Legakan Sakit Lutut Dan Sakit Sendi Dengan Set Sendi Shaklee

22:57 0 Comments A+ a-

Hari ini saya ingin berkongsi tentang Set Shaklee Untuk Melegakan Sakit Lutut Dan Masalah-Masalah Sendi..Saya pasti ramai yang mencari suplemen untuk sakit lutut dan sendi nie..

Sakit lutut biasanya berlaku apabila lutut mengalami kecederaan termasuklah ligamen koyak..serpihan tulang atau rawan terselit dibahagian sendi atau pun cecair pelindung lutut mula berkurangan..Oleh sebab itu..pengambilan suplemen harus dimulakan seawal yang mungkin kerana suplemen bukanlah ubat..tapi suplemen penting untuk memastikan tubuh badan kita dapat berfungsi pada tahap optimum..



Kalau dah kena sakit lutut dan sendi nie..memang akan membataskan pergerakan kita..bila pergerakan terbatas..aktiviti seharian kita juga tersekat..Nak bangun susah..nak cangkung susah…solat pun terganggu… mesti rasa tak seronoklah kan bila jadi begitu…

Ramai yang bertanyakan suplemen untuk sakit lutut dan sendi nie buat ibu bapa mereka yang mengadu selalu sakit lutut..sakit-sakit badan dan sendi..al maklumlah semakin berusia ibu bapa kita akan sering mengalami masalah lutut dan sendi..sehinggakan mereka sukar untuk beribadah dan menjalani rutin harian..


Sebelum Itu Kita Lihat Dulu Apakah Punca Sakit Lutut Terjadi?

1) Umur
Semakin meningkat umur, semakin sukar untuk mencegah kekurangan tulang rawan.

2) Berat Badan
Berat memberikan tekanan kepada semua sendi, terutamanya lutut. Untuk setiap paun berat kita bertambah, kita membebankan lutut kita dengan 3 – 4 paun extra.

3) Keturunan
Termasuk dengan genetic mutations yang menyebabkan seseorang lebih cenderung mengalami sakit lutut. Atau disebabkan oleh abnormalities yang diwarisi dalam bentuk tulang yang mengelilingi sendi lutut.

4) Jantina
Wanita berumur 55 tahun dan ke atas lebih berpotensi mengalami sakit lutut berbanding lelaki

5) Tekanan Sendi Berpanjangan
Bergantung kepada pekerjaan yang anda lakukan. Sekiranya anda kerap mengangkat beban berat (55 paun dan lebih), mencangkuk, melutut berpotensi mengalami sakit lutut kerana tekanan berterusan yang diberikan kepada sendi.

6) Cedera / Trauma Urat dan Sendi Lutut
Khusus untuk atlet perlu mengambil langkah berjaga-jaga untuk mengelakkan kecederaan. Pemain bola sepak, tenis adalah antara atlet yang berisiko tinggi. Namun begitu, exercise yang ringan dan normal dapat membantu menguatkan sendi.

7) Tumor
Jarang berlaku sakit lutut disebabkan tumor. Namun ia boleh berlaku.

8) Kelainan Sistem Kekebalan Tubuh dan Kelainan Darah
seperti penyakit Rheumatoid Arthritis dan penyakit LUPUS.


Tapi ada juga golongan muda yang sakit lutut dan sendi akibat kemalangan kecil seperti terjatuh atau mengalami kecederaan ketika bersukan yang mengakibatkan lutut terasa sakit dan boleh jadi bengkak..kalau ini terjadi..jangan ambil mudah..dikhuatiri ada ligamen yang terkoyak..tulang yang retak..ada kanser yang akan membesar ataupun mungkin sebab-sebab lain..

Cepat dapatkan rawatan di klinik..Jangan pula anggap ia perkara kecil dan akan sembuh sendiri..Sekiranya ia tidak dirawat atau kita tak ambil serius..takut akan menjadi lebih mudarat..Dalam masa beberapa tahun..lutut akan mulai sakit dan bengkak akibat kehausan selaput rawan dan menjadi bertambah longgar..

