10 Kelebihan Detoks Usus Selain Mengelak Kanser

06:18 0 Comments A+ a-

Detoks ialah mencuci usus kita..menyahkan toksin dari badan sama ada melalui najis ataupun perkumuhan yang lain..pernah bayangkan tak bagaimana keadaan usus kita..adakah usus kita bersih? Jadi..hari ini saya nak kongsikan 10 Kelebihan Detoks Usus Selain Untuk Mengelak Kanser..



Kenapa perlu detoks nie?? ..Jangan tak tahu ya..Usus yang kotor atau dilapisi kotoran yang tebal akan menganggu penyerapan zat-zat makanan ke saluran darah..Saya sarankan anda untuk detoksifikasi dahulu sebelum mencuba apa-apa supplement..



Sebab apa? Toksin dalam badan akan  menyebabkan kurang keberkesanan ubat ataupun supplement yang diambil..Selepas dinding usus kita bersih..barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum..

Jom kita lihat Apakah 10 kelebihan Detoks Usus Selain Mengelak Kanser

1) Meningkatkan Keberkesanan Sistem Penghadaman.

Apabila kita dah detoks usus, usus kita dapat menyerap nutrien dengan lebih berkesan. Apabila bahan tidak terhadam tinggal lama dalam usus, ia akan menyebabkan bakteria merebak dan boleh memberi kesan lebih teruk.

Usus yang kotor boleh menyebabkan bahan tidak terhadam melaluinya dengan mudah. Seperti juga longkang yang lancar aliran airnya, mampu membawa sisa-sisa terbuang dengan baik jauh ke tempat kumbahan. Longkang tersumbat boleh menyebabkan kotoran tersekat dan mendatangkan bau busuk serta penyakit..

2) Bantu kita buang air dengan lebih kerap, elak sembelit.

Sembelit membuatkan bahan tidak elok dalam usus berada didalam badan dengan lebih lama. Itu sangat tidak baik untuk badan. Kenapa? Sebab toksin benda tidak terhadam itu boleh menyerap ke dalam saluran darah dan mendatangkan penyakit. Ia juga boleh menyebabkan kesan lebih teruk seperti buasir.

3) Meningkatkan tenaga

Membuang toksin dalam badan boleh tingkatkan tenaga. Tenaga yang diperlukan untuk membuang kotoran dalam usus akan lebih dijimatkan dan disalurkan untuk keperluan badan yang lain. Ramai orang yang menjalani detoks usus merasa lebih bertenaga, pengaliran darah yang lebih lancar dan tidur yang lebih lena.

4) Meningkatkan kadar serapan vitamin dan nutrien

Usus yang telah dibersihkan membantu air, vitamin dan nutrien di serap dengan lebih baik. Usus yang kotor membuatkan penyerapan nutrien kurang kerana dihalang dengan toksin yang berada dalam usus.

5) Meningkatkan fokus.

Sebanyak manapun makanan berkhasiat yang kita makan, tetapi tidak dapat diserap, alangkah ruginya. Fokus hilang apabila badan tidak sihat kerana makanan berkhasiat yang dimakan tidak diserap dengan baik oleh tubuh. Detoks usus secara tidak langsung meningkatkan taraf hidup seseorang dengan meningkatkan fokus apabila keperluan vitamin dan nutrien dalam badan dapat diserap dengan baik.

6) Permulaan Yang Baik Untuk Kurus

Makanan kurang serat yang tidak membantu detoksifikasi usus akan melalui usus lebih satu perempat lambat dari makanan penuh serat. Sejenis lendiran akan terhasil disebabkan laluan makanan yang lambat ini dan melekat di dinding usus. Ia juga menyebabkan jumlah berat yang membantu pembuangan bahan sisa lebih tinggi. Detoks usus membantu menguruskan badan. Ramai orang yang hilang berat disebabkan oleh detoks usus kerana ia juga membantu meningkatkan metabolisma badan.

7) Mengurangkan Risiko Barah Kolon.



