Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Thursday, 6 April 2017

Pecahkan Tembok Yang Menjadi Penghalang Kejayaan KIta

Kita kena ingat..x kan ada kejayaan tanpa usaha dan semangat yang kuat...Hati dan mental kena kuat untuk menghadapi cabaran..halangan-halangan..ujian dalam usaha dan perjalanan kita untuk capai apa yang diimpikan...setuju?? 

Kita harus pecahkan tembok2 yang menjadi penghalang pada kejayaan kita..Usir jauh-jauh dan jangan biarkan ianya menjadi penghalang untuk kita menuju kejayaan.


1) Rasa Takut...

Takut untuk mencuba sesuatu...bila kita asyik takut..takut gagal..takut x dapat..takut org perli..alamatnya..kita x kan pernah capai apa yg kita nak..macam kita nak buat bisnes ke..bisnes shaklee contohnya..belum buat lagi..kita dah rasa takut..takut kawan-kawan cakap apa nanti kalau aku jual shaklee..takut ada x nanti org nak beli shaklee kat aku..so..kena buang jauh-jauh rasa takut tu..boleh?? ..tarik yang positif je..

2) Rasa tak layak..Tak yakin..dan rendah diri


Awal-awal lagi kita dah cakap pada diri.."boleh ke aku buat nie ", "aku ni layak ke nak jadi leader..aku x mampu lah buat macam yang dia buat" " Dia xpelah..dia pandai.."..haa..Sifat nie x patut ada dalam diri kita jika nak berjaya..Semua orang layak untuk berjaya...cakap pada diri.." Dia boleh capai sampai jadi Master Shaklee..aku pun mesti boleh !!!" Jangan asyik cakap "aku tak mampu" "aku tak boleh "...Apa yg penting kena ada keberanian & usaha yg KUAT...

Kena Yakin..yakin pada diri kita sendiri..kalau kita dah x yakin pada kebolehan diri..macam mana orang lain nak yakin pada kita..

3) Suka bertangguh


Orang lain dah kedepan..kita dok kat situ lagi..kata nak berjaya macam orang tu..tapi masih x buat apapun..Kalau bertangguh sampai bila pun tak akan berjaya...macam kita buat kerja..asyik tangguh2..jadi x efisien..keja makin berlambak..semangat nak buat pun jadi luntur..Jadi..Buat terus..jangan tunggu2..minggu depan la aku buat apa yang leader cakap..kejayaan x tunggu kita..siapa buat..dia dapat...

Fast Action..Fast Result !!!!

4) Suka bagi alasan

Nak berjaya..cuba untuk tak bagi banyak alasan..orang yang nak berjaya cari 1001 jalan..dan jangan bagi 1001 alasan...Kena usaha...kena cari jalan...

5) Dengki

Jangan dengki pada kejayaan orang lain..sebaliknya cuba untuk jadi seperti dia..kalau asyik dengki..rezeki pun takut nak dtg dekat kat kita..cuba baiki diri kita sendiri..jadi macam orang yang dah berjaya..

6) Tak Sungguh2

Nak dapat sesuatu..kena ada action..macam baby nak susu..merengek..masih x dapat..ibu tgh bz pegang hp...menangis pulak kuat2..barulah si ibu letak hp..bagi anak susu..sungguh2 nak...ibu2 jangan la tunggu anak menangis kuat..sian baby..maksudnya..buat sesuatu x mo ala kadar je..kena bersungguh-sungguh...ada planning..ada target..ada action..inshaAllah..bila masa yg sesuai Allah akan bg...

7) Malas


Yg last ni memang diri sendiri kena kuat..Ini la "penyakit" yang paaaling susah nak diubati...kalau diri kita sendiri dah malas..org lain push macam mana sekalipun..x kan jalan..sebab tu semuanya dari DALAM DIRI KITA SENDIRI..

Jangan memilih untuk putus asa dan mengalah sebelum sampai ke garisan penamat… Tambahkan ilmu dan dekatkan diri dengan orang yang telah berjaya…Mulakan diri dengan menghadiri majlis-majlis ilmu..

Tiada perkara yang mustahil didunia ini selagi kita berusaha untuk mendapatkannya...Jangan pernah pandang rendah dengan kemampuan diri sendiri...Jangan mudah menyerah kalah...Dan jangan lupa Berdoa dan Tawakal pada Allah yang memberikan rezeki pada kita...SELAMAT MAJU JAYA untuk semua...

 Your Bisnes Leader..

Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

No comments:

Post a Comment