Siapa Yang Perlukan Vivix Dan Kebaikan Vivix Shaklee

01:41 0 Comments A+ a-

VIVIX atau tonik ajaib Shaklee semakin mendapat tempat di hati peminat-peminat supplement…Ini kerana kebaikan & khasiatnya yang jarang dijumpai dalam mana-mana supplement lain….Bolehlah dikatakan keajaibannya terdapat dalam 1 botol.

Siapa yang memerlukan Vivix?

Ya..sesiapa sahaja yang mahu mendapat khasiat polifenol semulajadi yang tinggi demi sebuah kesihatan...

Antara golongan yang memerlukan VIVIX ialah

  • yang mengidap kanser atau yang berisiko mendapat kanser
  • pengidap kencing manis / diabetes
  • pengidap darah tinggi
  • SLE
  • gout
  • Nyanyuk
  • yang ada masalah jantung
  • kolesterol tinggi 
  • perokok tegar
  • ketagihan alkohol
  • ketagihan dadah
  • masalah penglihatan
  • strok / angin ahmar
  • wanita yang mengidap cyst
  • ketahanan badan yang lemah
  • anti-penuaan / mereka yang tampak berusia dari usia sebenar / awet muda
  • pengidap asma
  • yang ingin menurunkan berat badan
  • masalah sendi / tulang
  • masalah saraf

10 KEBAIKAN VIVIX SHAKLEE YANG PERLU ANDA KETAHUI

1) Vivix Shaklee berfungsi sebagai anti-penuaan...Ia membantu penggunanya tampil lebih muda dan awet muda..

2) Vivix Shaklee membantu mengelakkan kanser...Ia berfungsi merencatkan pertumbuhan sel kanser dan seterusnya mengelakkan sel kanser tersebut dari merebak...

3) Vivix Shaklee juga membantu melindungi jantung dan ia dapat mengurangkan risiko serangan jantung secara tiba-tiba...

4) Vivix Shaklee melindungi saraf manusia dan seterusnya meningkatkan kesihatan sendi dan tulang..

5) Bagi pesakit kencing manis/diabetis, Vivix Shaklee dapat mengurangkan bacaan darah dalam gula dan mengurangkan komplikasi akibat penyakit tersebut...

6) Vivix Shaklee mengurangkan risiko penyakit nyanyuk @ alzheimer...

7) Membantu merawat penyakit Parkinson.

8) Vivix Shaklee membantu pesakit strok/anginahmar...

9) Penggunaan Vivix Shaklee secara konsisten dapat meningkatkan sistem imun badan...

10) Menjamin kesihatan yang menyeluruh dan bebas dari penyakit merbahaya...

Info lanjut tentang vivix shaklee..DI SINI

Jom kita lihat testimoni testimoni pelbagai masalah kesihatan yang dapat dikawal dan dilenyapkan oleh vivix…




Ramai pengguna Vivix yang sangat berpuas hati dengan kesan yang mereka dapat selepas mengamalkannya....Produk yang berkualiti memang berharga...

Tak gitu?

Nak dapatkan harga promosi..jauh lebih murah....!!!

Vivix offer hingga esok !!!!!
Buy 6 free 1
Buy 2 less 5%
Free membership
Free postage
Cash back bonus mid febuary..


Jika anda berminat untuk mencuba Vivix untuk mencegah daripada penyakit-penyakit kronik... boleh hubungi saya 

Your Bisness Mentor

Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)


Set Berpantang/Set Bersalin Shaklee : Terbaik Untuk Ibu Dan Bayi

23:57 0 Comments A+ a-

Set Bersalin/Berpantang Shaklee telah terbukti selamat dan terjamin untuk kedua-dua ibu dan bayi…Set ini boleh dimakan sejurus selepas bersalin kerana ianya adalah vitamin semulajadi.
Tidak memudaratkan malah memberikan kesihatan dan nutrisi yang baik untuk ibu dan bayi.


