Kelebihan Bisnes Online Shaklee Dan Kenapa Anda Patut Memilih Bisnes Shaklee Sebagai Salah Satu Punca Pendapatan

22:15 0 Comments A+ a-

Alhamdulillah..Semoga sihat-sihat hendakNya..

Mesti ramai yang masih tercari-cari bisnes apa yang nak di buat..Tak kira lah nak buat bisnes secara Part Time atau pun Full time..dan dalam masa yang sama..ada masalah kekangan wang..tambah lagi dengan kos sara hidup yang makin meningkat sekarang..betul tak..? Jadi hari ini..saya nak kongsi dengan semua apa Kelebihan Bisnes Online Shaklee Dan Kenapa Anda Patut Memilih Bisnes Shaklee Sebagai Salah Satu Punca Pendapatan..


Saya join shaklee bulan Mei 2013..dan mula aktif pada bulan Julai 2013..Untuk pengetahuan semua..bisnes Shaklee adalah bisnes yang paling lama saya buat..dan inshaaAllah akan diteruskan sampai bila-bila..Buat bisnes tapi dari tahun 2013 tu sampai hari ini..saya tak ada kedai pun..Kalau orang tanya kat mana lokasi kedai Shaklee saya..saya akan jawab..Saya buat bisnes kat rumah je..saya buat Shaklee secara online..Stok untuk cod memang ada..tak banyak la..sebab bisnes online kan..biasanya saya order dari HQ terus ke alamat customer..

Walaupun buat bisnes hanya dari rumah dan saya buat secara part time..tapi..bisnes online Shaklee saya tetap berjalan tanpa henti sepanjang 4 tahun ni..Nak tahu kenapa? Sebab Bisnes Shaklee mempunyai banyak kelebihannya..

Kelebihan Bisnes Shaklee Yang Membuatkan Saya Setia Hingga Ke Hari Ini

1) Yuran Keahlian Yang Rendah


Tak perlu keluarkan duit beribu-ribu  untuk bayar yuran keahlian ..
Bayar RM80 (Semenanjung)/ RM90 (Sabah Sarawak) untuk keahlian..
Modal tak sampai RM100 dah boleh buat bisnes shaklee..


ATAU

Keahlian PERCUMA dgn pembelian produk sebanyak RM800 ke atas@200uv ...

2) Bisnes Shaklee boleh dibuat 100% secara online..


Gunakan medium online yang ada..FB, Instagram, blog untuk buat sharing @ promosi..semuanya hanya dihujung jari..Bila customer order..kita klik saja Shopping di Shaklee2u..Shaklee akan poskan barang ke alamat customer..barang akan Gdex/CityLink hantar sampai depan pintu rumah..kalau nak buat sedikit stock d rumah pun boleh..memudahkan untuk customer yang minta untuk cash on delivery..

Suri rumah atau student pun ramai yang dah join bisnes shaklee dan menjana pendapatan hingga 4 angka sebulan..

3) Bonus Bulanan


Bonus bulanan akan diterima setiap pertengahan bulan..apabila cukup UV@point...Untuk layak mendapat bonus..cuma perlu minima 150UV sahaja.. Kadar bayaran bonus yang bakal diterima adalah dalam lingkungan 5% sehingga 21%...Lebih banyak jualan…lebih besar bonus yang anda akan dapat..

Bonus nie tak termasuk untung runcit yang korang terima terus dari customer..

Contohnya bila anda berjaya jual sebotol  Vitamin E yang berharga RM157 pada harga runcit..dan kelebihannya kita sebagai ahli @Pengedar Shaklee yang sah akan mendapat harga ahli iaitu RM132.50 untuk sebotol  Vitamin E..