Semua toksin yang kita makan, hidu, minum dan yang diserap oleh kulit akan diproses oleh gastrointestinal (dalam usus) dan hati. Toksin yang berada dalam kolon dengan lebih lama akan membentuk sel tidak baik seterusnya menyebabkan barah/ kanser

8) Meningkatkan Kesuburan.

Detoksifikasi Usus boleh menggalakkan pengambilan makanan yang sihat dan berserat tinggi, meningkatkan kekerapan buang air dan mengawal berat badan. Lemak adalah bersifat estrogen, jika terlalu banyak dalam badan, ia akan menyukarkan peluang untuk mengandung.

Usus yang memberat disebabkan toksin dalamnya akan menekan uterus dan organ pembiakan yang lain dan menjadi penghalang. Detoks usus atau pembersihan usus akan membuang toksin dan bahan kimia yang mengganggu telur dan sperma.

9) Mengekalkan Keseimbangan pH Dalam Darah.

Makanan yang biasanya menyebabkan usus tersumbat adalah makanan yang berasid, biasanya makanan yang berprotein tinggi dan kurang serat. Ia akan jadi punca kelesuan. Ia adalah disebabkan tisu sel dalam usus telah dicemari toksin. Apabila yis, fungus, bakteria dan parasit menyerap dalam darah, pH dalam darah akan menjadi tidak seimbang.

10) Meningkatkan Kesihatan Badan Secara Keseluruhan. 

Detoks serta membersihkan usus dari toksin dan sisa yang tidak elok boleh membantu meningkatkan kecergasan badam badan akan rasa lebih ringan, serta lebih sihat.

Sumber: http://life.gaiam.com/article/10-benefits-colon-cleansing


Shaklee juga mempunyai produk yang membantu detox usus dan membersihkan usus. Ia dapat meningkatkan kekerapan pembuangan air, membuang dengan lebih kerap dan lawas dan sekali gus dalam membantu untuk kurus.


InshaaAllah Set Detoks Shaklee boleh membantu..dan ia dijamin Sentiasa Selamat, Sentiasa Semulajadi dan Sentiasa Berkesan...

Sabda Rasulullah s. a. w,..maksudnya:

“Perut manusia itu tempat segala penyakit, manakala pencegahan itu pokok dari segala pengubatan.” (Riwayat ad-Dailami)

Sekiranya berminat untuk mencuba Set Detox Shaklee..boleh hubungi saya..




♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ FB Page : Mamaanisshop
♥ Email : salmiah80@gmail.com




Kelebihan Bisnes Online Shaklee Dan Kenapa Anda Patut Memilih Bisnes Shaklee Sebagai Salah Satu Punca Pendapatan

22:15 0 Comments A+ a-

Alhamdulillah..Semoga sihat-sihat hendakNya..

Mesti ramai yang masih tercari-cari bisnes apa yang nak di buat..Tak kira lah nak buat bisnes secara Part Time atau pun Full time..dan dalam masa yang sama..ada masalah kekangan wang..tambah lagi dengan kos sara hidup yang makin meningkat sekarang..betul tak..? Jadi hari ini..saya nak kongsi dengan semua apa Kelebihan Bisnes Online Shaklee Dan Kenapa Anda Patut Memilih Bisnes Shaklee Sebagai Salah Satu Punca Pendapatan..



Saya join shaklee bulan Mei 2013..dan mula aktif pada bulan Julai 2013..Untuk pengetahuan semua..bisnes Shaklee adalah bisnes yang paling lama saya buat..dan inshaaAllah akan diteruskan sampai bila-bila..Buat bisnes tapi dari tahun 2013 tu sampai hari ini..saya tak ada kedai pun..Kalau orang tanya kat mana lokasi kedai Shaklee saya..saya akan jawab..Saya buat bisnes kat rumah je..saya buat Shaklee secara online..Stok untuk cod memang ada..tak banyak la..sebab bisnes online kan..biasanya saya order dari HQ terus ke alamat customer..

Walaupun buat bisnes hanya dari rumah dan saya buat secara part time..tapi..bisnes online Shaklee saya tetap berjalan tanpa henti sepanjang 4 tahun ni..Nak tahu kenapa? Sebab Bisnes Shaklee mempunyai banyak kelebihannya..

