Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Saturday, 22 April 2017

Tips Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Dan Selamat

Jerawat dah hilang..tapi parut jerawat masih ada di wajah..Pernah tak rasa rimas dan  rasa nak cepat-cepat je hilangkan kesan parut jerawat yang susah nak hilang tue? Siap tempek bedak tebal-tebal kat muka bagi kesan parut tak nampak..guna produk yang bermacam-macam jenis sampai ada yang jadi lebih teruk..

Parut jerawat juga buat seseorang kurang keyakinan diri..semua impikan kulit yg gebu..halus mulus kan? Pada entry kali ini saya akan kongsikan beberapa tips untuk hilangkan kesan parut jerawat dengan cepat dan selamat..



Sebelum tu kita lihat dulu..

Bagaimana Parut Jerawat Terjadi?

1) Setelah jerawat sembuh, ia akan meninggalkan kesan kemerahan atau kesan parut hitam

2) Ini sebenarnya bukan parut jerawat..tetapi kesan daripada radang jerawat

3) Jika tiada jerawat baru yang tumbuh, kulit akan sembuh dengan sendirinya

4) Jerawat yang dipicit akan meninggalkan parut di muka, sama ada kemerahan, kehitaman atau kesan berlubang

5) Kesan akibat jerawat lebih dari setahun akan menjadi parut kehitaman dan membuatkan muka menjadi gelap dan kurang menarik

Kenapa Parut Jerawat Lambat Hilang?

1) Sel kulit tidak sihat - memerlukan masa yang lebih lama untuk gantikan sel rosak dengan sel yang baru

2) Penggunaan krim parut tidak membantu jika sel dalaman tidak sihat

3) Sel perlu dirawat dari dalam

4) Protein ialah makanan sel

5) Tips: Ambil protein mencukupi untuk membina sel baru yang lebih sihat

Ok..seterusnya saya akan kongsikan beberapa tips..petua atau cara untuk hilangkan parut jerawat dengan cepat dan selamat...

Ada beberapa tips kat sini..cara untuk hilangkan parut jerawat dengan lebih natural...Paling penting ianya selamat...Tiada risiko muka berubah jadi lebih teruk kerana bahan kimia yang merbahaya..

Jom kita tengok jika ada cara hilangkan parut jerawat di muka yang sesuai dengan hati anda..

1) Scrub

Salah satu cara...boleh scrub muka. Boleh gunakan bahan-bahan yang natural. Macam lemon, gula dan tomato. Nak scrub kena tunggu jerawat reda, selepas gunung berapi meletop. Lakukan secara konsisten, mungkin jika baru buat seminggu hasilnya masih belum ada. Konsisten buat, inshaAllah akan nampak kesannya.

2) Madu

Campurkan madu ke dalam bedak sejuk. Dan tepekkanlah di muka anda. Buat dengan kerap, sekurang-kurangnya 2 kali sehari.

3) Kayu Manis

Hah ini pun bagus..tumbuk kayu manis, sampai jadi serbuk. Lepas tu letakkan sedikit air. Jadikan 'paste' dan letakkanlah di bekas jerawat. Lakukan secara kerap. Atau boleh gantikan air dengan madu. Caranya masih sama, tampalkanlah pada bekas jerawat.

4) Timun

Selain baik untuk hilangkan mata 'panda' a.k.a dark circles, timun juga baik hilangkan parut jerawat di muka..Kisar timun, tapiskan air. Dan tepekkanlah hampas timun pada muka. Biarkan setengah jam. Muka akan rasa lebih 'fresh' dan tegang. Jika buat selalu, parut di muka akan pudar..

5) Daun Senduduk

Nie kalau rumah anda ada daun senduduk. Boleh guna beberapa helai, campurkan cekur dan segenggam beras. Guna batu giling (kalau ada) atau tumbukkan sampai lumat. Dan siap letakkan di muka yang ada parut. Lebihan boleh simpan dalam peti ais untuk ulang guna. Jangan buang, membazir.