Antara feedback customer yg mengambil set berpantang shaklee...

Masalah sembelit semasa berpantang dah tiada..
Anak dulu selalu menangis tak cukup susu.. tapi sekarang alhamdulillah dah tak menangis lapar lagi..susu badan meriah...
Lenguh badan dan sakit pinggang sepanjang berpantang dah kurang...
Lebih cergas dan bertenaga...

Alhamdulillah...


Mari kita baca khasiat dan kebaikan set bersalin Shaklee ini.....


Ibu yang sedang berpantang di galakkan ambil vita lea sebab semasa dalam pantang banyak makanan yang kita x boleh makan so tenaga kita akan berkurang…Ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin..oleh itu ibu perlu ambil makanan yang seimbang dan berkhasiat bagi menggantikan semula darah yang hilang.

Mengandungi zat besi yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah.
Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu pucat,letih dan lesu serta tidak bermaya…Kalau nak bf baby…pengambilan zat besi adalah sangat penting.

Vita lea x blh di ambil dengan minuman bersusu kerana ia akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.
 
Membantu menstabilkan hormon badan kita
Jika kurang B complex boleh menyebabkan ibu dalam pantang mengalami gangguan emosi..
Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang.
Menukarkan makanan kepada tenaga

Berkonsepkan pelepasan masa.. Ia melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan dan demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara konsisten.

Vita c sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran…ia juga mempercepatkan penyembuhan luka jahitan & memperbaiki tisu sel yang rosak semasa bersalin....

Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus untuk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu…Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.


OsteMatrix membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Taplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan…ostematrix membantu dalam masalah sembelit ibu semasa berpantang…


Memang bagus untuk ibu yang tengah berpantang atau pun yang lepas berpantang yang mengalami masalah sejuk2 dan lenguh2 sendi…Omega nie memang banyak khasiat..membantu merendahkan kolestrol jahat & mengurangkan risiko kebas2 kaki..

DHA yang terkandung di dalam Omega Guard akan menyingkirkan lemak berlebihan yang tidak diperlukan oleh badan…Jadi ibu menyusu akan kekal langsing dalam tempoh penyusuan, ditambah lagi dengan kebenaran bahawa pembakaran lemak akan menjadi aktif semasa sesi penyusuan dilakukan. Gabungan inilah yang akan menghasilkan badan yang sihat dan langsing kepada ibu menyusu. Ibu-ibu akan menerima 2 pakej kebaikan  iaitu badan ramping dan sihat, dapat juga menyusukan bayi...

Bayi yang disusukan oleh ibu yang mengambil Omega Guard Shaklee juga akan mendapat kebaikan bersama, DHA akan membantu bagi mengoptimumkan fungsi otak. Otak anak akan lebih aktif dan hasilnya anak semakin pintar. 

Raja segala tumbuhan
Membantu meningkatkan imunisasi…
Mengandungi kalsium untuk keperluan tulang dan gigi ibu-ibu.
Bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu mencepatkan penghasilan susu ibu.

Kelebihan set bersalin Shaklee kepada ibu berpantang

1) Luka yang di alami semasa bersalin dapat sembuh dengan cepat terutama sekali luka di dalam rahim.

2) Semasa melahirkan bayi..isteri akan kehilangan darah merah yang banyak.Multivitamin yang mengandungi zat besi dapat membentuk dan membina darah merah yang diperlukan oleh badan isteri.

3) Tenaga juga banyak digunakan oleh ibu semasa meneran dan menyebabkan ibu berasa letih.Apatah lagi isteri yang bangun lewat malam untuk menyusukan bayi mereka.Dengan itu set ini dapat memastikan isteri kekal sihat dan bertenaga.

4) Stress yang dialami semasa peringkat berpantang perlu dikawal bagi mengelakkan penyakit lain seperti meroyan terjadi kepada ibu bersalin.Nutrisi yang ada pada vitamin dapat memberikan ketenangan kepada isteri untuk menambahkan keceriaan pada diri mereka.

