Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Monday, 18 September 2017

Kulit Cantik Berseri Dengan "The Radiant 4 Set"

Ingin Kulit berseri..rawat dari dalam dengan Set The Radiant 4 Shaklee...

The Radiant 4 ini sesuai untuk sesiapa mempunyai masalah kulit seperti :

😓 Parut jerawat yang berlubang
😓 Masalah jerawat
😓 Kesan pigmentasi dari sinaran UV yang buat kulit muka bertompok tak sekata
😓 Kulit ada garisan kedut di lingkaran mata dan dahi
😓 Kulit kusam dan berjeragat.


The Radiant 4 terdiri daripada :

1) Gla Complex - Melembapkan Kulit

Kulit yang sihat juga perlukan asid lemak terutama asid gamma linolenic, GLA. GLA penting untuk membantu kekalkan kelembapan kulit, melawan keradangan, kurangkan gatal dan kulit bersisik.

Malah, dalam GLA Shaklee juga ada vitamin E menjadikan dia sangat bagus untuk bagi kulit kita moist dan berseri serta boleh melambatkan proses penuaan kulit.

Untuk wanita.. GLA ni bantu kawal atur kitaran haid, melegakan senggugut & menangani simptom menopause.

2) ESP - Bina Sel Kulit

ESP ni best sebab dia ada protien lengkap. Protien ni sangat penting untuk membantu membina sel-sel badan & kulit yang sihat. So secara tak langsung kulit menjadi lebih sihat, berseri, cerah dan glowing.

Sebab tu yang ada masalah parut, bekas jerawat or strechmark boleh cepat pudar bila konsisten amalkan protien ESP.

Kelebihan ESP 

✔ Membekal asid amino penting yang badan kita tak boleh hasil untuk fungsi untuk kulit dan badan yang optimum
✔ Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat
✔ Untuk pemulihan dan pembaikan sel dan tisu kulit
✔ Meghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit
✔ Menyokong pengeluaran asid amino glutation yang membantu melindung sel-sel kulit dari rosak akibat cahaya matahari.

3) Collagen Powder - Menegang Kulit

Kolagen penting untuk kulit...Kolagen berupaya mengekalkan kulit anjal dan menghalang kulit daripada berkedut.. berparut dan kendur.

Bagusnya badan kita boleh hasil sendiri kolagen!

Tapi bila makin berumur level kolagen dalam badan makin kurang. So kulit berisiko untuk jadi kedutan, pigmentasi dan mendapat tanda penuaan lebih cepat dari usia.

Bagi yang ada parut atau liang roma yang besar tu sy rekomen amik suplemen kolagen. Boleh amalkan Collagen Powder Shaklee untuk dapat balik kulit yang sihat muda!

Apa yang specialnya Collagen Powder Shaklee :

✔ menggunakan kolagen TULEN dan bermutu tinggi dari Red Snipper Scale yang hidup kat laut dalam
✔ Berat molekular dalam 1000 Dalton, sangat rendah & ini buatkan dia sangat mudah diserap tubuh
✔ Juga ada 7 ramuan lain yang membuat kolagen Shaklee lagi hebat iaitu ekstrak biji Camelia Japonica, kolagen ikan, ekstrak kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B.

4) VITAMIN C - Melindungi Kulit

Vitamin C tinggi antioksidan sangat bagus untuk kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan akibat radikal bebas.

Tapi tubuh tak boleh menghasilkan sendiri vitamin C. Sebab itu kita mesti megambil makanan kaya sumber vitamin C dan juga suplemen vitamin C.

Salah satunya suplemen vitamin C dari Shaklee. Yang ni sy sendiri memang consume...x leh skip

Kebaikan vitamin C Shaklee untuk kecantikan kulit

✔ Menggalak penghasilan kolagen dan regenerasi kulit

✔ Melindung kulit dari sinaran UV matahari yang boleh merosakkan kulit. Contohnya kulit kusam, sensitif, mudah jadi kemerahan, dan risiko jeragat.

✔ Bagi yang ada jerawat vitamin c ni ibarat bff korang...boleh prevent jerawat dan jerawat jadi cepat kecut if ada naik.
✔ Mengurangkan kedutan
✔ Melegakan kulit kering dan kasar
✔ Membantu dalam penyembuhan luka

Khasiat The Radiant 4 :

💛 Memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
💛 Merawat jerawat
💛 Menghilangkan jeragat
💛 Menghaluskan pori
💛 Mencerah dan gebukan kulit
💛 Memudarkan parut
💛 Mengatasi masalah keguguran rambut
💛 Membantu proses detoksifikasi
💛 Mengurangkan keradangan
💛 Menyokong baik pulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
💛 Merapatkan keintiman wanita yang lepas bersalin
💛 Menegangkan semula payudara yang dah kendur

Memang best! Memang berkesan

Kulit makin cerah dan gebu. Parut makin pudar dan kedutan makin hilang.

Testimoni mereka yg telah mengambil The Radiant 4 







Untuk order dan sebarang pertanyaan...
Hubungi saya segera



Your Shaklee Independent Distributor

♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ Email : salmiah80@gmail.com

Saya selalu berkongsi mengenai kebaikan supplemen Shaklee di Fan Page Mamaanisshop dan Facebook saya juga, kalau sudi add la saya :)

No comments:

Post a Comment