Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Thursday, 10 August 2017

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Cepat

Chicken Pox berlaku pada semua peringkat umur..biasanya pada kanak-kanak dan lebih teruk sekiranya berlaku pada orang dewasa..bila orang dewasa yang terkena Chicken Pox..parut agak besar-besar dan susah nak hilang..Haaa...Bukan senang nak hilangkan parut chicken pox nie..Jadi hari nie saya nak kongsikan pada semua cara untuk hilangkan parut chicken pox dengan cepat..


Sebelum tue..saya nak ajak korang tonton video Puan Hidayah nie yang kena chicken pox selepas anak beliau kena...Apa yang beliau lakukan untuk hilangkan parut chicken pox beliau...



Dah tonton video tadi..ok sebelum saya kongsikan bagaimana Set Shaklee yang di ambil oleh Puan Hidayah dapat membantu menghilangkan parut Chicken Pox beliau...kita lihat dulu apa itu Chicken Pox?

Apa itu Chicken Pox?

Chicken pox atau cacar air merupakan sejenis jangkitan virus yang menyebabkan kegatalan yang melepuh pada permukaan kulit sama ada di muka, badan, kaki, kepala dan seluruh badan. Jangkitan ini disebabkan oleh virus Varicella-Zoster yang juga boleh menyebabkan kayap

Seperti penyakit berjangkit yang lain, chicken pox boleh menjangkiti orang lain melalui sentuhan atau cecair daripada tubuh pesakit. Virus ini boleh merebak seawal 48 jam sebelum ruam mula timbul sehinggalah lepuh chicken pox tadi kering dan berkeruping.

Oleh kerana penyakit ini berjangkit, pesakit perlu dikuarantin dan tidak boleh keluar ke tempat awam. Di rumah pula, langkah-langkah keselamatan dan kebersihan perlu dititikberatkan. Basuh tangan sebelum dan selepas memegang pesakit dan elakkan perkongsian barangan peribadi. Pakaian pesakit juga perlu dibasuh secara berasingan...

Gejala-gejala Chicken Pox :

1) Demam, rasa tidak sihat dan letih lima hari sebelum ruam timbul.

2) Ruam bermula bintik merah yang kecil dan gatal (seperti jerawat) pada semua badan termasuk mulut. Biasanya ruam bermula di dada dan belakang, kemudian merebak ke muka, kepala, kedua-dua lengan dan kaki.

3) Dalam masa 24 jam, ruam-ruam akan kelihatan seperti lepuh air (blister), kemudian pecah, kering dan menjadi keruping (4 -5 hari)


4) Bintik-bintik baru akan terus timbul untuk lima hari dan mengambil masa dua minggu untuk hilang....

Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Set Shaklee 


1) ESP (Energyzing Soy Protein)

Merupakan makanan tambahan protein berasaskan kacang soya.
ESP adalah protein. Protein adalah bahan utama dalam pembentukan tisu badan. Maka, tisu kulit yang rosak dan berparut akibat Chicken Pox akan diganti dengan tisu yang baru (dengan syarat pengambilan mestilah konsisten).
Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat luka sembuh dan mengurangkan kesan parut.

2) Vitamin C

Antioksidan yang sangat berkuasa yang melindungi badan dari radikal bebas yang boleh menyebabkan kerosakan kulit atau dipanggil “tua sebelum usia”. Sebab itu Vitamin C adalah bahan yang sangat penting dalam industri kosmetik mahupun industri kecantikan.
Ambil vitamin C setiap hari untuk mencerahkan kulit terutamanya bekas parut.
Juga merangsang pembentukan kolagen.

3)Vitamin E Complex

Dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan vitamin E (aplha, beta, gamma, delta). Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap di pasaran.

1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut dan bintik penuaan.Ia mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.
Penggunaan Vitamin E mampu mempercepat proses ‘regenerasi’ kulit yang baru sekaligus membantu membaikpulih kulit dari parut dan jerawat.
Boleh disapu terus pada parut untuk mempercepat proses menghilangkan parut Chiken Pox.

4) Performance Drink

Supaya kekal bertenaga dan tidak mengalami dehidrasi.

5) Herbal Blend Multi-Purpose Cream

Untuk disapukan pada muka dan badan selepas hari ke-4 dan seterusnya bagi mengurangkan kegatalan dan memberi kelegaan...

Ikuti Kisah Encik Zamri Dan Set Chicken Pox Shaklee

(Kredit: Supermom Shaklee Story)


Assalamualaikum, nama saya Zamri Rosli. Saya merupakan seorang Pensyarah di sebuah universiti tempatan di Bintulu, Sarawak. Saya nak berkongsi pengalaman saya menggunakan produk Shaklee ketika dijangkiti virus chicken pox pada tahun lepas (2015)

Pada 12 Oktober 2015 merupakan hari pertama saya dijangkiti virus chicken pox. Selepas 3 hari virus mula mengganas dan menjadi amat serius. Bayangkan seluruh badan dan muka saya mengelembung kesan virus cacar diusia 43 tahun pula tu. Doktor juga telah mengatakan bahawa cacar pada usia saya ini memang akan menjadi sangat teruk berbanding kesan cacar pada usia kanak-kanak.

