Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Sunday, 13 August 2017

Vitamin Tambah Tenaga Shaklee : Atasi Masalah Keletihan dan Penat Melampau Lelaki Dan Juga Wanita

Alhamdulillah..bersua lagi di hari isnin..setelah cuti pendek d hujung minggu..bermula kembali rutin harian..rasa nak tambah cuti je kan? Masih belum hilang penat dan letih..kalau yang bekerja hari sabtu..rest cuma pada hari Ahad untuk charge balik tenaga..Memang perlukan suplemen @vitamin untuk tambah tenaga bagi atasi masalah penat..letih dan lesu tu kan..


Kalau nak cerita rutin harian saya setiap hari..memang agak penat dan letih..selepas subuh dah bersiap siap keluar rumah..hantar anak-anak ke sekolah..then masuk ofis..kemudian tengahari hantar ambil anak dari sekolah hantar ke rumah penjaga..

Petang..balik kerja..ambil anak-anak..sampai di rumah..uruskan anak-anak..siapkan kerja rumah lagi..pasti ramai yang rutin harian nya sama macam saya..Tenaga kita guna dari awal pagi hingga lewat malam..penat memang penat..betul x ??

Tapi setelah mengamalkan vitamin Shaklee nie untuk tambah tenaga..memang terasa perbezaannya..walaupun seharian bekerja..saya tetap bertenaga bila sampai di rumah..tak lesu dan cepat letih macam sebelum kenal vitamin Shaklee…

Jadi..hari nie..saya nak kongsi pada semua Vitamin Tambah Tenaga Shaklee untuk mengatasi keletihan dan penat melampau untuk lelaki dan juga wanita..Vitamin tambah tenaga yang terbaik untuk pastikan badan sentiasa energetic everyday yang saya consume sehingga sekarang...

Antara Vitamin wajib pilihan saya setiap hari ialah..Esp..Vitalea…Vita C..Ostematrix..B Complex..Vivix dan Omega…sebelum sarapan saya minum Esp..lepas sarapan telan Vitalea..B Complex dan Vita C..lepas lunch dan dinner ambil Alfalfa dan Omega..Malam sebelum tidur ambil Ostematrik dan ViVix..

Kalau anda juga nak tahu apa perbezaan lepas ambil Vitamin-vitamin nie..boleh cuba dan rasa sendiri…Pasti anda akan terus jatuh cinta…


Saya sangat sangat syorkan vitamin vitamin nie untuk tambah tenaga..Nak tahu Khasiat Vitamin Tambah Tenaga Shaklee nie…Teruskan membaca…

1) Esp

Adalah protein sihat yang memberikan bekalan tenaga berterusan manakala sifatnya  rendah glisemik indeks yang memberikan rasa kenyang lebih lama.
Pengambilan susu bersama ESP dan kurma memberi badan lebih tenaga untuk bekerja dengan produktif sepanjang hari…

2) Vitalea

Mengandungi kesemua 28 Vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh badan kita termasuk iron

Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.

Mengandungi beta carotene yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu

Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah..

3) B-Complex

Vitamin B-Complex Shaklee terdiri dari 8 vitamin B penting untuk keperluan harian badan..

B-Complex adalah salah satu vitamin kesukaan saya kerana pengambilan setiap pagi membantu saya lebih tenang (vitamin anti-stress), bertenaga dan bersemangat untuk memulakan hari...B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protien, lemak dan karbohidrat kepada tenaga manakala asid folik dan B12 membantu pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh...

Lengkap untuk keperluan sel, menjadikan sistem tubuh bekerja dengan sempurna. B-Complex dioptimumkan dengan pengambilan bersama vitamin C.

4) Vitamin C 

Vitamin seperti juga B Complex..mudah larut dan musnah dalam badan.
Jadi..bekalan vitamin C yang berterusan amat penting untuk menyokong segala proses dalam badan...

Vitamin C menyokong kesihatan tulang, gusi dan gigi serta kesihatan keseluruhan...
Individu yang sering rasa penat, letih, lesu dan tidak bermaya mungkin kekurangan vitamin C.

5) Omegaguard

Bantu melancarkan peredaran darah serta meningkatkan daya ingatan..kesihatan jangtung..menurunkan kolestrol..

6) Ostematrix

OsteMatrix membekalkan nutrien harian, termasuk kalsium yang penting dalam pembentukan dan pertumbuhan tulang dan gigi.

Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral iaitu zink, kuprum dan mangan untuk mengekalkan kelancaran fungsi tubuh…

Ditampilkan dalam bentuk kaplet kecil bersalut yang mudah ditelan..bagi yg tak suka minum susu..memang digalakkan ambil ostematrix nie..ambil sebelum tidur..bangun pagi memang rasa cergas dan bertenaga..

Tak kenal Maka Tak Cinta..ujar Puan Asmida..jom tonton video nie..Apa yang Puan Asmida lakukan bagi mengatasi masalah beliau yang selalu penat dan letih..


Bagi yang cepat letih..penat..lesu..Saya cadangkan anda mencuba 6 vitamin di atas dahulu tetapi sekiranya ada budget lebih boleh ambil vivix dan vitamin-vitamin lain untuk hasil yang lebih optimum...




Your Shaklee Independent Distributor

♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ FB Page : http://www.facebook.com/Mamaanisshop
♥ Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)


No comments:

Post a Comment