5) Mengurangkan rambut gugur…Rambut akan menjadi lebih kuat dan bersinar..

6) Meningkatkan pengeluaran susu badan untuk diberikan kepada bayi sebagai makanan mereka…

7) Tambahan Ostematrix dan Alfalfa dapat mengelakkan sembelit kepada isteri yang bersalin.....Ini kerana vitamin ini dapat melembutkan najis dan melancarkan sistem perkumuhan anda...
  Jom lihat Testimoni 




 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=a562fd35af2738ce6d88f785ef4eb134
 
Untuk maklumat lanjut &
Free consultation

Hubungi :
Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)


Bagaimana Vivix Membantu Pesakit Stroke

00:06 0 Comments A+ a-

Stroke atau angin ahmar terjadi apabila salur darah tersumbat dan bekalan darah ke sebahagian otak diganggu..Bahagian otak tersebut tidak lagi menerima oksigen yang mencukupi..oleh itu se-sel otak akan rosak atau mati dan mengakibatkan bahagian badan yang dikuasai oleh bahagian otak itu tidak berfungsi atau lumpuh.

Angin ahmar ialah kecederaan saraf yang serius dan gejalanya ialah kehilangan fungsi saraf secara tiba-tiba.Ia telah dikategorikan sebagai kecemasan perubatan yang boleh menyebabkan kerosakan saraf kekal serta juga kematian jika tidak dirawat dengan cepat...


Bagaimana Vivix Membantu Pesakit Stroke 

1) Vivix membantu mengaktifkan semula sel-sel yang terlibat dalam pengawalan genetik utama yang merosot dan menggalakkan sel menjadi sihat semula.

2) Ramuan Vivix juga adalah 10 kali lebih kuat dari resveratrol (kandungan yang ada dalam anggur Muscadine) yang sangat membantu keutuhan sel dan meningkatkan hayat sel

3) Vivix membantu melindungi dan memperbaiki sel dari peringkat DNA yang rosak, mati dan tidak normal akibat serangan berjuta-juta perosak setiap hari.

4) Vivix membantu menurunkan paras kolesterol dalam darah dan menghalang pengoksidaan kolesterol LDL (kolesterol jahat). Oksidasi LDL ini yang akan menyebabkan serangan kardiovaskular / jantung.

5) Ramuan vivix sangat tinggi anti-oksidan yang membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh.

6) Ramuan 4 jenis bahan utama Vivix menggalakkan pertumbuhan semula mitokondria (penjana tenaga) dalam setiap sel tubuh kita.

7) Ramuan Vivix sangat membantu dalam pengawalan tekanan darah, menurunkan kolesterol malah membantu dalam mengekalkan berat badan ideal.

8) Ekstrak purple carrot membantu dalam kesihatan salur darah dan platlet yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.

9) Ekstrak Elderberry pula membantu dalam perlindungan tubuh terhadap penyakit kardiovaskular, stroke dan serangan jantung..

Testimoni Vivix Untuk Stroke

Testimoni 1

 Testimoni 2

Assalammualaikum..

