Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Monday, 3 April 2017

Kenapa Perlunya Side Income ??

Kalau tanya kat saya...

Perlukah side income ? 
Kenapa perlu side income ? 
Untuk apa ada side income ?

Jawapan saya..Walaupun saya ada pendapatan hakiki...Memang perlu...
Bergantung pada individu jugak lah..boleh tanya pada diri sendiri..kita nak ke side income..perlu ke nak buat...dan carilah side income yang mudah..sesuai dan selamat...

So..Nak tau reason saya..jom cekidaot...

1) Perlu untuk menampung keperluan harian seperti barangan dapur..peralatan rumah.. susu dan pampers anak2..kalau ada extra income dapat la bantu.. especially di kala tengah2 bulan..dapat tampung kos sara hidup yang semakin meningkat...


2)
Perlu untuk tokok tambah duit minyak kereta pergi dan balik kerja..makan hari2..

3) Perlu untuk saat kecemasan..kita tak tau kan bila2 masa kita perlukan urgent..

4) Perlu untuk saving..saving nie ada banyak list dia..cthnya..berguna time pencen..untuk education anak2..tabung haji nak ke Mekah..walaupun utk 10 tahun akan datang..nampak x penting kan side income ni..?

5) Untuk langsaikan hutang2.. tak kiralah hutang pelajaran seperti JPA..PTPTN..mesti langsaikan.. tu tak termasuk lagi hutang2 lain seperti personal loan ke.. monthly installment kereta & rumah...kalau dapat settle lebih awal kan lega..

6) Nak melancong...tak kiralah luar ke dalam negeri..mesti ada duit khas untuk tujuan tue..kalau tunggu gaji je..rasa x mencukupi..

7) Nak tambah harta..mana tahu ada yang berhajat nak beli rumah kedua ke..baru nak beli kereta..tambah kereta kedua ke...sangat2 perlu duit simpanan yang extra..bagi yang baru nak bina hidup baru atau kata lain nak mendirikan masjid...amat perlu invest untuk beli rumah dan kereta ni demi keselesaan keluarga...kan3x?

8) Perlu untuk membantu & bersedekah dengan orang yang kurang bernasib baik..kalau dapat extra income..dapat lah kita membantu mereka yang memerlukan dengan lebih lagi kan..

Mungkin ada lagi yg x tersenarai..Apa2pun extra income atau side income nie mmg penting pada zaman sekarang nie..betul tak?? bergantung kepada keperluan masing2..

Banyak cara sebenarnya untuk tambah income & salah satunya ialah berniaga...Selain mempunyai pekerjaan tetap..saya menyertai Shaklee untuk jana#sideincome.. 

Apa yang penting kita ada tujuan yang jelas kenapa kita nak buat side income..supaya kita lebih FOKUS dan Konsisten..bukan main2..dan bukan sekadar ikut member buat..kita pun nak buat..lagi satu..biarlah apa yang kita nak buat tu tak mengganggu kerja hakiki kita..jadi..kena ada perancangan yang betul..

Bagi kawan2 yg ingin mencari side income.. mahu pendapatan lebih..
nak buat side income tapi tak tahu nak pilih bisnes apa..dialu2kan untuk menyertai team #Shaklee saya... Jangan malu2..bagi si isteri yang nak buat side income..dapatlah restu dari suami dulu..:)

Langkah seterusnya...
Hubungilah saya untuk daftar ahli shaklee & InshaAllah saya akan membantu kawan2 untuk mulakan bisnes...Ingat..yg penting "NAK & INGIN BERJAYA"...!!!!!



Your Bisnes Mentor 

Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

No comments:

Post a Comment