Kelebihan Bisnes Shaklee Yang Membuatkan Saya Setia Hingga Ke Hari Ini

1) Yuran Keahlian Yang Rendah



Tak perlu keluarkan duit beribu-ribu  untuk bayar yuran keahlian ..hanya Bayar Rm75 untuk keahlian..Modal tak sampai RM100 dah boleh buat bisnes shaklee..


ATAU

Keahlian PERCUMA dgn pembelian produk sebanyak RM800 ke atas@200uv ...

2) Bisnes Shaklee boleh dibuat 100% secara online..



Gunakan medium online yang ada..FB, Instagram, blog untuk buat sharing @ promosi..semuanya hanya dihujung jari..Bila customer order..kita klik saja Shopping di Shaklee2u..Shaklee akan poskan barang ke alamat customer..barang akan Gdex/CityLink hantar sampai depan pintu rumah..kalau nak buat sedikit stock d rumah pun boleh..memudahkan untuk customer yang minta untuk cash on delivery..

Suri rumah atau student pun ramai yang dah join bisnes shaklee dan menjana pendapatan hingga 4 angka sebulan..

3) Bonus Bulanan



Bonus bulanan akan diterima setiap pertengahan bulan..apabila cukup UV@point...Untuk layak mendapat bonus..cuma perlu minima 150UV sahaja.. Kadar bayaran bonus yang bakal diterima adalah dalam lingkungan 5% sehingga 21%...Lebih banyak jualan…lebih besar bonus yang anda akan dapat..

Bonus nie tak termasuk untung runcit yang korang terima terus dari customer..

Contohnya bila anda berjaya jual sebotol  Vitamin E yang berharga RM157 pada harga runcit..dan kelebihannya kita sebagai ahli @Pengedar Shaklee yang sah akan mendapat harga ahli iaitu RM132.50 untuk sebotol  Vitamin E..

Jumlah perbezaan RM157-RM132.50 =RM24.50..inilah untung runcit yang anda terima bagi sebotol Vitamin E…Ini baru satu…kalau berjaya jual  3 botol sehari dah dapat untung runcit RM73.5..berbaloi tak..bonus dapat..untung runcit pun dapat…

4) Bimbingan Kelas Offline / Online



Yang ni paling best terutamanya bagi mereka yang mendaftar ahli sebab nak buat bisnes.
Bila dah mendaftar sebagai ahli dan serius ingin menjalankan bisnes Shaklee..anda akan di masukkan ke dalam group Exclusive di dalam FB serta group whatsApp...Ini adalah kelas online yang sangat membantu..terutamanya jika anda tidak berada di kawasan yang sama dengan upline anda.. banyak ilmu yang dikongsi bersama..bukan saja ilmu tentang bisnes..tapi juga ilmu kerohanian..beruntung sangat kalau anda juga bersama kami..bermula dari zero..u will be hero..saya juga bermula dari bawah..memang tak ada asas pun dalam bisnes online nie..



Coaching secara offline pun ada..boleh set masa dengan upline anda untuk berbincang tentang bisnes nie..

5) Menjana Income



Dengan Bisnes Shaklee..anda berpeluang untuk mendapat pendapatan sehingga 4-5-6 angka sebulan...Tapi..syaratnya mudah je..buat bisnes nie dengan betul-betul..fokus dan bukan main-main..sekejap nak buat..sekejap taknak..Bisnes Shaklee ni..walaupun buat secara online..peluang untuk anda berjaya adalah sangat tinggi..

6) Bukan Piramid



Mesti masih ada yang tak tahu..Shaklee ni adalah MLM..Biasanya..bila orang sebut MLM..mulalah terbayang di dalam kepala kita mengenai sistem Piramid...Betul kan?
Ok..saya nak beritahu kat sini...Sistem bisnes online Shaklee adalah berdasarkan penjualan produk shaklee..Lebih banyak anda jual..lebih tinggi peluang untuk mendapat bonus yang lebih besar..

