Don't Forget To Join US Our Community
×
bloggerWidget

Tuesday, 3 October 2017

Testimoni Set Berpantang Dan Set Penyusuan Shaklee

Petang-petang nie..saya nak share satu Testimoni Set Berpantang Shaklee Dan Set Penyusuan shaklee dari Puan Jumaati Ahmad..

Beliau telah mengambil produk shaklee dari berpantang anak pertama..seterusnya mengambil Set kehamilan dan Set berpantang Shaklee sehingga anak yang ke3..ikuti perkongsian beliau yang sangat berpuas hati setelah mengambil ketiga-tiga Set ini..

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 4
TESTIMONI 28 : JUMAATI AHMAD

[MISI PENYUSUAN BERJAYA]


Assalamualaikum semua. Saya Jumaati Ahmad berusia 39 tahun. Saya mengenali produk Shaklee sejak anak pertama lagi tetapi ketika itu saya belum lagi makan apa-apa supplemen Shaklee ketika hamil. Saya hanya melihat seorg rakan Facebook yang sentiasa update produk-produk Shaklee di Facebooknya ketika itu.

Kerana sentiasa diwar-warkan tentang kebaikan produk Shaklee, saya tertarik untuk ambil beberapa supplemen Shaklee bila berpantang untuk pertama kalinya. Masa tu saya ambil ESP dan OSTEMATRIX. Agen tu bagi jugalah Zinc Complex utk 30 biji free Vitamin C klu tak silap dalam beberapa biji untuk test je.

Selepas pantang, saya ambil Alfafa dan Lecithin utk susu dan dalam masa yg sama nak kurus. Aim saya satu je utk ambil supplemen Shaklee SBB nak susukan anak tanpa susu formula.

Tapi kerana pengalaman pertama, semuanya mungkin nampk sukar tp Alhamdulillah saya dapat menyusu anak saya sehingga usia setahun lebih walau pun campur gak susu formula. Mungkin ilmu di dada blm mencukupi.

Bila hamil anak kedua, saya teruskn pengambilan ESP dan Vitamin C secara konsisten. Masa tu saya masih blm jd agen lagi. Just beli dgn kwn. Tetapi kerana saya percayakan kebaikan yg ada kat produk Shaklee sy terus decide nak jd ahli sbb nak beli full set pantang Shaklee bila melahirkan anak kedua.

Alhamdulillah asbab mkn Shaklee atau mmg Allah nak mudahkan saya, semasa melahirkan saya xkena jahit langsung. Dan bila berpantang dgn Shaklee saya terasa cergas seperti tidak berpantang. Apatah lagi masa tu pun saya kena berpantang dgn menjaga anak yg seorg lagi. Seminggu berpantang pun saya dah masak sendiri.

Supplemen Shaklee sgt membantu sy cergas dan punye tenaga utk melakukan kerja2rumah. Lagi2 B Complex sgt membantu menjauhkn saya dari tekanan juga Ostematrik yg buat saya senang utk membuang ketika dlm pantang.

Aim saya tetap utk penyusuan bila dah melahirkan anak kedua ni. Niat di hati saya nak susukan dia sehingga umur 2 tahun. Tetapi rezeki Allah, selepas 3 bulan saya disahkn hamil utk anak yg ketiga.
Kerana masa ni dah jadi member, utk hamil anak ketiga saya mmg ambil full set kehamilan. Kalau sebelum ni saya mmg xambil Vitalea. Tp utk kehamilan yg ketiga ini, saya ambil Vitalea dan Omega Guard. Alhamdulillah bacaan HB saya sgt baik juga berat badan xnaik sgt pun.

Sekali lagi, saya tidak koyak pun ketika melahirkan dan tidak perlu jahitan juga. Alhamdulillah. Mungkin kerana jarak anak yg setahun seorang. Utk pengetahuan, sy melahirkan anak stp tahun dr tahun 2014, 2015 dan 2016.

Selepas setahun, Alhamdulillah anak yg ketiga ni mmg full breastfeeding exclusively tanpa campur susu formula. Masa awal2 bulan lagi, saya nampak saya punye stock susu semakin byk yg mana saya terpaksa beli deep freezer utk simpanan stok EBM.

Dan yg paling buat saya bangga dgn diri saya juga, saya buat stok susu EBM anak saya menggunakan kaedah MARMET sahaja. Saya tak perlu mesin pengepam yg canggih utk buat stok EBM. Alhamdulillah. Kerana itu saya rasa saya sgt berjaya dgn misi penyusuan.

Insha Allah dgn set penyusuan Shaklee saya percaya saya akan berjaya mencapai target saya menyusu anak saya dgn susu saya sehingga usia 2tahun.

Mudah2an. Inilah Shaklee effect utk saya.


Kalau ada rakan-rakan di luar sana yang sedang mencari Set Berpantang..saya amat mengesyorkan anda untuk mencuba Set Berpantang Shaklee..inshaaAllah anda pasti berpuashati !!!

Hubungi Saya segera untuk order dan sebarang pertanyaan.

Your Shaklee Independent Distributor



♥ SMS | Call : 019-8769412
♥ Shaklee ID : 949800
♥ FB Page : Mamaanis Vitaminshop
♥ Email : salmiah80@gmail.com

No comments:

Post a Comment