Jumlah perbezaan RM157-RM132.50 =RM24.50..inilah untung runcit yang anda terima bagi sebotol Vitamin E…Ini baru satu…kalau berjaya jual  3 botol sehari dah dapat untung runcit RM73.5..berbaloi tak..bonus dapat..untung runcit pun dapat…

4) Bimbingan Kelas Offline / Online


Yang ni paling best terutamanya bagi mereka yang mendaftar ahli sebab nak buat bisnes.
Bila dah mendaftar sebagai ahli dan serius ingin menjalankan bisnes Shaklee..anda akan di masukkan ke dalam group Exclusive di dalam FB serta group whatsApp...Ini adalah kelas online yang sangat membantu..terutamanya jika anda tidak berada di kawasan yang sama dengan upline anda.. banyak ilmu yang dikongsi bersama..bukan saja ilmu tentang bisnes..tapi juga ilmu kerohanian..beruntung sangat kalau anda juga bersama kami..bermula dari zero..u will be hero..saya juga bermula dari bawah..memang tak ada asas pun dalam bisnes online nie..


Coaching secara offline pun ada..boleh set masa dengan upline anda untuk berbincang tentang bisnes nie..

5) Menjana Income


Dengan Bisnes Shaklee..anda berpeluang untuk mendapat pendapatan sehingga 4-5-6 angka sebulan...Tapi..syaratnya mudah je..buat bisnes nie dengan betul-betul..fokus dan bukan main-main..sekejap nak buat..sekejap taknak..Bisnes Shaklee ni..walaupun buat secara online..peluang untuk anda berjaya adalah sangat tinggi..

6) Bukan Piramid


Mesti masih ada yang tak tahu..Shaklee ni adalah MLM..Biasanya..bila orang sebut MLM..mulalah terbayang di dalam kepala kita mengenai sistem Piramid...Betul kan?
Ok..saya nak beritahu kat sini...Sistem bisnes online Shaklee adalah berdasarkan penjualan produk shaklee..Lebih banyak anda jual..lebih tinggi peluang untuk mendapat bonus yang lebih besar..

Berbanding MLM Piramid yang memerlukan anda untuk memperbanyakkan pendaftaran ahli di bawah anda..yang di panggil sebagai ‘downline’...Semakin ramai ahli..semakin tinggi bonus...Tetapi..Shaklee NO.. walaupun tiada ahli di bawah anda..tetapi anda mempunyai sale yang banyak setiap bulan..anda akan tersenyum lebar setiap kali tibanya pertengahan bulan...

Best kan? Setiap susah payah anda..pengorbanan anda dalam bisnes shaklee ini akan terasa lebih berbaloi. 
 
7) Pelbagai Bonus


Biasa dengar kan..MLM akan menawarkan bonus kereta..bonus melancong (luar negara atau menunaikan umrah untuk muslim)...Begitu juga dengan Shaklee...Cuma bezanya.. bila anda sudah layak mendapat ‘Car Bonus’..Shaklee tidak menghadiahkan kereta..tetapi menawarkan pemberian bonus berbentuk tunai setiap bulan..Jadi..anda boleh guna duit bonus kereta ni untuk beli apa sahaja yang anda nak..Kalau nak simpan dan tak nak buat belanja pun boleh..menarik kan?? Selain dari untung runcit dan bonus di tengah-tengah bulan.. dapat lagi car bonus..

8) Produk Shaklee Halal


Sebagai seorang muslim..antara yang kita titik beratkan adalah tahap Halal sesuatu produk. Jadi..bagi yang masih tertanya-tanya..samada produk Shaklee ni Halal atau tak..di sini saya nak beritahu..bahawa semua produk Shaklee Malaysia adalah Halal...

Produk shaklee banyak memberi manfaat kepada customer saya..Bayangkan dah berapa ramai yang makin sihat setelah mengamalkan produk shaklee..Lebih meyakinkan bila saya dan keluarga sendiri makin sihat lepas mengamalkan produk shaklee..tak salah kita berkongsi kebaikan setelah merasai sendiri Shaklee Effect nya..

Semua orang boleh join bisnes shaklee nie..suri rumah..pelajar termasuk mereka yang bekerja makan gaji..Sekarang ni semuanya senang..asalkan ada kemahuan pasti ada jalannya...cuma anda kena berusaha dan korbankan sedikit tenaga dan masa sahaja untuk dapat hasilnya...

Kalau ada yang berminat untuk buat Bisnes Online Shaklee..Tapi kena daftar ahli dulu ya..jangan segan hubungi saya..saya akan guide anda sampai jadi.!!!

Your Bisnes Mentor

 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 Email : salmiah80@gmail.com