Berbanding MLM Piramid yang memerlukan anda untuk memperbanyakkan pendaftaran ahli di bawah anda..yang di panggil sebagai ‘downline’...Semakin ramai ahli..semakin tinggi bonus...Tetapi..Shaklee NO.. walaupun tiada ahli di bawah anda..tetapi anda mempunyai sale yang banyak setiap bulan..anda akan tersenyum lebar setiap kali tibanya pertengahan bulan...

Best kan? Setiap susah payah anda..pengorbanan anda dalam bisnes shaklee ini akan terasa lebih berbaloi. 
 
7) Pelbagai Bonus



Biasa dengar kan..MLM akan menawarkan bonus kereta..bonus melancong (luar negara atau menunaikan umrah untuk muslim)...Begitu juga dengan Shaklee...Cuma bezanya.. bila anda sudah layak mendapat ‘Car Bonus’..Shaklee tidak menghadiahkan kereta..tetapi menawarkan pemberian bonus berbentuk tunai setiap bulan..Jadi..anda boleh guna duit bonus kereta ni untuk beli apa sahaja yang anda nak..Kalau nak simpan dan tak nak buat belanja pun boleh..menarik kan?? Selain dari untung runcit dan bonus di tengah-tengah bulan.. dapat lagi car bonus..

8) Produk Shaklee Halal



Sebagai seorang muslim..antara yang kita titik beratkan adalah tahap Halal sesuatu produk. Jadi..bagi yang masih tertanya-tanya..samada produk Shaklee ni Halal atau tak..di sini saya nak beritahu..bahawa semua produk Shaklee Malaysia adalah Halal...

Produk shaklee banyak memberi manfaat kepada customer saya..Bayangkan dah berapa ramai yang makin sihat setelah mengamalkan produk shaklee..Lebih meyakinkan bila saya dan keluarga sendiri makin sihat lepas mengamalkan produk shaklee..tak salah kita berkongsi kebaikan setelah merasai sendiri Shaklee Effect nya..

Semua orang boleh join bisnes shaklee nie..suri rumah..pelajar termasuk mereka yang bekerja makan gaji..Sekarang ni semuanya senang..asalkan ada kemahuan pasti ada jalannya...cuma anda kena berusaha dan korbankan sedikit tenaga dan masa sahaja untuk dapat hasilnya...

Kalau ada yang berminat untuk buat Bisnes Online Shaklee..Tapi kena daftar ahli dulu ya..jangan segan hubungi saya..saya akan guide anda sampai jadi.!!!

Your Bisnes Mentor

 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com


Bisnes Shaklee Tanpa Modal Membuahkan Hasil

21:55 0 Comments A+ a-

Saya ingin berkongsi ketika saya mula-mula buat keputusan nak buat bisnes Shaklee tanpa modal..Masa saya join ahli Shaklee..saya tak bayar pun yuran keahlian RM65 pada masa tu..Sekarang Yuran keahlian RM69 ya..tapi..saya jadi ahli secara PERCUMA..bagaimana boleh dapat keahlian PERCUMA??..boleh rujuk kat SINI



Saya register ahli pada bulan Mei 2013..Saya order Set Kanak-Kanak Shaklee dan juga Set untuk penyusuan kerana pada masa tu saya tengah menyusukan anak ke3 yang berusia 7 bulan..Pertengahan bulan Jun 2013..saya dapat bonus pertama sebanyak rm30++..bestkan..membeli dapat bonus lagi..Dalam hati saya berkata..Kalau serius buat bisnes Shaklee ni..boleh bantu tambah pendapatan keluarga..as a side income.. Buat Side Income Yang Mudah Bersama Shaklee


Jadi..saya tak toleh belakang dah..Lebih-lebih lagi selepas merasai sendiri keberkesanan produk shaklee ni..saya jadi tertarik untuk berkongsi apa yang saya dapat dari Shaklee..Keinginan ini datang lepas saya lihat sendiri kesihatan anak-anak saya bertambah baik selepas mengamalkan Set Kanak-Kanak Shaklee..boleh baca SHAKLEE EFFECT SAYA DAN KELUARGA DI SINI ..

