Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Sunday, 8 October 2017

Cerita Di Hari Ahad Semalam

Nie cerita semalam..memang dah plan nak bawak anak2 syurgaku g jalan2..dari hari sabtu lagi dh si kakak ajak kluar..memandangkan saya ada program sebelah pagi dan juga sebelah petang nya..tak dapat la bawak dieorg jalan2..so..janji la hari ahad pula...seronok bukan main lagi budak2 nie bila dengar nak bawak jalan2..

So..pagi ahad..awal2 lagi saya dah siapkan breakfast untuk suami dan anak2..Taraa..Kuey Teow goreng basah..


Nampak sedap kan?? Hehe..air tangan ibu..x sedap pun anak2 bilang      “ermmm..sedapnya mak masak”..alhamdulillah..

Kejutkan anak2..dieorg bngun lambat pulak pagi nie..pukul 8 bru bngun..kesian pulak nak kejutkan..hari sekolah dah kena bngun awal..hujung minggu bolehla nak bngun lambat pun..siap mandi..breakfast..sy pula masih settlekan kja rumah..basuh bju .sidai baju..alhamdulillah..nasib baik cik suami tlg masak untuk lunch..tlg menolong..kerjasama gitew..haa..jgn tak tau..cik suami kalau masak lagi sedap dr yg sy masak..hihi..masak awal..boleh makan dulu sebelum kluar..

Nape la excited betul nak kluar jalan2..nak tau hujung minggu nie baru nampak muka bapa dieorg dok rumah..kalau x sabtu ahad sebelum2 nie..bapa kena duty je..kalau x duty kena outstation..kesian budak2 nie..Saya pulak kalau bapa dieorg xde..mmg x la kluar mana2..budak2 pun dok rumah je lah..

Lepas makan tengahari..solat zohor..siap2 nk keluar..nampak muka happy semua..😊



Kita nk pegi mana tue..haa..budak2 nie suka playground..paling suka main gelongsor..jadi ..kita pilih utk pegi Bolevard Shopping Mall..tempat nya luas..bayar masuk pun murah utk perkids..


Jom layan gambar dulu..








Haa..seronok dieorg main..berlari2..Mak & bapa jadi pemerhati je..boleh date berdua..hihi..mereleasekan tension dari kesibukan..


Dah puas bermain..dah letih..boleh balik dah..budak2 enjoy..happy..mak & bapa pun happy..

Tu je cerita semalam..Daaaa...

No comments:

Post a Comment