kita nak..nak naik rank..nak bonus brapa RM untuk bulan nie..nak bantu 20 orang yang ada penyakit dengan produk shaklee..& apa2 jelah yang kita nak target ...nak target untuk jangka masa panjang ke..contohnya nak dapat income 5-6 angka 3 tahun akan datang...inshaAllah…

Ok..berbalik pada target saya...bermula Januari 2017..saya nak buat saving Rm500 sebulan dengan bonus shaklee..saya sbenarnya bukan seorang yang berdisiplin dalam bab menyimpan nie..kalau simpan pun..bila tengok dah ada lebih..mula la ada saja benda yang nak di beli..so mulai tahun depan nekad nak menyimpan..tak nak boros2 dah…hihi.. boleh bantu saya ye abg Amrullah Reduan ...??

Target saya yang seterusnya saya Salmiah Binti Othman Berjaya naik rank Coordinator shaklee pada Januari 2017...sila ulang 40x... InshaAllah..so target nie kena tulis besar2...hari2 boleh nampak..doa mintak pada DIA selalu..usaha dan terus usaha..niat nak bantu lebih ramai mereka di luar sana yang memerlukan produk shaklee untuk sama2 tingkatkan kesihatan & bantu mereka yang nak jana side income dengan bisnes shaklee...nanti kita sama2 dapat menabung dengan bonus shaklee ye...

InshaAllah...semoga Allah bantu...saya nak jejakkan kaki ke tanah suci...dengan duit simpanan sy..aamiin...kalau dapat pergi dengan trip shaklee pun ok...alhamdulillah...Doakan saya ya kawan yang saya sayangi semua...

Apa2pun semuanya bermula dari usaha kita...komitmen untuk capai target jua perlu seiring..semoga Allah permudahkan segalanya...kita merancang yang terbaik...inshaAllah.. Allah akan berikan yg terbaik !!!!...

Aamiin ya Rabbal alamin...




Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com
Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

No comments:

Post a Comment