Saya Hafza Aein.. yang berkongsi cerita mengenai suami saya yang mengalami stroke dan juga masalah percakapan. Stroke yang dia alami boleh saya kategori sebagai stroke pendarahan. Tapi setelah menggunakan produk Shaklee iaitu VIVIX, Alhamdulillah suami semakin pulih.
.
Tanggal 28 April 2014…suami mengalami masalah stroke dimana doktor mengesahkan pembengkakan otak kiri yang menjadi bengkak dengan cepat. Ya Allah…hanya Allah je yang tahu macam mana perasaan saya time tu.
.
Doktor membuat keputusan hanya pembedahan pembukaan tempurung kepala sahaja yang dapat menyelamatkan nyawa suami. Tanpa berfikir panjang, saya bersetuju untuk suami dibedah kerana tiada pilihan lain. Kalau ada pun, besar kemungkinan boleh menjadi risiko yang paling besar.
.
1 MEI 2014.. Jam 4 pagi suami masuk ke dewan pembedahan dan pakar memberitahu saya pembedahan ni merupakan major operation. Saya redha dengan segala kemungkinan yang berlaku.
Jam 8pg.. berita yang ditunggu telah tiba. Alhamdulillah..suami selamat menjalani pembedahan dan ditempatkan di Unit Rawatan Rapi untuk pemantauan doktor.
.
4 MEI 2014..keadaan suami masih lagi tidak sedar dan doktor telah memberitahu saya yang sel-sel otak di bahagian otak kiri telah mati dan ada 3 kemungkinan yang terjadi pada suami..
1- tidak dapat mengingat sape dia dan ahli keluarga…
2- boleh mengingat tapi cepat lupa..
3- masalah pertuturan..
.
Saya menjadi bimbang selepas itu. Apa yang saya harapkan lepas suami sedar dia akan mengingat semua ahli keluarga sendiri dan Alhamdulilah.. Allah Maha Besar.. bila dia dah sedar dia masih lagi ingat akan kami sekeluarga.
.
Cuma yang menjadi masalah bila setiap pertuturan dia menjadikan kami tidak faham. Tapi tak apa.. saya ingat lagi dengan produk VIVIX. Saya baca setiap testimoni pasal stroke ni.. apakah kesan dia bile dia makan dan apakah boleh pulih dengan minumnya.
.
Saya cuba bagi dia setiap malam dengan 1 sudu kecil dan berdoa setiap kali saya bagi pada dia untuk pulihkan sel-sel yang dah mati di otak dia sebab otak kiri merupakan otak untuk bertutur dan mengira.
Alhamdulillah setelah hampir setahun…saya berikan VIVIX pertuturan suami semakin pulih dan doktor pun puji suami nampak semakin berseri-seri dan makin banyak cakap.. Hahaha.. suka saya mendengarnya bila doktor cakap macam tu.
.
Terima kasih Shaklee telah membantu menyembuhkan suami saya dan keluarga. Terima kasih juga pada upline saya yang memahami keadaan saya dan memberi cadangan ambil VIVIX untuk bantu pulihkan suami saya.

I love Shaklee…
(BEFORE) Keadaan suami pada bulan MEI 2014
(AFTER) Keadaan suami selepas setahun menggunakan Vivix.

Kita berikhtiar..Allah yg memberi kesembuhan...
InshaAllah...


Untuk order dan sebarang pertanyaan...
Hubungi saya segera:
Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com
Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

Promo Shaklee Januari 2017 : Vivix Untuk Semua

23:32 0 Comments A+ a-

Promo Januari 2017 yang special

Ada yang dalam usaha nak berhenti #MEROKOK
Ada yang dalam usaha nak kawal #BP
Ada yang dalam usaha nak kawal #DIABETIC
Ada yang dalam usaha utk masalah #TIROID
Ada yang dalam usaha atasi #SAKIT2SENDI
Ada yang dalam usaha menyihatkan #JANTUNG
Ada yang dalam usaha mencari PENAWAR #KANSER
Ada yang dalam usaha kecutkan #CYST dan #FIBROID
Ada yang dalam usaha kurangkan risiko #GOUT

Dan yang paling penting ...

Untuk semua yang nak menjadi LEBIH SIHAT DAN BERTENAGA
Vivix dapat membantu...


Beli 2 DAPAT 5% Off
Beli 6 DAPAT FREE 1

* FREE SHAKLEE MEMBERSHIP
* BONUS Cash Back
* FREE POSTAGE

Kita IKHTIAR untuk kesihatan lebih baik dan selebihnya Allah yang izinkan ..Doa yang terbaik ok 


Untuk order dan sebarang pertanyaan...
Hubungi saya segera:
Your Shaklee Independent Distributor
Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com
Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)