Lama juga saya fikir..bukan senang nak buat bisnes nie..modal tak ada..ada masa ke saya nak buat..kerja ofis lagi..balik rumah siapkan kerja rumah..layan karenah anak-anak lagi..Lepas tu saya cakap pada diri saya..redah je!!!..boleh belajar kalau sungguh-sungguh nak !! Saya terus buat perlahan-lahan...bulan kedua tak sangka saya dapat bonus 3 angka..saya dah mula nampak peluang yang ada dalam bisnes shaklee..saya contact upline saya hari2..belajar dari zero..memang tak tahu apapun pasal bisnes..FanPage..apalagi dunia blog..upline saya banyak bagi nasihat dan kata-kata semangat untuk saya..Saya tepis semua alasan..

Cabaran..dugaan dalam berbisnes memang lumrah..rejection customer..karenah customer..mood down memang ada..tapi jangan mudah putus asa..itu je..pesan upline saya..rejection dalam bisnes memang akan ada..but..when customer say NO..just move pada NEXT customer..rezeki kita ALLAH yang pegang..



Hasil kesungguhan dan tak berputus asa..Bulan ke-4 saya join shaklee..saya berjaya naik ke rank pertama dalam Shaklee iaitu SUPERVISOR..DENGAN BONUS 4 ANGKA..seterusnya bulan ke-7 saya rank up sekali lagi ke SENIOR SUPERVISOR..Alhamdulillah..hingga sekarang bonus 4 angka mengaum dalam bank saya setiap 15hb..syukur sangat-sangat..dan yang lebih bahagia bila anak-anak bisnes saya juga dapat merasa income 4 angka mereka dalam bisnes shaklee..

Shaklee tak bagi harapan palsu..tetapi itu kenyataan..dari masuk ahli nak makan saja2.. terjebak dan terus terjebak..Jadi..bagi mereka yang baru nak bermula..jangan cepat putus asa..terus belajar dan improve diri kita..

Betul Ke Daftar Jadi Ahli Shaklee Boleh Dapat Duit ??

Suami dan anak-anak sebagai tulang belakang saya..mereka adalah BIG WHY saya dalam bisnes Shaklee..saya ingin keluar dari comfort zone..Nak capai FINANCIAL FREEDOM..bantu suami tingkatkan ekonomi keluarga..dengan kos sara hidup yang semakin meningkat dari tahun ke tahun..bisnes Shaklee sangat2 membantu tahap kewangan kami sekeluarga..Saya juga ingin bantu orang lain di luar sana..Sambil guna produk...sambil jual produk..dapat bantu orang lain dapat manfaat yang sama..hanya dengan berkongsi dari hari ke hati…inshaaAllah..


Semua pengalaman dalam bisnes Shaklee banyak mengajar saya untuk lebih bersikap positif..yakin dan lebih mendekatkan diri pada Yang Maha Kaya..Yang Maha Pemberi Rezeki..Dan bisnes Shaklee bukan setakat bisnes..tapi lebih lagi..Tak dapat rasanya nak cari ukhuwah macam dalam group bisnes Shaklee kami..erat sangat..saling support each other..



Kini..saya bersama team sedang giat membantu mereka yang berimpian...sudah ramai yang mendapat 4 angka sebulan..anda nak tengok saja atau sertai team kami sekarang !!!! Jangan risau kerana :

1) Tunjuk ajar @guide diberikan secara online dan offline
2) Anda akan dimasukkan dalam group fb rahsia kami
3) Ada group coaching di whatssap
4) Ada personal coaching 

Sekiranya anda juga berminat bersama kami dalam bisnes Shaklee..
Jangan segan2 untuk menghubungi saya..saya akan membantu yang termampu..
InshaaAllah...income 4..5 angka anda sendiri yang tentukan..

Jom bersama2 saya kejar IMPIAN yang diimpikan !!!!




Kenapa Anda Perlu Pilih Saya Sebagai Mentor Anda !!!

Your Bisnes Mentor

Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com