Atau boleh cuba cara hilangkan parut hitam di muka dengan cara yang lebih senang..cepat..selamat dan paling penting berkesan...

Macam adik kat dalam video nie..Dah tujuh tahun muka dihuni parut jerawat yang hitam..siap jerawat sana sini. Dan akhirnya..sekarang kulit jadi gebu..

Kita tengok apa yg dia buat..jom play video kat bawah nie..



Haa..dah tengok..best kan tengok perubahan adik nie..dari muka penuh berjerawat akibat mengambil produk yang salah...

Akhirnya selepas mengamalkan Suplemen Shaklee iaitu Set Kecantikan Shaklee baru lah jerawat semakin berkurangan...Parut semakin hilang...kini wajahnya sangat licin..putih dan gebu...


Anda boleh bandingkan muka beliau sekarang dan dahulu. Sekarang flawless kan! Kalau Puan Farizan tak konsisten amalkan set kecantikan shaklee... mesti mukanya masih berparut sampai sekarang...

Supplemen Shaklee yg dapat membantu untuk Hilangkan Parut Jerawat...

1) Vitamin E

Vitamin E memang terkenal sebagai komponen yang boleh membantu untuk masalah parut jerawat. Selain itu, boleh membantu menyembuhkan luka dengan cepat dan membaiki tesktur kulit. Disamping, vitamin E boleh melancarkan peredaran darah..

Vita-E Complex ini juga bantu memelihara sel-sel yang terdedah kepada radikal bebas agar tidak rosak. Untuk pengetahuan anda, Vita-E Complex ni 100% semulajadi tanpa pewarna, pengawet dan perasa tiruan.

2) Vita C Plus

Vitamin C membantu pembentukan kolagen. Menjadikan kulit lebih anjal, cerah dan halus. Disamping, SR Vita-C Plus bantu memudarkan parut jerawat dan mencerahkannya.

3) Esp Shaklee

ESP membantu dalam memudarkan parut jerawat. Protein sangat penting untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik, gebu, tona kulit yang sekata, kulit tidak berminyak, kulit tidak berjerawat.

Protein yang lengkap dan baik akan bantu membaiki dan membina sel-sel tubuh yang sihat dan cantik. Ini kerana, sel yang sihat akan lebih mudah untuk menyerap vitamin dan juga nutrient berbanding sel yang tidak sihat.

4) Shaklee Collagen Powder 

Collagen Powder akan memberikan kelembapan pada kulit, maka kulit tidak lagi kering. Kulit yang bermasalah akan cepat sembuh dan juga bantu mengurangkan parut jerawat dan juga memudarkan parut yang lain.

Di samping membantu menghilangkan tanda penuaan. Tiada lagi masalah kulit kendur atau kedut.

Antara Testimoni mereka yang mengambil Set Kecantikan Shaklee Untuk Hilangkan Jerawat Dan Juga Parut Jerawat







Bagi anda yang malas nak makan supplemen banyak-banyak..ada satu lagi supplemen yang tinggi antioksidan untuk hilangkan bekas jerawat iaitu Vivix..

Vivix kaya dengan Resveratrol yang sangat berkuasa untuk baiki sel sehingga ke peringkat DNA lagi...

Saya share testimoni kat sini..



Bila kulit makin cantik...keyakinan diri pun bertambah..betul tak ?? Apa yang penting...disiplin ambil suplemen.. jangan harap selepas sehari dua cuba..dah nampak kesan yang ketara...perlu konsisten dan ikut jadual makan yang diberikan...

Kalau ada yang alami masalah jerawat dan parut jerawat degil..boleh cuba Set Kecantikan Shaklee..pastinya Selamat..Berkesan Dan Semuladi...

Hubungi saya sekarang untuk order :)




Your Shaklee Independent Distributor

Salmiah Othman
 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop danFacebook saya juga, kalau sudi add la saya :)





No comments:

Post a Comment