Doktor bagi saya antibiotik yang paling power untuk saya makan bagi membunuh virus dan bagi mengekang ianya dari mengganas. Chicken pox ni kalau kena di usia dewasa memang boleh mencapai tahap yang paling teruk ya.

Ketika saya perasan saya dah dijangkiti oleh chicken pox, isteri saya mula memberi vitamin Shaklee untuk saya makan. Seingat saya, dia berikan saya satu sachet Nutriferon dan sebiji Garlic Complex. Katanya untuk tingkatkan antibodi saya. Saya tak pikir panjang saya ikut jer cakap dia, sebab saya nak sembuh cepat.Setiap hari “dipaksa” makan dan banyak minum air ok.

Selepas hampir 2 minggu saya menahan kesakitan seluruh anggota badan dan muka akibat kesan cacar yang pecah, akhirnya atas saranan isteri, setiap hari makan Nutriferon dan Garlic Complex juga ubat dari doctor, saya telah sembuh. Kesan cacar tu pula cepat kering. Alhamdulillah masalah kepedihan semakin berkurangan dan waktu malam tu boleh tidur lena.

Satu lagi masalah kalau cacar ni bukan saja badan dan muka, tapi sampai ke tekak pedih tak terkira..nak makan pun tak selera. Tiga hari tak lalu makan ok, bertahan dengan air yang diberi oleh isteri sahaja.

Oleh kerana saya kurang selera makan masa tu, isteri saya menyarankan untuk mengambil ESP sebagai penambah tenaga walaupun saya agak kurang percaya kesan ESP ni. Magiknya ESP ni boleh buat saya rasa kenyang dan lebih bertenaga la pulak. Sebelum ni saya tak pernah sentuh pun ESP ni, tengok jer isteri saya duk kocok-kocok dan minum.

Sedar tak sedar setelah hampir seminggu selepas gelembung-gelembung bisa pecah, konsisten dengan mengambil ESP, Zinc Complex dan juga vitamin C secara megadose, kesan cacar pada muka dan badan saya telah mengering dengan kadar yang cepat. Happynya rasa masa tu tak tahu nak cakap. Saya masuk kerja minggu ketiga selepas kena cacar, berkurung dalam pejabat je, tak nak jumpa orang, malu.
Pada minggu ke empat ada gak kawan-kawan yang tanya.. “uihhh cepat kering cacar you boss” apa produk you guna? Saya senyum je malas nak cerita..

Untuk mempercepatkan proses pemulihan kesan parut pada wajah, isteri saya juga telah menyarankan saya untuk mengambil ESP, VITA C dan VITA E Complex. Saya kata kat isteri.. mahal tu belanja nak cantikkan kulit muka.. tapi isteri saya kata cuba je dulu untung-untung lagi cepat pulih kesan parut cacar ni. Dia tak bagi saya ambil krim-krim untuk tepek kat muka, katanya kalau nak parut hilang terus, baik rawat secara dari dalaman, ada juga kawan-kawan yang cadangkan pakai krim itu krim ini, tapi saya tak ambil, hanya sapu Bio Oil sahaja dan makan vitamin Shaklee.

So saya ikut je saranan isteri untuk mengambil ESP, VITA C dan VITA E secara megadose, walaupun agak kurang yakin pada mulanya, pada usia saya ni mana mungkin kulit boleh pulih semula. Ahhh mustahilah fikir saya.. tapi dah sebab isteri yang suruh makan.. ambik je la..

Tapi berkat kesabaran isteri saya tu dalam masa duk makan dan tak makan ESP, VITA C & VITA E tu dalam masa sebulan je, saya nampak perubahan pada parut di badan saya semakin pudar dan hampir pulih sepenuhnya.. so ada la dalam hati saya kata (kalau ku tahu cepat kesan ambik ESP, VITA C & VITA E ni baik aku ambik tanpa miss satu hari pun.. hehe).

Alhamdulillah.. berkat kesabaran dan kepercayaan terhadap vitamin-vitamin ni semua, akhirnya parut chicken pox yang penuh di muka dan seluruh badan saya makin pulih sepenuhnya.. Terima Kasih SHAKLEE kerana mengembalikan keyakinan hidupku.’

Video sharing En Zamri Rosli 


Jika ada sesiapa yang sedang berusaha untuk mencari cara menghilangkan parut Chicken Pox... jangan tungu-tunggu untuk berusaha dengan Set Chicken Pox Shaklee...

Sila hubungi saya untuk konsultasi PERCUMA....




Untuk order dan sebarang pertanyaan...
Hubungi saya segera:

Your Shaklee Independent Distributor

Salmiah Othman
♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)





No comments:

Post a Comment