Set Lutut Dan Sendi Shaklee Yang Membantu Mereka yang menghidap sakit lutut/sakit sendi


Vivix adalah minuman botani yang kaya dengan Resveratrol. Resveratrol adalah agen antioksidan dan antipenuaan yang sangat kuat. Vivix baik untuk meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi dan melindungi saraf. Ini kerana Vivix mengandungi bahan yang disebut sebagai Elderberi Eropah yang telah digunakan secara tradisional untuk masalah arthritis. Jadi sebab itulah sakit lutut pun boleh hilang dengan Vivix.

Kajian telah menunjukkan bahawa Resveratrol berkesan untuk mengatasi masalah keradangan, antioksidan, memperbaki DNA dan menghalang sel daripada bermutasi. Ia bukan saja sangat bagus untuk sendi malah baik untuk pelbagai penyakit lain seperti kanser, Diabetes, Darah Tinggi, Jantung dan banyak lagi.

Di dalam satu jurnal kajian saintifik yang diuji ke atas pesakit Osteoarthritis bertajuk Scientific Evidence and Rationale for the Development of Curcumin and Resveratrol as Neutraceutricals for Joint Health (Int J Mol Sci. 2012; 13(4): 4202-4232.), dapat disimpulkan bahawa telah terbukti resveratrol boleh membantu:

1) Mengekalkan dan memperbaiki fungsi dan struktur sendi.
2) Mengurangkan faktor yang menjadi punca kepada penyakit berkaitan sendi.

Seterusnya penyelenggaraan yang baik pada sendi normal, juga memberikan perubahan yang lebih baik terhadap kesan fisiologi kepada sendi termasuklah (faedah yang positif) dari segi:

1) Kelebaran ruang sendi (joint space width on radiographs).
2) Pergerakan.
3) Kekakuan (stiffness).
4) Ketidakselesaan sendi


Memelihara fungsi-fungsi sendi…Paras asid lemak omega3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu, ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis..memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout secara efektifnya
Omega Guard ni seeloknya di ambil berterusan bagi mereka yang telah bebas sepenuhnya dari masalah sakit sendi..

Sesuai juga untuk pencegahan bagi kita golongan yang hampir nak masuk usia tua tu..orang muda kalau amal lagi bagus sebagai langkah pencegahan..mencegah dari awal itu lebih baik kan..?


Setiap hidangan Ostematrix mengandungi 1000 mg Kalsium berasaskan semulajadi yang mudah diserap dan disertai dengan 400mg Magnesium bagi mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya.

Kalsium penting untuk kesihatan otot, tulang dan ligament.
Kajian menunjukkan pengambilan kalsium bukan sahaja membantu menguatkan tulang bahkan ia juga membantu mengurangkan gejala osteoporosis.

Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur juga akan membantu menghilangkan kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthritis..

Apa yang best tentang Ostematrix ni ia juga memperbaiki kualiti tidur kita..inshaAllah pagi esoknya bangun cergas..rasa segar..


Kolagen diperlukan untuk memperbaiki dan menyelenggara tisu-tisu lembut di sekitar sendi...Sebab kalau tisu-tisu ini rosak, itulah yang buat sendi rasa bekeriuk.. berbunyi.. sengal dan sakit... Secara ringkasnya kolagen dapat :

1) Membantu menyokong pergerakan yang lebih lancar dan stabil.
2) Meningkatkan metabolisme dan memberikan tenaga.
3) Mengurangkan rasa sakit belakang dan kesakitan ketika bergerak.
4) Memberikan fleksibiliti kepada sistem sendi dan tulang..


Antara testimoni mereka yang mengambil Set Sendi Shaklee 







Jika anda mengalami sakit lutut atau sakit sendi yang amat sangat sehingga sukar bergerak..pengambilan Set Sakit Lutut Dan Sendi Shaklee adalah pilihan yang 
terbaik..

Apa yang lebih penting..jangan jadikan sakit sendi dan lutut ini menganggu pergerakan orang tersayang kita..boleh belikan Set ini sebagai hadiah buat ibu bapa kita..kecil pelaburannya tapi amat besar manfaatnya buat ibu bapa kita..


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Set Sendi Dan Sakit Lutut Shaklee..boleh hubungi saya..Pengedar Sah Shaklee Seluruh Malaysia




 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 FB Page : Mamaanisshop
 Email : salmiah80@gmail.com