Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Friday, 7 April 2017

Buat Side Income Yang Mudah Bersama Shaklee

Nak cari side income..tapi mudah dan senang..anda membuat pilihan yang tepat seandainya memilih bersama bisnes shaklee untuk tambah side income sebab bisnes Shaklee adalah antara bisnes yang paaaling mudah untuk diuruskan..lebih-lebih lagi jika anda seorang yang sibuk...

Walaupun anda langsung tak mempunyai pengalaman dalam berniaga...Baik online mahupun offline…Asalkan anda memang nak cari duit lebi..semangat yang kuat..dan boleh beri komitmen sedikit masa..anda pasti berjaya dapat side income dengan Shaklee.

Cara untuk mula pun amat mudah sekali…Pertama sekali..anda perlu pilih Sponsor yang betul2 membantu..sponsor nie adalah upline atau mentor yang akan tunjukkan jalan untuk anda memulakan bisnes Shaklee...


Jika anda tak tahu nak pilih siapa....anda boleh pilih saya sebagai sponsor…InshaAllah pengalaman 4 tahun bersama bisnes Shaklee tidak pernah menghampakan dan saya akan kongsikan khas untuk anda…

Pertama sekali..anda perlu mendaftar sebagai ahli Shaklee…Hanya RM80 (untuk Semenanjung Malaysia) dan RM90 (Untuk Sabah/Sarawak)..Free keahlian pun ada..iaitu dengan pembelian bernilai rm700 @ bersamaan 200UV..best kan?? Lepas register..anda akan menerima satu set MemberKit yang akan diposkan pada alamat yang diberikan semasa proses pendaftaran…


Kemudian..anda akan dapat ID dan Password..untuk digunakan oleh anda untuk log masuk ke sistem online Shaklee.. http://www.shaklee2u.com.my

Sistem online ini memudahkan segala urusan bisnes Shaklee…Dari memesan order dari pelanggan..track rekod pelanggan dan macam2 lagi.. Termasuklah anda boleh melihat sudah berapa bonus yang berjaya dapat..Hanya perlu klik pada tab Bonus Inquiry.

Bayaran bonus Shaklee…berdasarkan jumlah jualan yang anda dah berjaya lakukan…Kadar bayaran bonus yang bakal diterima adalah dalam lingungan 5% sehingga 21%...Lebih banyak jualan…lebih besar bonus yang anda akan dapat..


Bonus nie tak termasuk untung runcit yang anda terima terus dari customer. Sebagai contoh..anda jual satu canister Energizing Soy Protein (ESP) RM150 harga runcit…RM121 harga ahli. 

Jumlah perbezaan RM150-RM121=RM29..inilah untung runcit yang anda terima bagi sebotol ESP…Ini baru satu…kalau berjaya jual 5 tong sehari dah dapat untung runcit RM145..berbaloi tak..bonus dapat..untung runcit pun dapat…

Apa lagi yang mudah nya bisnes Shaklee nie..haa..Cara memesan order pelanggan juga mudah…Anda hanya perlu menggunakan sistem online yang Shaklee telah sediakan…log in guna ID dan password anda tadi..

Apabila customer dah setuju untuk membuat pembelian..anda hanya perlu menunggu customer masukkan duit ke dalam akaun bank…bila dah ready payment dari customer..klik je pada icon Shopping d Shaklee.2u.com.my …Tak sampai 5 minit order customer anda sudah pun berjaya diuruskan..shaklee yg akan poskan order terus ke alamat customer…

Mudah kan..?? Tak perlu bersusah payah membeli..bungkus dan ke Pos Laju untuk hantarkan pada customer..Anda hanya perlu peruntukan masa 1-2 jam sehari untuk belajar mengenai produk-produk Shaklee..cara untuk membuat promotion dan menguruskan hal-hal bisnes yang lain...mentor akan guide anda..

Anda juga boleh dapatkan segala ilmu dan info produk shaklee secara atas talian…Di dalam website Shaklee pun sudah ada banyak info tentang produk dan bisnes Shaklee…kalau ada masa terluang..rajin-rajinkan diri study tentang produk..senang bagi kita untuk brkongsi bila kita tahu tentang produk yang kita nak jual..

Tapi mungkin anda tak tahu nak mula dari mana? Sebab tu anda perlukan mentor untuk guide anda..walau di mana jua anda berada..mentor anda akan bimbing anda..Jika anda pilih saya sebagai mentor..medium utama yang saya akan gunakan adalah Whatsapp dan Facebook (FB)..bila2 masa je kita boleh belajar..boleh coaching…

So..Macam mana?? Anda nak buat side income? Buatlah bisnes Shaklee nie…Mudah pun mudah,.income yang bakal dapat pun agak lumayan…kalau anda anda dah bersedia..jangan tunggu lama-lama..Fast Action..Fast Result !!!!

Hubungi saya segera:

Your Bisnes Mentor :)

Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)


2 comments: